۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۱۵:۳۲
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 85684733
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۱۱۵ هزار شغل توسط پارک‌های علم و فناوری کشور ایجاد شده است

دزفول- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران گفت: سال گذشته، ۱۱۵ هزار شغل ثابت با قرارداد یکساله توسط پارک‌های علم و فناوری کشور ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا، علیرضا زراسوندی روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران شهرهای دزفول، شوش و اندیمشک در سالن اجتماعات دانشگاه جندی شاپور دزفول هفته پژوهش را تبریک گفت و بیان کرد: پارک علم وفناوری بین المللی جمهوری اسلامی در راستای اجرای ماده هفت تا ۱۰ قانون جهش کشور با ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور تاسیس شد تا سکویی برای توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان باشد.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی مستقر در این پارک تقویت فناوری های پیشرفته و امیدآفرینی را در دستور کار دارند ادامه داد: اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر با عنوان وعده صادق رخ داد نشانه اهمیت و عمق نفوذ فناوری است و باید بیشتر به این مقوله که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ پرداخته شود.

پژوهشگران از نخبگی به عنوان یک نعمت تعهدآفرین استفاده کنند

.وی گفت: با وجود مشکلات فراوانی که وجود دارد پژوهشگران باید از نخبگی به عنوان یک نعمت تعهدآفرین استفاده کنند تا پیشرفت حاصل شود

رییس پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی بر ضرورت تبلیغ در حوزه فناوری تاکید کرد و افزود: در دولت قبل، معاونت فناوری و نوآوری شکل گرفت که ماموریت‌هایی مانند خلق فناوری و نوآوری، توسعه جریان اقتصادی دانش بنیان در کشور، توسعه جریان اقتصادی دانش بنیان، ترویج و گسترش تفکر فناورانه و نوآورانه توسعه فناوری و نوآوری را برعهده گرفت.

وی بیان کرد: محصولات ۸۷ درصد شرکت‌های دانش بنیان و فناور کشور سفارش محور است و تکنولوژی تولید می کنند که بیشتر به فاز خدمات روی می آورند و باید راه بازار بین المللی برای آنها باز شود.

بروکراسی اداری مانع تحقیقات و پژوهش در کشور شده است

زراسوندی خاطرنشان کرد: بروکراسی اداری مانع تحقیقات و پژوهش شده است این امر در کاهش رتبه فناوری کشور نیز موثر است.

وی اظهارکرد: برای راه اندازی کسب و کار و یک واحد تولیدی فناور باید مجوز از ۲۷ ارگان گرفته شود که همین امر باعث شده شاخص نوآوری کشورمان تنزل یابد و کشور در جامعه جهانی لطمه بخورد.

ماموریت گرا کردن فناوری و نوآوری در کشور ضروری است

رییس پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی به مشکلات فراوان در جامعه اشاره کرد و گفت: آبگرفتگی پس از بارندگی، فاضلاب، گردو خاک و آلودگی، مشکلات بزرگ خوزستان هستند که در سطح ملی نیز باعث بروز دغدغه های زیادی شده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه های زیادی در استان خوزستان فعال هستند تصریح کرد: بیش از چهار هزار عضو هیات علمی در استان خوزستان فعالیت دارند ولی مشکلات اساسی استان حل نشده است، در واقع اقداماتی که انجام شده است ملموس نیست.

زراسوندی با بیان اینکه رتبه ایران در شاخص نوآوری در منطقه پنجم یا ششم است گفت: کشورهایی مانند امارات، ترکیه، امارات و قطر رتبه بهتری نسبت به ایران در شاخص نوآوری دارند که علت آن سهم بالای فناوری در زندگی و تسهیل در فضای کسب و کار این کشورها است.

ایران، پنجمین کشور دنیا در تولید مهندس است

زراسوندی به رتبه پایین کشورمان در پیشرفتگی کسب و کار، نهادسازی و زیرساخت‌ها اشاره و بیان کرد: ایران پنجمین کشور از نظر تولید مهندس است اما مسایل اقتصادی بر حوزه علم و فناوری کشور تاثیر گذاشته است تاجایی که حقوق یک استاد دانشگاه قابل مقایسه با سایر کشورهای اطراف نیست.

۱۱۵ هزار شغل توسط پارک‌های علم و فناوری کشور ایجاد شده است.

فعالیت ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور

وی گفت: ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که هفت هزار شرکت زیر پوشش معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری و سه هزار شرکت در پارک‌های علم و فناوری مستقر و زیرنظر وزارت علوم و تحقیقات هستند.

زراسوندی به وجود ۵۹ پارک علم و فناوری، ۲۷۹ مرکز رشد و حدود ۱۴ هزار واحد فناور در کشور اشاره کرد و گفت: کل بودجه هزینه‌ای پارک‌های علم و فناوری در سال گذشته، ۱.۲ همت بوده است.

وی تاکید کرد: در بازار نتوانستیم تکنولوژی تولید شده را وارد تجارت کنیم که برای بهبود این وضعیت سیاستگذاری‌ها و همکاری‌ها باید بیشتر شوند.

به گزارش ایرنا، در این آیین از ۳۵ پژوهشگر و فناور برگزیده شهرهای دزفول، شوش و اندیمشک تجلیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha