«علیاصغر عباسزاده»، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از این تعداد کامیون عبوری حامل کالای صادراتی از حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه، گمرک پرویزخان باتردد ۱۸۰ هزار و ۲۳۰ دستگاه بیشترین سهم را در بین گمرکات استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.
ناظر گمرکات استان و مدیر کل گمرک کرمانشاه سهم گمرک خسروی از کامیونهای حامل کالای صادراتی در هشت ماهه سال جاری از گمرکات استان کرمانشاه را ۶۴ هزار و ۵۱۸ دستگاه و تعداد کامیونهای حامل کالاهای صادراتی از گمرکات سومار را ۵۶ هزار و ۱۱۶ دستگاه در این مدت عنوان کرد.
عباسزاده افزود: تعداد کامیونهای حامل کالاهای صادراتی از گمرک شوشمی ۲۰ هزار و ۱۱۵ دستگاه و گمرک شیخ صله ۲۸ هزار و ۷۲۶ دستگاه بوده است.
وی همچنین حجم کالاهای صادراتی توسط این تعداد کامیون را پنج میلیون و ۶۰ هزار تن به ارزش۲ میلیارد و ۱۹۱ میلیون و ۳۲۴ هزار دلار و عمده کالاهای صادراتی را میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره بار، سنگهای ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف و سایر اقلام عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نظر شما