ابوالحسن شریفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دانش و مهارت در حضور و اقدام در فضای مجازی، از موضوعات مهمی است که نبود آن میتواند خسارات مالی، حیثیتی و حتی جانی جبرانناپذیری به همراه داشته باشد. از این رو، ضرورت دارد که در جامعه نهادینه شود که هر عملی در فضای مجازی، همانند ارتکاب آن در دنیای واقعی است.
وی با تأکید بر گستردگی دسترسی افراد به فضای مجازی، یادآور شد: فضای مجازی امروز در دسترس همگان قرار گرفته و انجام معاملات در این محیط، اگرچه سادهتر شده، اما به همان میزان پر ریسک است و اطمینان از هویت طرف معامله و وجود کالا پیش از هر خریدی در فضای مجازی ضروری است، اما بسیاری از افراد بدون توجه به این نکات مهم، به انجام خرید و فروشهای خود پرداخته و در نهایت دچار ضرر و زیان میشوند.
رییس دادگستری ساوه گفت: امروزه سایتهای واسطهگری مانند دیوار، به مأمنی برای کلاهبرداران تبدیل شده است و این افراد با استفاده از شگردهایی نظیر دریافت بیعانه از مالباختگان، بدون اینکه کالایی به آنها تحویل دهند، از اعتماد مردم سوء استفاده کرده و اموال آنان را میبرند.
شریفی در خصوص تأثیر افزایش آگاهی عمومی بر کاهش جرائم فضای مجازی اظهار داشت: افزایش آگاهی در جامعه، بهویژه در زمینه نحوه تعامل با فضای مجازی، میتواند تاثیر چشمگیری در کاهش جرائم و آسیبهای این حوزه داشته باشد و در این فضا، حتی یک پیام کوتاه یا یک پوستر آگاهیبخش میتواند از وقوع خسارات کلان جلوگیری کند و به پیشگیری از کلاهبرداریها کمک کند.
وی افزود: به همه افراد توصیه میکنیم پیش از انجام هر گونه معامله، چه در دنیای واقعی و چه در فضای مجازی، با افراد مطلع مشورت کرده و از صحت هویت فروشنده و موجود بودن کالا اطمینان حاصل کنند و همچنین تأکید میکنم که هرگز قبل از اطمینان از این موارد، هیچگونه وجهی پرداخت نکنند.
نظر شما