۱۶ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۳
کد خبر: 85681342
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رئیس الحشد الشعبی: محرک تحولات سوریه تروریسم است

بغداد - ایرنا - رئیس سازمان الحشد الشعبی گفت که وقتی محرک تحولات در سوریه، گروه‌های تروریستی هستند، نمی‌توانیم ساکت بنشینیم و دست روی دست بگذاریم.

به گزارش ایرنا، «فالح فیاض» روز جمعه در موصل مرکز استان نینوا در شمال عراق در همایشی تحت عنوان «ثبات در عراق» گفت که «تحولات داخلی سوریه به ما ارتباطی ندارد اما وقتی که محرک این تحولات گروه های تروریستی هستند نمی توانیم دربرابر آن ساکت بنشینیم و دست روی دست بگذاریم و نسبت به آن بی مبالات باشیم.»

وی اضافه کرد که «عراق در امور داخلی سوریه هیچ دخالتی ندارد و موضع دولت عراق نیز دخالت نکردن در امور داخلی سوریه است».

رئیس سازمان الحشد الشعبی ادامه داد: «اما نسبت به آن آنچه در سوریه رخ می دهد باید برحذر باشیم زیرا امکان ندارد خانه همسایه ات، آتش بگیرد و تو نسبت به آن بی توجه باشی.»

وی ادامه داد که عراق در چارچوب ضوابط بین المللی، نسبت به تحولات سوریه ابراز نگرانی کرده است.

الفیاض با تکذیب تبلیغاتی که در روزهای اخیر درباره مداخله الحشد الشعبی در اوضاع سوریه منتشر شده است گفت که عراق در قبال تحولات سوریه یا به صورت جمعی با مشارکت همه نیروهای مسلح عمل می کند یا نمی کند.

رئیس سازمان الحشد الشعبی خاطر نشان کرد که امروز گروه های مسلح دارای تابعیت تُرک در سوریه تحت عنوان امنیت ملی ترکیه مداخله می کنند و آمریکا هم تحت عنوان امنیت ملی آمریکا در اوضاع سوریه دخالت می کند و منطقی نیست که عراق حضور نداشته باشد.

وی تاکید کرد که سوریه عمق امنیتی و حیاتی برای عراق است و بیش از هر کشور دیگری، عراق از اوضاع در سوریه متاثر می شود و درعین حال عراق امروز کمترین مداخله را در اوضاع سوریه دارد.

وی با اشاره به بازدیدهای مکرر خود از نیروهای الحشد الشعبی و دیگر یگان های مسلح عراق در نوار مرزی این کشور با سوریه گفت که برای مقابله با هر خطر احتمالی از داخل خاک سوریه آمادگی کامل داریم.

الفیاض افزود که عراق امروز مانند عراق سال ۲۰۱۴ که گروه های تروریستی داعش مرز سوریه را شکسته و وارد عراق شدند نیست و آگاهی مردم به ویژه مردم استان نینوا هم نسبت به خطر گروه های تروریتسی بالا رفته است.

وی بار دیگر به توفان الاقصی اشاره کرد و گفت که این عملیات در اکتبر ۲۰۲۳ دوباره قضیه فلسطین را در اولویت قضایای امت اسلامی قرار داد و امت اسلامی توانست دشمن حقیقی خود را بشناسد. اما دشمن صهیونیستی با ایجاد درگیری های فرعی می خواهد امت اسلامی دشمن حقیقی خود را نشناسد.

گروه‌های تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

این عملیات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha