حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین بیاتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حضرت فاطمه (س) تمامی آنچه را که باید یک زن از نگاه اسلام داشته و بدان عمل کند، داراست.
وی اظهارکرد: حضرت فاطمه (س) در تمامی عرصه ها بویژه در دو عرصه خانواده و اجتماع هماهنگ حرکت کرده و در هر دو به رسالت خود به خوبی عمل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین بیاتی ادامه داد: وظیفه خانه داری و تربیت فرزند هیچگاه آن حضرت را از رسالت اجتماعی و سیاسی باز نداشت و بانوی بزرگوار در همه عرصه ها بصورت هماهنگ ایفای نقش کرده است.
وی اظهارکرد: آنجا که خانه است با تمام توان به وظیفه مادری و همسری عمل کرده و فرزندانی متعهد تربیت کرده است و در عرصه اجتماع و سیاست هم با اقتدار حاضر شده و ادای دین کرده است.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: خطبه های دخت نبی مکرم اسلام همانند خطبه فدکیه گواه روشنی براین مدعاست او دردفاع از حقیقت با حضور در اجتماع، سخنرانی و بیان خطبه پرده از حقیقت برداشته و مردم زمانش را به حق دعوت کرده است.
وی با اشاره به نگاه توام با افراط و تفریط غرب و برخی کشورهای اسلامی به زن گفت: متاسفانه دردنیای امروز حتی در برخی جوامع اسلامی زن از جایگاه ارزنده ای برخوردار نیست چنانکه در غرب با بهانه اینکه زن همانند مرد است و هیچ تفاوتی ندارد، در عرصه های مختلف وارد می شود اما از او به عنوان ابزار و کالا و یا برای تبلیغ استفاده می شود و نتیجه این وضعیت،افزایش ناهنجاری های اجتماعی و فرزندان بدون سرپرست می شود.
حجت الاسلام والمسلمین بیاتی افزود: تنزل جایگاه زن در غرب باعث دامن زدن به فساد در جوامع غربی شده و پیامدهای شومی را رقم می زند و علاوه براین در برخی جوامع اسلامی هم زن را به عنوان جنس دوم تلقی کرده و او را از حق خود محروم نموده و به مسیر دیگری سوق می دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه در خیلی از کشورهای اسلامی زن جنس دوم خوانده می شود و از حق آموزش و مسوولیت های اجتماعی باز می ماند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری یادآورشد: اما دین اسلام به زن جایگاه ویژه داده و او در تمامی عرصه ها حق حضور دارد و می تواند اقتدار خود را نشان دهد چنانکه حضور توام حضرت فاطمه (س) در تمامی عرصه ها اعم ازخانواده، اجتماع و سیاست گواه روشنی بر جایگاه برجسته زن دردین اسلام است.
تبیین ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه (س) ضرورتی انکار ناپذیر
وی تاکید کرد: باید ابعاد شخصیتی دخت نبی مکرم اسلام به جامعه و خانواده ها تبیین شده و نسل جوان با سیره و منش او آشناشده و با آن پیوند برقرار کنند.
حجت الاسلام والمسلمین بیاتی یادآورشد: حضرت فاطمه (س) معصوم است و فعلشان برای همه حجت است بنابراین تبیین ابعاد شخصیتی این حضرت جامعه را به سمت تعالی سوق می دهد.
به گزارش ایرنا،حضرت فاطمه (س) در ۲۰ جمادی الثانی بین ۳۵ تا ۴۵ عام الفیل پیش از هجرت در مکه مکرمه چشم به جهان گشود و در ۱۳ جمادیالاول یا ۳ جمادیالثانی ۱۱ هجری قمری در مدینه ندای حق را لبیک گفت و شیعیان هر سال در ایام فاطمیه، با برگزاری مجالس عزا، به سوگواری می پردازند.
در روایات شیعه،۲ تاریخ برای شهادت فاطمه زهرا(س) وجود دارد، ایام فاطمیه در فاصله بین ۱۳ جمادیالاول تا ۳ جمادیالثانی است، مراسم ایام فاطمیه ۶ روز میباشد، ۳ روز در ماه جمادیالاول و ۳ روز در ماه جمادیالثانی.
ایام فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادیالاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادیالثانی میباشد که شیعیان به عزاداری برای شهادت حضرت فاطمه (س) می پردازند.
حضرت فاطمه(س) یکی از چهارده معصوم به شمار می آید که دارای مقام های ویژه معنوی مانند عصمت است، ایشان همچنین از اهل بیت پیامبر(ص) و یکی از پنج تن آل عباست، براساس احادیث و روایات اهل سنت و شیعه، برخی آیه های قرآن کریم درباره حضرت فاطمه (س) است.
مصحف فاطمه، خطبههای «فدکیه»، «عیادت»، «حدیث لوح فاطمه» و «دعای نور» از آثار بهجایمانده از این بانوی بزرگ اسلام است.
نظر شما