محمدکمالی نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مرکز تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری فعالیت می کند و خدمات تشخیص، درمان و ارائه خدمات مراقبتی به بیماران اچ آی وی و هپاتیت C ارائه می گردد و در این مراکز کلیه خدمات به صورت کاملا رایگان و محرمانه است.
وی در ادامه با اشاره به شیوع این بیماری در سطح جهان افزود: بیماری اچ آی وی یکی از بزرگ ترین بیماری های اپیدمی جهان است و بیشترین میزان مرگ و میر را در سطح بیماری های واگیردار جهان به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم این که در بسیاری از کشورها این بیماری کنترل شده است و موارد جدید اچ آی وی وجود ندارد، اما در کشور ما موارد جدیدی از این بیماری وجود دارد و نشانگر انتقال این بیماری درسطح جامعه است.
وی تاکید کرد: با همکاری و ارائه خدمات مناسب می توان این بیماری را در کشور کنترل کرد و میزان بروز موارد جدید را به صفر رساند و بهترین راه جلوگیری از گسترش بیماری تشخیص به هنگام و درمان مناسب است و زمانی که بیمار درمان مناسب دریافت کند میزان ویروس خون به صفر می رسد و این فرد می تواند به طور عادی و طبیعی به زندگی خود ادامه دهد و بیماری را به افراد دیگر انتقال ندهد.
سرپرست مرکز بیماری های رفتاری مرکز بهداشت عظیم آباد شهر ری معضل اساسی در درمان این بیماری را عدم تشخیص به موقع دانست و افزود: مراکز مشاوره موجود در کشور به صورت رایگان و محرمانه و کاملا استاندارد با رعایت تمام موازین علمی آزمایشات را انجام می دهند و در صورت مثبت بودن فرد، داروهای خود را به خوبی دریافت می نماید و از گسترش بیماری جلوگیری می شود و عزیزان می توانند برای انجام تست های تشخیصی و درمان و دریافت داروهای مربوطه به این مراکز مراجعه نمایند.
به گزارش ایرنا، بازه زمانی پویش «من هم تست اچآیوی میدهم» یک ماه است که از تاریخ ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳و با دو هدف برگزار می شود:
هدف اول: بیماریابی در جمعیتهای کلیدی
بیماریابی در جمعیتهای کلیدی در اصل تشدید برنامههای موجود با افزایش ظرفیت مراکز ارائهدهندهی خدمت تست هستند و مطابق دستورالعمل مشاوره و تشخیص اچآیوی است که با روش OPT-OUT انجام می گیرد. انتظار میرود که با افزایش ظرفیت مراکز ارائه دهندهی خدمت که تست اچآیوی انجام میدهند، تعداد تستهای تشخیصی به دو برابر ماه قبل افزایش یابد.
هدف دوم: اطلاعرسانی و دسترسی همگانی به آموزش و تست
در این بخش برنامه با برپایی پایگاههای موقت در مراکز تجمع و میادین اصلی شهر و یا پارکها و... اطلاعرسانی و آموزش اچآیوی بر مبنای رویکرد نوین آموزش آچآیوی صورت میگیرد. در این پایگاهها تعداد محدودی تست نیز وجود دارد و پس از ارائه آموزشها در صورتی که کسی تمایل به انجام تست داشته باشد، توسط فرد دورهدیده مورد آزمایش قرار میگیرد (روش OPT-IN).
تاکید بر رعایت محرمانگی از ارکان اصلی این فعالیت است. در واقع دسترسی عمومی به آموزش و تشخیص اچآیوی بهصورت نمادین و در قالب یک رویداد مختص روز جهانی ایدز انجام میشود. این بخش عمدتاً توسط موسسات، سازمانهای مردمنهاد و یا مطبهای خصوصی و از طریق فراخوان در هر دانشگاه انجام میگیرد.
تست تشخیصی اچآیوی در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری بهصورت کاملاً محرمانه و رایگان در دسترس است. آدرس مراکز ارائه دهنده خدمت تشخیص اچآیوی از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir/vct قابل دسترس عموم است.
ویروس اچ آی وی فاقد هرگونه علائمی در بدن است و بعد از سه ماه از ورود به بدن میزبان، در آزمایش ها خود را نشان می دهد و در صورتی که افراد ناقل و مبتلا به این ویروس تا قبل از ۱۰ سال از زمان ورود ویروس به بدنشان، تحت درمان قرار نگیرند، ویروس اچ آی وی به بیماری ایدز تبدیل می شود و امید به معالجه و بهبودی آنها کاهش می یابد و احتمال تسریع مرگ بیمار مبتلا به بیماری ایدز بیشتر می شود.
شهرستان ری با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در جنوب استان تهران و پایتخت بعنوان قبله تهران قرار دارد.
نظر شما