به گزارش ایرنا، بر اساس این روش ابتکاری و توسعه محور علاوه بر ارایه آخرین وضعیت طرح های عمرانی که خود خوراک مناسبی برای رسانه ها ایجاد خواهد کرد مشکلات و موانع با جزئیات کامل پروژه نیز با حضور مدیران ارشد اجرایی و دستگاه متولی و همچنین نماینده مردم بررسی می شود.
در نشست امروز طرح های عمرانی شهرستان های بویراحمد و دنا و مارگون و مهمترین چالش ها و موانع جدی فرا روی این طرح ها مورد ارزیابی قرار گرفت که البته سوای از کمبود اعتبار و یا نداشتن ماده ۲۳ وجود معارضان محلی تا حد قابل ملاحظه ای روند اجرای طرح ها در این سه شهرستان را کند و بلکه راکد کرده است.
ماجرای ۲۰ سال و آسفالت ۴ هزار متر!
یکی از نمونه های عجیب وجود معارضان محلی مربوط به یکی از طرح های عمرانی حوزه راهداری شهرستان دنا است که در این جلسه مطرح شد که آسفالت حدود چهار هزار و ۵۰۰ متر متر جاده ۲۰ سال است که به خاطر وجود معارض معطل مانده است.
این طرح از سال ۸۰ تاکنون معطل مانده و به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای در صورت رفع این مشکل و جلب رضایت معارضان ظرف نیم روز و تنها چند ساعت این طرح را اجرا و تکمیل خواهد کرد.
سد سقاوه مارگون که می تواند تا حدود زیادی آب مورد نیاز کارخانه سیمان، آب شرب منطقه و صنعت و کشاورزی را تامین کند هم با معارضان شدید محلی مواجه است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان برای این سد تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، امسال هم ۷۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی به آن اختصاص یافت و همچنین هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هم از محل اوراق اسلامی به این طرح تخصیص خواهد یافت.
همچنین یک طرح گردشگری و مجتمع فرهنگی و رفاهی در شهر یاسوج هم با همین مشکل رو برو است.
شاخص ارزیابی مدیران جذب اعتبارات ملی
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این نشست تاکید کرد که یکی از مکانیزم ها و شاخص های اساسی برای ارزیابی عملکرد مدیران اجرایی به ویژه دستگاه هایی که دارای طرح های ملی و مهم عمرانی و اقتصادی هستتند جذب اعتبارات ملی و استفاده از روش های نوین مالی برای تکمیل این طرح ها خواهد بود.
رحمانی یادآور شد: بدون شک تخصیص اعتبارات استانی برای اجرا و تکمیل طرح های عمرانی استان به هیچ عنوان کافی نیست و باید سعی کرد از طریق روش های مختلف و استفاده از مواد قانونی بودجه و اوراق و ماده ۵۸ و تسهیلات بانکی و تهاتر و همچنین اعتبارات نفت در این زمینه بهره برد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با تاکید بر اینکه دستگاهها به منابع اندک استانی اکتفا نکنند وبه دنبال تامین منابع ملی باشند،گفت: مدیران از راهکارهای قانونی که در بودجه سالانه و مقررات حاکم بر امور جاری کشور است از جمله استفاده از منابع سیستم بانکی در قالب خرید اوراق اسلامی استفاده کنند که با همکاری مجمع نمایندگان استان طی یک ماه اخیر ۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای بخش آب و یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برای بخش راه اعتبار به استان اختصاص یافته است.
وی گفت: مجموع منابع استانی سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که اگر بخواهیم این پول را به تنهایی به یکی از شهرستانها بدهیم باز هم مشکلی حل نمیشود.
رحمانی بیان کرد: به مدیران تذکرات لازم در خصوص جذب اعتبارات ملی داده شده است و مدیری که نتواند از این ظرفیتها استفاده کند جای خود را به افراد کارآمد خواهد داد.
وی بیان کرد: نظیر چنین جلسهای را با حضور نمایندگان کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی و باشت و گچساران پیش تر نیز برگزار کردیم و به طور مستمر پروژههای این شهرستانی ۹ گانه تا حصول نتیجه پیگیری میشوند.
نماینده مجلس: تمرکز مدیران بر اعتبارات ملی باشد
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست بر استفاده و تمرکز مدیران بر اعتبارات ملی و تلاش و پیگیری مستمر در سطح وزارتخانه های مربوطه برای تکمیل طرح های نمیه تمام تاکید کرد و گفت: ما نمایندگان نیز در این راستا همراه و همگام با مدیریت اجرایی استان از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد.
محمد بهرامی تصریح کرد: باید تمرکز اصلی همه ما خدمت بی منت و رفتار صادقانه با مردم باشد و در این راستا نیز باید توانایی و تدابیر لازم برای استفاده از فرصت ها را نیز سرلوحه کارهای خود قرار دهیم.
وی بیان کرد: برخی طرح های عمرانی بیش از آنکه نیازمند تامین اعتبار باشد به مدیریت و کارآمدی شخص مدیر نیازمند است و نباید پروژه ای به خاطر برخی معارض های محلی و یا برخی بی تدبیری ها سالیان متمادی راکد باشد.
بهرامی عنوان کرد: یکی از ضعف های اساسی مدیران اجرایی در دستگاه های مختلف این است که کمتر پیگیر طرح ها و کارهای عمرانی و زیربنایی خود در سطح ملی و وزارتخانه های مربوطه هستند.
وی بیان کرد: اعبتارات ملی به ویژه در حوزه مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت یکی از روش های خوب در کمک به اتمام طرح های راکد استان است که کمتر از این ظرفیت خوب بهره می بریم و به نظر می رسد یک امتیاز منفی برای مدیران اجرایی محسوب می شود.
بررسی پروژه ها با حضور نمایندگان با قوت ادامه دارد
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: کار بررسی پروژه های عمرانی با حضور مجمع نمایندگان استان با هدف بررسی موشکافانه ،مشکلات، کمبود ها و موانع با قوت و جدیت و به صورت ماهانه دنبال خواهیم کرد.
عیسی شهامت تصریح کرد: تاکنون و در سه حوزه انتخابیه و شهرستان های ۹ گانه استان بالای ۴۰۰ طرح عمرانی و کلان پروژه مورد ارزیابی، و بررسی جامع و ارزیابی دقیق و فنی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: این ابتکار جالب با استقبال خوب مجمع نمایندگان استان قرار گرفته و ما ضمن آنکه طرح ها را در سطح استان پیگری می کنیم و مشکلات و موانع را احصا می کنیم در سطح ملی و وزارتخانه های مربوطه هم به دنبال راه حل های تامین اعتبار و رفع چالش های موجود این طرح ها هستیم.
وی بیان کرد: یکی از روش های خوب برای تکمیل طرح های عمرانی استان استفاده از روش های نوین مالی از جمله بهره گیری از تسهیلات بانک ها و اوراق اسلامی و ماده ۵۸ قانون بودجه و دریافت مجوز ماده ۲۳ و ردیف های ملی است که در این راستا گام های بزرگ و مثبتی تاکنون و با کمک استاندار وهمراهی نمایندگان برداشته شده است.
وی گفت: بیشترین و مهمترین پروژه های عمرانی در شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در حوزه راهسازی و راهداری، نوسازی مدارس و سلامت، آموزش عالی و صنعت آب و برق است.
شهامت عنوان کرد: ۱۱۰پروژه راهداری با اعتباری افزون برهزارو۵۰۰ میلیارد تومان، ۱۲مجتمع بزرگ ۱۲کلاسه ، وجود چندین سد بزرگ مخزنی از جمله سد سقاوه مارگون، پروژه های بزرگ راهسازی از جمله بزرگراه یاسوج- بابامیدان، یاسوج اصفهان جاده اصلی یاسوج - سپیدار وسرفاریاب، تکمیل و رفع نقاط حادثه خیز جاده ملی پاتاوه - دهدشت، طرح های اموزش عالی از جمله خوابگاه های دانشجویی، مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری یاسوج با مساحت بالای ۲۳ هزار متر مربع و طرح های عمران روستایی و شهری و صنعت برق از جمله طرح های مهم شهرستان های سردسیری استان شامل بویراحمد، دنا و مارگون است که برخی از مهمترین آنها شامگاه پنجشنبه مورد ارزیابی و بررسی با حضور نماینده این شهرستان ها در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
نظر شما