معدوم‌سازی ۲ تن گوشت قرمز در مراغه 

مراغه- ایرنا- ۲ تن گوشت قرمز تاریخ مصرف گذشته و فاسدی که از یک فروشگاه زنجیره‌ای مراغه در ۱۵ آذرماه کشف، و مدیر این فروشگاه با حکم دادستان روانه زندان شده بود، معدوم‌سازی شد. 

رییس اداره تعزیرات حکومتی مراغه سه‌شنبه‌شب با ارسال تصاویر این معدوم‌سازی به خبرنگار ایرنا بیان کرد: عرضه مواد غذایی فاسد به صورت مستقیم سلامت شهروندان را تهدید می‌کند و بر همین اساس نیز مدیر فروشگاه بلافاصله بازداشت و روانه زندان شد.

معدوم‌سازی ۲ تن گوشت قرمز در مراغه 
معدوم‌سازی گوشت فاسد و تاریخ مصرف گذشته در حضور کارشناسان دامپزشکی

«کامران منصوری» با بیان اینکه این میزان گوشت تاریخ گذشته در حضور کارشناسان دامپزشکی به آتش کشیده شد، افزود: در پی گزارش دستگاه‌های نظارتی مبنی بر عرضه گوشت تاریخ گذشته و فاسد در یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهرستان در ۱۵ آذرماه، بلافاصله یک گروه نظارتی متشکل از کارشناسان تعزیرات حکومتی و دامپزشکی تشکیل شد و این افراد به محل مراجعه کردند.

وی اضافه کرد: در ارزیابی‌هایی‌ که از محل صورت گرفت، موضوع عرضه گوشت وارداتی تاریخ گذشته و فاسد که به صورت تنظیم بازار در حال توزیع بود، محرز شد و بر همین اساس جهت حصول اطمینان از سلامت گوشت‌های عرضه شده در سایر فروشگاه‌ها، کارشناسان دیگر فروشگاه‌های شهرستان را هم بازرسی کردند.

«منصوری» ادامه داد: بازرسان گوشت‌های تاریخ مصرف گذشته را از محل عرضه جمع‌آوری، و به سردخانه فروشگاه منتقل کرده و محل را هم پلمب کردند؛ همزمان پرونده قضایی نیز برای مدیر فروشگاه تشکیل شد.

گفتنی است مصرف گوشت قرمز فاسد و تاریخ گذشته می‌تواند عوارض جدی بر سلامت انسان داشته باشد که برخی از این عوارض شامل مسمومیت غذایی، عفونت باکتریایی، عفونت‌های ویروسی، عوارض سیستم ایمنی و مشکلات گوارشی است.

معدوم‌سازی ۲ تن گوشت قرمز در مراغه 
گوشت تاریخ مصرف گذشته و فاسد با استفاده از مواد آتش‌زا معدوم شد

برای نمونه باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های موجود در گوشت فاسد می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود و علائم مسمومیت شامل تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای شکمی است.

عفونت‌های باکتریایی ممکن است در گوشت فاسد رشد کند که می‌تواند به عفونت‌های جدی منجر شود و علاوه بر آن برخی ویروس‌ها نیز ممکن است با مصرف گوشت فاسد وارد بدن شود و عفونت‌های ویروسی ایجاد کند.

همچنین مصرف گوشت‌های فاسد می‌تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند و فرد را در برابر عفونت‌های دیگر آسیب‌پذیرتر کند؛ علاوه بر مسمومیت، مصرف گوشت فاسد می‌تواند به مشکلات گوارشی مزمن، مانند سندرم روده تحریک‌پذیر منجر شود.

علاوه بر آن در برخی موارد، مصرف مداوم گوشت‌های ناسالم و فاسد می‌تواند به مشکلات جدی‌تری از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی برخی سرطان‌ها منجر شود.

برای جلوگیری از این عوارض لازم است که همواره از گوشت‌های تازه و سالم استفاده کرده و در صورت شک و تردید در خصوص تاریخ مصرف، از مصرف آن پرهیز کنید.

گوشت قرمز غیرمنجمد باید از نظر ظاهری دارای مشخصات ذیل باشد:

رنگ گوشت باید به رنگ طبیعی گوشت دام بوده (قرمز متمایل به صورتی روشن) و رنگ روشن طبیعی آن نباید تیره باشد و هر گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز، قهوه ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد گوشت است.

سطح خارجی باید بدون رطوبت باشد.

هیچگونه بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن نباید حس شود و استشمام بوی غیرطبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان از علائم فساد عمقی است.

گوشت (عضلات) باید سفت و دارای قوام خاص بوده و نباید نرم و لزج یا خشک و چروکیده باشد.

گوشت باید تمیز و عاری از خونمردگی، ضربه، بیماری یا ذرات خارجی قابل رویت باشد.

چربی گوشت باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بوی غیرطبیعی باشد.

گوشت قرمز باید در کشتارگاه‌های مجاز تهیه شده و دارای مهر دامپزشکی باشد.

از خرید گوشت لاشه دام‌های خیابانی جدا خوداری کنید.

عرضه و نگهداری گوشت قرمز باید در داخل یخچال‌های ویترین‌‍دار صورت گیرد و مقدار گوشت موجود در مغازه باید متناسب با ظرفیت یخچال فروشگاه باشد.

از خرید گوشت قرمزی که خارج از یخچال نگهداری می‌شود، جدا خودداری کنید.

گوشت قرمز تازه (بسته‌بندی معمولی) در دمای برودت یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) سه روز عمر ماندگاری دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha