تمجید استاندار از اقدام ابتکاری «شهیدنامه ایرنا سمنان»

سمنان - ایرنا - استاندار سمنان گفت: طرح فاخر پرونده خبری «شهیدنامه» ابتکار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان در پاسداشت و معرفی شهدای گرانقدر این دیار ارزشمند است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روند تولید و انتشار پرونده خبری «شهیدنامه» خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان هفتم آذر ۱۴۰۲ همزمان با سالروز شهادت امیر دریادار «محمدابراهیم همتی» از شهیدان والامقام اهل این خطه و روز ملی نیروی دریایی در آیینی آغاز شد و طی یکساله گذشته به معرفی ۳۶۵ شهید استان سمنان پرداخت.

شهید امیر دریادار محمدابراهیم همتی یکی از شهیدان دفاع مقدس و از اهالی سمنان، نابغه و اسطوره در ادب، هنر، علم و عمل بود. شاید نیروی دریایی دیگر به مانند او نخواهد دید و به پاس رشادت‌های این جوانمرد ایران‌زمین هفتم آذر، سالروز شهادت دریادار همتی از اهالی شهر سمنان به عنوان «روز ملی نیروی دریایی» انتخاب شد و خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در سمنان اولین محتوای خبرنامه شهید را به پاس رشادت‌های این شیرمرد ایرانی در سالروز شهادتش در هفتم آذر ۱۴۰۲ کلید زد.

تمجید استاندار از اقدام ابتکاری «شهیدنامه ایرنا سمنان»

استاندار سمنان در بخشی از لوح تقدیمی به آذر همتی خواهر شهید امیر دریادار همتی آورده است: شهید دریادار محمدابراهیم همتی جان در طبق اخلاص نهاد و در نبرد نابرابر دریا، همچون خورشیدی فروزان بر بلندای شرافت و مقاومت تابید. کلمات از توصیف قاصر می‌مانند. او که با فرماندهی ناوچه «پیکان»، تاریخ‌ساز و نماد بی‌بدیل صلابت و دلاوری نیروی دریایی شد، نام خود را با رشادت‌هایش بر تارک عزت و افتخار این مرز و بوم جاودانه ساخت.

محمدجواد کولیوند با اشاره به اینکه شما خانواده گرانقدر سرچشمه این حماسه و افتخار هستید، در این لوح تقدیر افزود: تربیت بی‌نظیر شماست که چنین قهرمانی را به مردانگی و دفاع از وطن هدیه کرد.

وی تاکید کرد: پرونده فاخر «شهیدنامه ایرنا استان سمنان» که به ابتکار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سمنان در پاسداشت شهدای گرانقدر استان هر روز به معرفی یکی از قهرمانان جان‌برکف پرداخته و یکسال پیش با نام دریادار شهید محمدابراهیم همتی آغاز شد، کوششی در زنده نگهداشتن یاد این بزرگان است. اما حقیقت این است که شکوه آن خون‌های پاک، فراتر از آن است که در کلمات بگنجد.

تمجید استاندار سمنان از اقدام ابتکاری «شهیدنامه ایرنا سمنان»

پاسداشت شهدا ضرورت دارد

خواهر شهید دریادار همتی در این آیین گفت: رسیدگی به میدان دریادار همتی سمنان نیازمند توجه بیشتری است، نهادها دست به دست هم در سمنان برای این شهید سرافراز وطن، پاسداشت برگزار کنند.

آذر همتی با بیان خاطراتی از برادر شهید خود گفت: پنجم آذر ۱۳۵۹ تلفنی از بازگشت خود خبر داد و همگی در خانه آماده استقبال بودیم.

وی ادامه داد: هشتم آذر منتظر بازگشتش بودیم و خانه آماده حضورش بود که خبر غرق‌شدن ناوچه و شهادتش آمد.

نگاهی به زندگی شهید دریادار همتی

چهاردهم فروردین سال ۱۳۲۹ در خانواده ای متدین و مذهبی و دوست دار اهل بیت (ع) و در عین حال ساده و بی آلایش در محلات ثلاثه سمنان کودکی دیده به جهان گشود که نامش را «محمدابراهیم» نهادند.

شهید امیردریادار محمدابراهیم همتی از کودکی عاشق آب و آب‌بازی سرگرمی‌اش بود، در کنار خانه مادربزرگ‌ محمدابراهیم یک آب‌انبار بود که تمام سرگرمی و بازی آن پسر کوچک به این آب‌انبار ختم می‌شد. همه می‌گفتند او اهل آب و دریاست و آخر دریایی می‌شود و سرانجام در هفتم آذر ۱۳۵۹ در راه دفاع از وطن و حفاظت و حراست از آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس به عنوان فرمانده ناوچه قهرمان پیکان در عملیات مرواید، دریایی شد.

جسم و روحش در همانجا ماند تا نگهبان ابدی خلیج فارس و جاودانه تاریخ ایران شود و به پاس قدردانی از رشادت‌های این دلاور سالروز شهادتش «روز ملی نیروی دریایی» نام گرفت.

نخبه‌ای که عاشق وطن بود

ابراهیم تا دیپلم همیشه جزو بهترین شاگردان مدرسه شناخته می‌شد؛ به طوری که همکلاسی‌هایش، از او به عنوان دانش آموزان نابغه و مغز ریاضی یاد می‌کردند. این شهید بزرگوار از ۶ سالگی به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و در خرداد سال ۱۳۴۸ در رشته ریاضی از دبیرستان رودکی موفق به اخذ دیپلم شد و در همان سال، در رشته مهندسی دانشگاه تهران قبول شد.

اما به دلیل عشق و علاقه وافری که به خدمت در نیروی دریایی و دریا داشت از تحصیل در رشته مهندسی انصراف داد و بعد از قبولی در آزمون ورودی، وارد نیروی دریایی ارتش شد و به دلیل هوش و استعداد سرشارش، زمانی که به منظور طی کردن دوره های ناوبری و فرماندهی کشتی به آلمان اعزام شد، در مدت ۲ ماه آموزش، زبان آلمانی را فراگرفت.

تمجید استاندار سمنان از اقدام ابتکاری «شهیدنامه ایرنا سمنان»

نمادی از هوش و زکاوت یک ایرانی در آلمان و فرانسه

به گفته همرزمانش، دانشکده دریایی آلمان در آن زمان از بهترین دانشگاه ها محسوب می شد و شهید امیر دریادارهمتی در بین دانشجویان ۷۰ کشور جهان رتبه اول را به خود اختصاص داد.

فرزند سمنان، افتخار ایران اسلامی و جاودانه خلیج نیلگون فارس، پس از اتمام دوره‌های تخصصی ناوبری و فرماندهی کشتی که در آلمان به سر آمد، به ایران بازگشت و در منطقه دوم دریایی بوشهر مشغول به خدمت شد.

این شهید بزرگوار در سال۱۳۵۷، در اواخر دوران سلطنت پهلوی و زمانی که تنها ۲۷ سال داشت، دوره تکمیلی را در فرانسه به اتمام رساند، وی ناوچه‌ای که به سفارش ایران در فرانسه ساخته شده بود، با عنوان «ناوچه پیکان» ناخدایی کرد و به ایران آورد.

تاثیر بزرگ شهید همتی در دوران دفاع مقدس

به گفته هم رزمانش، شهید امیر دریادارهمتی با فرماندهی ناوچه پیکان با وارد شدن در جنگ تمام عیار با دشمن، بیش از پنج ناوچه عراقی را به قعر آب های خلیج فارس فرستاد.

با به آتش کشیدن اسکله های نفتی البکر و الامیه مانع از صادرات نفت عراق از طریق خلیج فارس و دریای عمان شد، اما پس از پایان این عملیات ناوچه پیکان در مسیر بازگشت هدف موشک دشمن قرار گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha