به گزارش چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه؛ منوچهر حبیبی در دیدار مدیران میراث فرهنگی استان با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل منطقه در بخشهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رونق این حوزه را از اولویتهای قطعی و مهم خود عنوان کرد.
وی تاکید کرد که باید تمام توان خود را برای شکوفایی پتانسیل های ویژه این بخش بکار بگیریم زیرا حرکت کارشناسی، هدفمند و با برنامه ریزی در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رونق کسب و کار و اقتصاد استان را در پی خواهد داشت.
گفتنی است استاندار کرمانشاه پیشتر در گفت و گو با ایرنا و در پاسخ به سوالی مبنی بر ضعف زیرساختهای گردشگری که استان را در حوزه گردشگری مقصد تضعیف کرده است، با تایید این آسیب گفت: ماندگاری توریست و گردشگر میتواند تحول ایجاد کند لذا برای تبدیل استان کرمانشاه از معبر به "مقصد گردشگری "بحث تقویت و توسعه اقامتگاهها و هتل بصورت جدی دنبال و تلاش خواهد شد تا حوزه گردشگری بتواند بهره وری خودش را داشته باشد.
برپایه آمارهای رسمی چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، سه اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیدهاند، حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است اما موضوع مهم در بحث گردشگری ماندگاری گردشگران است اینکه آیا جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی کرمانشاه می تواند گردشگر را چند روزی در این استان ماندگار کند؟
بیستون و تاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سرابهای نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است که متولیان امر باید برای معرفی این جاذبه ها و ماندگاری گردشگران برنامه ریزی کنند.
در استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت اکنون ۲۶ هتل، پنج هتل آپارتمان، ۲۰ میهمانپذیر، ۱۸ مجتمع خدمات رفاهی و ۴۴ اقامتگاه بوم گردی فعال است که این تعداد نیز باتوجه به گردشگر پذیربودن استان جا دارد که بیشتر شود و به ماندگاری گردشگران نیز کمک می کند.
بررسی وضعیت فعالیت بخشهای صنعت، معدن و تجارت استان توسط استاندار
بر پایه این گزارش استاندار کرمانشاه همچنین در دیدار مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و معاونانش وضعیت شاخص های اقتصادی استان را مورد بررسی قرار داد.
در این دیدار دکتر حبیبی ضمن دریافت و بررسی آخرین وضعیت صنایع، معادن و تجارت استان، چالش ها و ظرفیتهای این حوزه را پیگیری و دستورات لازم را برای شکوفایی پتانسیل های آن، فعال سازی صنایع راکد، توسعه واحدهای تولیدی و استفاده حداکثری از مزیت های صنعت، معدن و تجارت در استان در راستای رونق تولید صادر کرد.
استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
در حال حاضر در استان ۲۰ نوع ماده معدنی از جمله ( بیتومین (قیر طبیعی)، سنگ تزئینی، دولومیت، منگنز، سیلیس، سنگ گچ، فلدسپات، سنگ آهن، میکا، سنگ لاشه، مخلوط کوهی، مارن و آهک) و همچنین ۲۲۷ معدن دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت استخراج ۱۴ میلیون تن و ذخیره قطعی ۷۰۳ میلیون تن است.
ضرورت توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در کرمانشاه
استاندار کرمانشاه همچنین در دیدار مدیران جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت فراوری محصولات متنوع کشاورزی استان کرمانشاه بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در این حوزه تاکید کرد.
حبیبی با بیان اینکه پتانسیلهای بزرگی در حوزه کشاورزی استان وجود دارد، گفت: اگر با تلاش و همدلی، این ظرفیتها شکوفا شود بسیاری از مشکلات معیشتی و اقتصادی استان مرتفع خواهد شد.
استاندار کرمانشاه پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تدوین توسعه صنعتی دقیق و درست و توجه به مزیتهای رقابتی مانند کشاورزی و آبرسانی و گلخانههای هوشمند در استان کرمانشاه را مورد اشاره قرار داد و گفت: توریست درمانی از مهمترین ظرفیت هایی است که با همکاری وزارت بهداشت و میراث فرهنگی آن را فعال خواهیم کرد.
حبیبی مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و بویژه طرح گرمسیری را ابزاری مهم برای توسعه اقتصادی استان کرمانشاه برشمرد و ادامه داد اقتصاد روستاها با توجه به رویکردهایی همچون بوم گری تقویت خواهد شد چراکه مثلا روستاهای پاوه بالاترین ظرفیت بومگردی و گردشگری را دارد که با تسهیل مقررات و تقویت امکانات و توسعه مهارت آن را تقویت خواهیم کرد.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: سامانه گرمسیری بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک تاریخ ایران به منظور مدیریت آبهای سطحی و تامین آب شرب و کشاورزی و عمران و آبادانی و فرصتی برای پیشرفت و توسعه مناطق مرزی غرب کرمانشاه است.
وی گفت: ۴.۵ درصد از کل تولیدات کشاورزی کشور ماحصل تلاش ۱۲۵ هزار بهره بردار کرمانشاهی است و استان را در تولید محصولات استراتژیک مانند گندم و ذرت در ردیف استانهای برتر ایران قرار داده است.
استاندار جدید کرمانشاه که خاستگاهش حوزه مرکزی زاگرس است همچنین گفت: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر جنگل های زاگرس شده آفات و بیماری جوانه خوار و برگ خوار بلوط است که زاگرس را با خطر جدی مواجه کرده است.
حبیبی افزود: باتوجه به اینکه زندگی و معیشت مردم و جوامع محلی با جنگل داری و باغداری گره خورده است و (درخت های بلوط) بخشی از منابع آبی را ذخیره می کند باید به این مهم در استان کرمانشاه توجه جدی و بیشتری شود.
منوچهر حبیبی بیستمین استاندار کرمانشاه پس از انقلاب روز دوشنبه ۱۲ آذرماه در جلسه ای با حضور وزیر کشور در استانداری کرمانشاه به عنوان استاندار استان معرفی و رسما فعالیت خود را آغاز کرد.
نظر شما