پکن: جهانی‌زدایی وضعیت اقتصاد را بدتر می‌کند

تهران- ایرنا- نخست وزیر چین در نشستی که با حضور سران موسسه‌های مالی بین‌المللی برگزار شد، تاکید کرد که «جهانی‌زدایی» (کاهش وابستگی متقابل و همبستگی بین کشورها) وضعیت اقتصاد را بدتر خواهد کرد درحالیکه بی‌ثباتی در این حوزه افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لی چیانگ امروز دوشنبه در این نشست که سران سازمان‌های مالی از جمله صندوق بین‌المللی پول، سازمان تجارت جهانی و بانک جهانی در آن شرکت کردند، گفت: اکنون و در شرایط ضعیف رشد اقتصادی در جهان، بی‌اعتمادی به شدت افزایش یافته و باعث اختلال گسترده در عملکرد اقتصاد جهانی شده است.

وی بیان کرد: اقدام‌های تجاری و سرمایه گذاری جدید در سطح جهانی به طور سالانه افزایش یافته است و می‌توان گفت که روند جهانی‌زدایی بدتر و بدتر می‌شود.

بر اساس این گزارش، چین با چالش‌هایی از جمله بحران طولانی مدت بدهی در بخش املاک و بیکاری بالای جوانان دست و پنجه نرم می‌کند. در حالی که داده‌های رسمی منتشر شده درست پیش از اظهارات لی نشان می‌دهد که نرخ تورم در سراسر این کشور در ماه نوامبر به ۰.۲ درصد کاهش یافته است که نشانه دیگری از تقاضای ضعیف است.

سران پکن به دنبال راه‌هایی برای تقویت تجارت خارجی قبل از روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا هستند چرا که وی تهدید کرده تعرفه‌های سنگین علیه محصولات چینی اعمال خواهد کرد.

به گزارش رویترز، لی در این نشست از برخی کشورها به دلیل تعرفه‌های بالای واردات محصولات چینی و ایجاد موانع حمایتگرایانه (از محصولات داخلی خود) با ایجاد محدودیت‌های بسیار بیشتر در تجارت انتقاد کرد، اما به ایالات متحده یا ترامپ اشاره‌ای نداشت.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود جنگ تجاری شدیدی را با چین آغاز کرد درحالیکه پکن را به سرقت مالکیت معنوی و سایر اقدامات تجاری که آنها را ناعادلانه می‌دانست، متهم می‌کرد.

او وعده داده است که پس از تصدی پست ریاست جمهوری در ماه آینده میلادی، مالیات بیشتری بر واردات از دومین اقتصاد بزرگ جهان وضع خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha