آیا آمارهای احداث مسکن در کهگیلویه وبویراحمد ساختگی است؟

یاسوج- ایرنا- قرار بود ۴۷ هزار واحد مسکونی در کهگیلویه و بویراحمد ساخته شود و زمین‌هایی هم برای طرح جوانی جمعیت در اختیار خانواده ها قرار گیرد اما بررسی آمارها نشان می دهد از این میزان تنها ساخت ۱۷ هزار واحد آغاز شده و ۲۵ نفر از مجموع هفت هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط در طرح جوانی جمعیت زمین دریافت کرده اند.

به گزارش ایرنا، سهمیه کهگیلویه وبویراحمد در مدت چهار سال یعنی از سال ۱۴۰۰ و شروع دولت سیزدهم در طرح نهضت ملی مسکن ۴۶ هزار و ۷۸۸ واحد مسکونی اعلام شد، با این حال، تاکنون عملیات اجرایی تنها ۱۷ هزار و ۳۱۳ واحد آغاز شده است به عبارتی دیگر، کمتر از ۳۵ درصد از اهداف تعیین‌شده در این طرح تحقق یافته که نشان‌دهنده وجود شکاف بزرگی میان برنامه‌ریزی و عملیاتی شدن واقعی این طرح است.

از سوی دیگر دولت با اجرای طرح‌هایی نظیر «طرح جوانی جمعیت» در تلاش است تا خانواده‌ها را به فرزندآوری بیشتر تشویق کند. این طرح که با ارائه امتیازات ویژه نظیر واگذاری رایگان زمین مسکونی به خانواده‌های دارای سه فرزند یا بیشتر همراه است، در استان کهگیلویه و بویراحمد توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

استانی که با هفت هزار و ۶۰۰ خانوار واجد شرایط، یکی از مناطق اجرای این طرح به شمار می‌رود اما تنها ۲۵ زوج موق به دریافت زمین شده اند.

البته پیش از این آمارهای غیرواقعی دیگری بیان می‌شد که در روزهای اخیر در نشست شورای مسکن استان، از همه آن‌ها پرده برداشته شد برای نمونه در آخرین اظهارات مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان آمده بود که عملیات اجرایی ۲۶ هزار واحد مسکن ملی برای متقاضیان در کهگیلویه وبویراحمد در حال اجراست اما اکنون مشخص شده تنها عملیات اجرایی ۱۷ هزار مسکن ملی در حال اجراست.

همچنین اعلام شده بود که به ۲ هزار و ۲۰۰ زوج در طرح جوانی جمعیت زمین اهدا شده است اما تنها ۲۵ خانوار موفق به دریافت زمین شده اند و استاندار کهگیلویه و بویراحمد متعجب از این آمارسازی‌ها اعلا کرده است که برخی متولیان برای مردم مسکن نمی‌سازند؛ اما گویا خوب بلدند آمار بسازند؛ مردم ساخت یک مسکن واقعی را بهتر از ما می‌پذیرند تا این آمارسازی‌ها را.»

ماجرای آمارهای غیرواقعی در نهضت ملی مسکن چیست؟

سرپرست راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ۲ هزار و ۵۸ قطعه زمینی که گفته شده در طرح جوانی جمعیت به مردم استان داده شده، فقط ۲۵ مورد داده شده و بقیه فقط حرف بوده است.

علی پارسایی افزود: این زمین‌ها در حد پیش‌بینی بودند؛ اما هر کدام از آن‌ها مشکلی داشتند.

پارسایی افزود: برای نمونه در یکی از شهرستان‌ها، زمینی را که برای این طرح در نظر گرفتند، بعدها معلوم شد این زمین متعلق به مصلی بوده، یا در شهر دیگری، زمینی که در نظر داشتند، معارض داشت و از دادگاه رأی توقیف گرفت.

بیشترین چالش طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه وبویراحمد ؟

استاندار کهگیلویه و بویراحمد، اصلی ترین مشکل استان در طرح نهضت ملی مسکن را در بویراحمد عنوان کرده است که ۱۰ هزار سهمیه دارد اما زمین کافی وجود ندارد و از این میزان تنها عملیات اجرایی ۶۵۰ واحد آغاز شده است.

یدالله رحمانی افزود: برای مابقی در حال تامین زمین هستیم که تدابیر لازم برای تامین زمین در بویراحمد در جلسه شورای مسکن استان در سال جاری اتخاذ شده است.

وی تاکید کرد: تسهیلات جزو دغدغه های اصلی ما بود که برخی از طرح ها که قرارداد داشتند اما تامین کننده بانکی آن ها مشخص نبود، بانک های آن ها مشخص شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: تیمی برای احصای مشکلات این طرح در استان مشخص شده است تا بتوانیم سهمیه استان که ۴۷ هزار واحد است را تحقق ببخشیم.

رحمانی ادامه داد: تاکنون برای تنها ۱۷ هزار واحد تامین زمین انجام شده است و برای رفع مشکلات مردم در حوزه مسکن نیازمند شتاب بخشی به این طرح هستیم.

