به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی رنگ، رزین، پوشش های صنعتی، مواد کامپوزیت و صنعت آبکاری تهران فرصتی برای عرضه آخرین دستاوردهای این صنعت بود. نمایشگاهی که در فضایی افزون بر 40 هزار متر مربع با حضور حدود ۳۰۰ شرکت داخلی و خارجی از ۱۳ تا ۱۶ آذر ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
فعالان صنعتی حاضر در این نمایشگاه در مدت چهار روز، آخرین دستاوردها و خدمات خود در زمینه های رنگ های صنعتی، ساختمانی و تزئینی، انواع چسب های، رزین های طبیعی و مصنوعی، پوشش های صنعتی، مواد کامپوزیتی، تجهیزات و ماشین آلات صنعت رنگ و پوشش، مواد اولیه و افزودنی های صنعت رنگ و خدمات فنی و مهندسی و... را در معرض دید مخاطبان، علاقه مندان و متخصصان این حوزه قرار دادند.
حضور نمایندگانی از کشورهای چین، آلمان، سوئیس، ایتالیا، فرانسه، روسیه، امارات، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و مالزی از مهمترین جلوه های این نمایشگاه بود.
صنعت رنگ و رزین از جمله صنایعی است که مواد اولیه مورد نیاز را از کشورهای مختلف وارد می کند و در مقابل در حوزه های شیمیایی و پتروشیمی مواد اولیه را صادر می کند.
برگزاری این نمایشگاه فرصتی برای تقویت جایگاه صنعت رنگ و رزین و امکان ایجاد تعامل و همکاری بین فعالان مختلف صنعت بود.
مشکلات صنعتگران رنگ و رزین
هرچند صنعتگران رنگ و رزین آخرین دستاوردهای خود را ارایه کردند اما از مشکلات و چالش هایشان موجود نیز گلایه مند بود.
«فربد فرجوندیان» یکی از واردکنندگان مواد اولیه شیمیایی با تجربه ای ۱۵ ساله است که مواد اولیه مورد نیاز ۱۲ صنعت را به کشور وارد می کند. وی درباره چالش های صنعت رنگ و رزین به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: طولانی شدن روند تخصیص ارز یکی از مشکلات مبتلابه همه شرکت های واردکننده و تولیدکننده است.
وی اضافه کرد: نوسان نرخ ارز و شرایط منطقه سبب شده تا شرکت های تولیدی با ظرفیت کمتری کار کنند و سفارش واردات مواد اولیه کاهش یابد.
این واردکننده ادامه داد: مشکل بعدی بحث انتقال پول و هزینهها و درصدهایی است که به ناچار باید به صرافی ها یا بانکهای عامل خارجی پرداخت کنیم؛ همین مساله سبب می شود تا مواد اولیه را گرانتر از کشورها و رقبا دریافت کنیم.
وی همچنین بیان داشت: شرایط ظالمانه تحریم ها باعث شده است تا برخی از کشورها از ارائه مواد اولیه به کشورمان خودداری کنند.
فرجوندیان خاطرنشان کرد: توسعه روابط ایران با کشورهای مختلف و شناسایی بازارهای بیشتر تجارت، کمک می کند تا بتوانیم از سایر کشورها کالاها و مواد اولیه مورد نیاز را تامین کنیم.
وی اظهار داشت: تسهیل شرایط صادرات و واردات، کاهش تعرفه های گمرکی، کنترل و مدیریت بازار ارز و سیاست ها تشویقی می تواند به رونق اقتصاد کمک کند.
این فعال صنعتی با اشاره به اینکه بیشترین کالاهایی که اکنون به ایران وارد میشود از چین است، ادامه داد: همچنین از کشورهای تایوان، کره جنوبی، امارات، عربستان و هند مواد اولیه شیمیایی را تهیه می کنیم.
افزایش نرخ ارز و مصائب آن
«نمیره کریمی» نماینده یکی از شرکت های صادرکننده مواد پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره چالش های تجارت در صنعت رنگ و رزین گفت: شرکت ما دو دسته محصول اصلی شامل هیدروکربنها و حلالها داریم که هیدروکربنها عمدتاً به کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان و عراق، آذربایجان، ازبکستان، روسیه و اوکراین صادر میشوند و روزانه ۲۰ تا ۳۰ تانکر از این محصولات به مقصدهای مختلف ارسال میشود.
