به گزارش ایرنا، "محمدرضا بابایی" استاندار یزد در این نشست با گرامیداشت روز دانشجو گفت: خداوند در قرآن دو گروه را دعوت میکند و وعده هدایت به مراتب بالاتر را به آنها میدهد، یکی از این گروهها صاحبان علم و عمل هستند، انشاءالله دانشجویان عزیز نیز مشمول این وعده الهی باشند.
وی در پاسخ به دانشجویی که درخواست داشت از ظرفیت دانشجویان بیش از پیش استفاده شود، اظهار کرد: قرار است کارگروههایی در زمینههای اقتصاد دانشبنیان و صنعت، آسیبهای اجتماعی، اوقات فراغت، امور فرهنگی و خیریهای، آموزش کارآفرینی و مهارتافزایی، و مسائل سیاسی-اجتماعی تشکیل شود که در این کارگروه ها از دیدگاهها و ظرفیت های دانشجویان بهرهمند میشویم.
بابایی درباره انتصابات در استان یزد پس از استقرار دولت چهاردهم توضیح داد: بر اساس چارچوبهایی که این دولت تعریف کرده است، وفاق را به یک گروه خاص محدود نمیکنیم، هدف این است که همه حس کنند زیر چتر نظام جمهوری اسلامی هستند و هیچکس احساس بیگانگی نکند، ما در انتصابات، شایستهترین افراد را برمیگزینیم و در مدیریتهای تخصصی، وابستگیهای سیاسی جایگاهی ندارد.
وی افزود: در کمیته انتصابات، چهار نفر که از هر نظر مورد تأیید هستند، رزومهها را بررسی میکنند و نظر شخصی من نیز در این فرآیند دخیل نیست.
سند توسعه یزد نوین و رویکرد پایدار
بابایی درباره برنامه توسعه استان گفت: هر استانداری که به یزد آمده است، برنامه توسعه و پیشرفتی داشته که توسط افراد متخصص و اساتید دانشگاهی تدوین شده است، سند توسعه یزد نوین نیز در همین چارچوب قرار دارد، عنوان جدید “یزد پایدار” پیامی به همراه دارد مبنی بر اینکه توسعه پایدار یزد تنها در ابعاد صنعتی و اقتصادی نیست، بلکه باید در زمینههای آموزشی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی نیز رشد کنیم، توسعه پایدار به معنای استفاده بهینه از منابع است، بهگونهای که حقوق نسلهای آینده نیز محفوظ بماند.
بابایی در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهای اقتصاد صنعتی یزد اشاره کرد و گفت: ادامه روند فعلی در اقتصاد صنعتی، ظلم به مردم است، ۴۱ درصد بیمهشدگان تأمین اجتماعی استان، غیر بومی هستند و از سایر استانها برای اشتغال به یزد آمدهاند، اشتغال غیر بومی مشکلی ندارد، به شرطی که به بهداشت، آموزش و فرهنگ جامعه آسیبی وارد نشود، اما اکنون شاهد آن هستیم که اشتغال برای سایر استانها به قیمت آسیب به محیطزیست یزد انجام میشود.
وی افزود: ریلگذاری اقتصادی استان تاکنون صرفاً بر محور صنعت بوده است، اکنون باید مسیر را تغییر دهیم و اقتصاد یزد را به سمت دانشبنیان سوق دهیم، توسعه اقتصادی دانشبنیان میتواند هم درآمد بالایی ایجاد کند و هم کمترین آسیب را به محیطزیست وارد کند.
بابایی با اشاره به برنامههای مربوط به کشاورزی گفت: در جلسات تخصصی، مسائل مربوط به کشاورزی مورد بررسی قرار میگیرد، دستگاههای مربوطه وظیفه دارند هر بخش از برنامهها را مطابق اسناد بالادستی تدوین و اجرایی کنند.
حملونقل و توسعه خطوط ریلی استان
در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره سرویس حملونقل دانشگاهها و وضعیت خطوط ریلی استان، بابایی اعلام کرد: با مدیرعامل راهآهن کشور جلساتی برگزار کرده و اعتراض خود را مطرح کردهایم، برنامه داریم در آینده چند رام قطار به خطوط یزد اضافه کنیم، همچنین در نظر داریم بخش خصوصی را برای خرید لوکوموتیو و واگن وارد میدان کنیم؛ البته این موضوع نیاز به زمان دارد و بهسرعت قابل اجرا نیست.
بابایی در ادامه نشست و در راستای پاسخ به سوالات مطرح شده از سوی دانشجویان به موضوع تولید و مصرف برق در استان یزد پرداخت و گفت: هیچ استانی نمیتواند بهطور مستقیم از برقی که تولید میکند استفاده کند، استان یزد در حال حاضر ۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات مصرف برق دارد، در حالی که ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق از طریق سیکل ترکیبی و تولید غیرخورشیدی تولید میشود.
وی افزود: سهم تولید برق خورشیدی در استان کمتر از ۲۰۰ مگاوات است که در حال بهرهبرداری قرار دارد، با وجود اینکه تولید برق استان بیشتر از مصرف آن است، این برق ابتدا وارد شبکه ملی کشور شده و سپس از آنجا به شبکه استان بازمیگردد، این سیستم توزیع، برق تولیدشده را میان مناطق مختلف کشور توزیع میکند.
تقدیر از نقش دانشجویان در آیندهسازی کشور
بابایی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان، بیان کرد: رهبر انقلاب دانشجویان را عناصری پرتوان، پرانگیزه، اهل علم و فکر و آیندهدار توصیف کردند و انتظار دارند دانشجویان نسبت به آینده کشور فعال و حساس باشند، انشاءالله شما دانشجویان همانگونه که مطالبات خود را صحیح و منطقی بیان میکنید، در این مسیر نیز پیشگام باشید.
وی همچنین به تأثیرات فضای مجازی بر جامعه اشاره کرد و گفت: متأسفانه به واسطه فضای مجازی، آسیبهای اجتماعی دوچندان شده است، نسل جدید، شامل نونهالان، کودکان و خردسالان، امروز تسلط بیشتری نسبت به بزرگسالان بر فضای مجازی دارند، این وضعیت نیازمند توجه جدی است تا از اثرات منفی این فضا بر تربیت نسل آینده جلوگیری شود.
این نشست با محوریت دغدغههای دانشجویان و ارائه توضیحات از سوی محمدرضا بابایی، فرصتی برای شفافسازی و ارائه برنامههای استان در حوزههای مختلف بود.
نظر شما