۱۲۷ هکتار برای تأمین زمین خانوارهای مشمول طرح جوانی جمعیت نیاز است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد، بر اهمیت تأمین زمین‌های موردنیاز برای اجرای طرح جوانی جمعیت تأکید کرد و از نیاز به ۱۲۷ هکتار زمین برای پاسخ‌گویی به تقاضای خانوارهای مشمول خبر داد. او با اشاره به مسئولیت‌های قانونی دستگاه‌های مختلف در این زمینه اظهار داشت که اداره کل راه و شهرسازی باید بخشی از زمین‌های لازم را تأمین کند، درحالی‌که بنیاد مسکن نیز وظیفه تأمین بخش دیگری از این اراضی را بر عهده دارد.

رحمانی عنوان کرد: زمین های واگذار شده فاصله زیادی با نیاز واقعی استان دارد و نشان می‌دهد که اقدامات بیشتری باید در این زمینه انجام شود.

وی تاکید کرد: این طرح که از سال ۱۴۰۰ به‌عنوان بخشی از سیاست‌های جمعیتی دولت آغاز شده است، با هدف تشویق خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر به فرزندآوری طراحی شده و شامل واگذاری رایگان زمین‌های مسکونی به این گروه از خانوارهاست.

نگاه میلی‌متری و سخت‌گیرانه بانک‌ها و دستگاه های اجرایی به نهضت ملی مسکن

نماینده انبوه‌سازان استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: همه مصالح خود را از بیرون استان وارد می‌کنیم و حتی پروژه‌های ما آب هم ندارند، اما مدیران بانک‌ها پشت میزش می‌نشینند و منتظر این بخش‌نامه و آن بخش‌نامه می‌مانند و نگاه میلی‌متری و سخت‌گیرانه به نهضت ملی مسکن دارند.

داوود دهقان افزود: بانک های استان سری به استان های دیگر بزنند که بانک های آن ها چه اقداماتی انجام داده اند و چگونه با این طرح همکاری می‌کند که در استان ما نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۴ میلیارد تومان طلب دارم، خطاب به مدیر بانک مسکن گفت: «هر تضمینی بخواهید می‌دهم فقط کمک کنید تا این پروژه‌ها تعطیل نشوند و بتوانیم مسکن تحویل مردم دهیم.»

فقط شرکت برق در این زمینه همکاری دارد و عمده پروژه‌های مسکن ملی آب ندارند و ما با تانکر، مسکن می‌سازیم. همچنین، شرکت آب‌ و فاضلاب، حکم جلب سرمایه‌گذار نهضت ملی مسکن را به جرم عدم نصب کنتور گرفته؛ اما برای آب‌رسانی به این پروژه‌ها، همکاری نمی‌کند.

طبق آخرین اطلاعات به دست آمده بخشی از اعتبارات مربوط به آب‌رسانی به پروژه‌های مسکن ملی برگشت خورده است که حدود ۳۰۰ میلیارد ریال بوده و حتی ۳۰۰ میلیارد ریال دیگر به‌حساب آنها واریز شد؛ اما هیچ کاری انجام ندادند.

بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد ناتوان در پرداخت تسهیلات مسکن

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدیران بانکی، همین سهم اندک خودشان در ساخت مسکن را انجام نداده اند و دنبال بهانه هستند درحالی‌که باید چانه‌زنی کنند، به مدیران ارشد خود فشار بیاورند و راهکار بیابند تا حق این مردم را بگیریم.

رحمانی گفت: موانع و بهانه‌های بانکی در پرداخت تسهیلات، باید تا نشست بعدی شورای مسکن استان رفع شود؛ ما مدیر شدیم که این‌ها را حل کنیم.

وی به برگزاری نشست مشترک بین حوزه عمرانی، بانک‌ها و انبوه‌سازان برای احصاء مشکلات پیش روی طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: این مشکلات احصا و مسائلی که می‌خواهیم از دولت اجازه بگیریم، با امضای بنده برای معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شود.

بدون تأمین زمین‌های کافی، افزایش نظارت بر کیفیت ساخت‌وسازها و ارائه خدمات زیرساختی نظیر آب، برق، آموزش و بهداشت، این طرح ممکن است به جای حل مشکلات جمعیتی، به تشدید شکاف‌های منطقه‌ای منجر شود.

در نهایت، برای اجرای موفقیت‌آمیز این طرح در استان کهگیلویه و بویراحمد، نیاز به یک رویکرد جامع وجود دارد که همزمان با ارائه مشوق‌های اقتصادی و تسهیلات مناسب، به توسعه زیرساخت‌ها و افزایش کیفیت زندگی ساکنان این مناطق توجه داشته باشد. در غیر این صورت، طرح‌های این‌چنینی تنها به افزودن بر لیست بلند وعده‌های اجرا نشده خواهد انجامید و نمی‌توانند اهداف تعیین‌شده را محقق کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha