دکتر زهرا نهبندانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه واکسیناسیون روتاویروس از ۲۰ سال گذشته در جهان آغاز شده و نتایج خوبی داشته است، افزود: این واکسیناسیون از یک سال گذشته در جنوب کشور و در استان های نظیر بوشهر و هرمزگان آغاز شد و از ۱۳ آذرماه امسال وارد برنامه واکسیناسیون ملی ایران شده است.
وی ادامه داد: واکسن خوراکی روتاویروس محصول کشور هند است که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت و معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را دارا است.
رییس گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گفت: هم اکنون تزریق این واکسن به صورت رایگان در تمامی مراکز، خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت خراسان رضوی انجام میشود.
وی ادامه داد: واکسن خوراکی روتاویروس در نوزادان ۲ ماهه قابل استفاده است و باید در سه نوبت یعنی ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق شود، لذا کودکانی که سن شان از ۲ ماه گذشته است، دیگر امکان استفاده از این واکسن را ندارند.
نهبندانی گفت: واکسن روتاویروس از بروز عفونت هایی که بیشتر به شکل علائم گوارشی (اسهال و استفراغ) است، جلوگیری میکند و سالانه دستکم از ۱۰هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد و با اجرای آن شاهد بستری کمتر نوزادان در بیمارستانها به دلیل عفونتهای روتاویروسی خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی مرگ و میر نوزادان و کودکان در گذشته به علت روتاویروس بود، درحالیکه امروزه با درمان و دارو این موارد خیلی کمتر شده است، اما همچنان موارد بستری وجود دارد.
رییس گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گفت: با توجه به ضرورت تکمیل واکسیناسیون کودکان برای ورود به مدرسه، به والدین توصیه می شود نسبت به انجام این واکسیناسیون روتاویروس برای کودکان ۲ ماهه خود اقدام کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
نظر شما