وی بیان داشت: حلالها نیز به عنوان مواد اولیه برای شرکتهای تولید رنگ، رزین، چاپ و بستهبندی و داروسازی استفاده میشوند که بخشی از آنها به صورت داخلی فروخته میشود و گاهی نیز به کشورهای CIS، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، مولداوی، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان صادر می شود.
این فعال صنعتی، مهمترین مشکلات این صنعت را نوسانات ارزی و افزایش قیمت مواد اولیه در ایران توصیف کرد و گفت: افزایش نرخ ارز، صادرات محصولات را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش تناژ صادرات به کشورهای مختلف به ویژه ترکیه شده است.
وی کرد: مشکلاتی مانند رفع تعهد ارزی و چند نرخی بودن ارز نیز به چالشهای صنعت رنگ و رزین افزوده است. زمانی که محصولات خود را با نرخ روز به فروش می رسانیم ضمن مشکلات در صادرات که داریم، برای خرید مواد اولیه تولید مجدد به دلیل نوسانات ارزی، همه مواد اولیه با افزایش قیمت مواجه می شود.
کریمی یادآور شد: چند نرخی بودن و نوسان ارز، از قدرت رقابت قیمتی محصولات کشورمان با محصولات دیگر کشورها کاسته است.
کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی در صنعت رنگ و رزین
«محمد شریفی» یکی دیگر از تولیدکنندگان ماشین آلات صنعت رنگ و رزین به خبرنگار ایرنا می گوید: مهمترین مشکلات تولید کنندگان در حوزه تامین نقدینگی و سرمایه در گردش است و به خاطر شرایط پیچیده دریافت تسهیلات بانکی، تولیدکنندگان به سمت دریافت تسهیلات نمی روند.
وی اضافه کرد: شرکت ما از سال ۱۳۵۰ فعالیت خود را آغاز کرده است و تاکنون از تسهیلات و حمایت های مالی دولتی استفاده نکرده است، زیرا این فرآیند زمانبر و از حوصله تولیدکنندگان خارج است.
شریفی در مورد تولید ماشین آلات صنعتی رنگ و رزین اظهار داشت: در حوزه تولید ماشینآلات صنعتی به قدری تخصصی و پیشرفته هستیم که با ظرفیت شرکت علی دانش بنیان و توان تخصصی نیروها توانسته ایم صادرات به کشورهای مختلفی مانند افغانستان، سوریه و ترکمنستان داشته باشیم.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان ایرانی با تخصص و مهندسی معکوس به تولید صفر تا صد ماشینآلات میپردازند و محصولات از مقیاس های کوچک آزمایشگاهی تا ماشینآلات بزرگ صنعتی را تولید صادر می کنند.
این تولیدکننده یادآور شد: فرآیند تولید ماشینآلات به صورت سفارشی انجام میشود. این شرکت به عنوان یک تولیدکننده تخصصی در صنعت خود شناخته میشود و به دنبال ارتقای کیفیت و پاسخگویی به نیازهای مشتریان است.
به گزارش ایرنا، «ابراهیم شیخ» معاون صنایع عمومی وزیر صمت در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران از کاهش مشکلات ارزی خبر داد و گفت که صنایع در ۶ ماه ابتدای سال از مشکلات ثبتسفارش و تخصیص ارز گلهمند بودند، اما اکنون سرعت تخصیص ارز افزایش یافته است.
وی در خصوص صادرات رنگ، رزین و پوششهای صنعتی گفت که با وجود صادرات نسبتا مطلوب به منطقه، اما این میزان راضیکننده نیست و باید برنامهریزی منظمی برای توسعه صادرات داشته باشیم.
شیخ ابراز امیدواری کرد: برگزاری نمایشگاه فرصت مطلوبی برای صادرات و توسعه در این صنعت باشد.
نظر شما