نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران در قم بر پا شد

قم- ایرنا- نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران روز شنبه طی آیینی با حضور مسوولان حوزه علمیه و با شعار «بانوی پژوهشگر طلبه، پژوهش تحول گرای جامعه پرداز» در مدرسه معصومیه قم برپا شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دراین آیین گفت: روش تحقیق در علوم اسلامی تاکنون مباحث و مسائل جدی بسیاری داشته‌است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید پارسانیا افزود: امروز قوام و محور حوزه‌های علمیه فقه است و نیمی از وقت طلبه به موازات فقه، به اصول نیز می‌گذرد؛ یک طلبه حداقل ۱۸ سال باید مباحث اصولی و روشی بخواند.

وی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه کارکردهای مختلفی دارند، بیان کرد: حوزه‌های علمیه بیشتر به اصول و برهان می‌پردازد و به کتاب‌های دیگر کمتر پرداخته است، در حالی که به لحاظ تاریخی این‌گونه نبوده‌ایم؛ اگر به تعداد تالیف‌های سده‌های مختلف در حوزه خطابه بپردازیم، این کتاب‌ها بیش از کتب برهانی است.

وی با بیان این‌که به لحاظ تاریخی خطبای توانمندی داشتیم و طلاب روش خاصی برای خطابه عنوان می‌کردند، گفت:‌ در دوره اخیر این صف از آموزش‌ها که بیشتر با ممارست هم منتقل می‌گشت، ضعیف شده و فقط بخشی که انتزاعی‌تر هست در مدار آموزش قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این‌که هر علمی با ابزارهای خاصی آموزش داده می‌شود، ادامه داد: پژوهش وقتی به بلوغ می‌رسد که به موازات اهمیت به روش پژوهش، به مباحث روش‌ شناختی و منطق نیز اهمیت داده شود.

وی تصریح کرد: وقتی حوزه‌ به دلیل تعدد و تکثر کارکردها، فقط روش تحقیق را آموزش دهد، دچار آثار غفلت از پژوهش در نظام آموزشی خواهیم شد.

وی تاکید کرد: در راستای آموزش پژوهش، روش توسعه و تعمیق نیز باید آموزش داده شود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قم نیز در این آیین گفت: هر سازمانی برای سنجیدن چابکی خود باید چهار بُعد حاکمیتی، وزارتخانه،‌ نهادها و مراکز علمی پژوهشی را ارزیابی نماید.

زهرا عزیزاللهی به اقدامات حوزه علمیه در امر پژوهش در یک سال گذشته اشاره و اضافه کرد: میزبانی از تدوین‌گران متون درسی، تربیت پژوهشگران تولید محتوا در بستر وب، برگزاری نخستین همایش ملی زن، خانواده و امنیت، برگزاری مسابقه پژوهش‌های گروهی رشد، برگزاری نخستین جشنواره آثار پژوهشی بانوان طلبه سطح سه، اجرای پروژه تحقیقات کریمه اهل‌بیت با عنوان الگوی دختران تمدن ساز و برگزاری اولین گردهمایی اساتید پژوهشی ازجمله این اقدامات بوده است.

به گفته وی، بیش از نیمی از مدارس حوزه علمیه خواهران اتاق سایت مجزا دارند، کتابخانه‌ها نیز به‌سرعت به سمت غنی‌سازی و تخصصی شدن پیش می‌روند.

در این آیین از کتاب‌های تازه منتشر شده حوزه علمیه خواهران و سایت ترگل، سایت اختصاصی تولید محتوای استاندارد در بستر وب با رویکرد «خانواده ایمن»، رونمایی شد.

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران در ۲۰ غرفه از ۲۵ تا ۲۸ آذرماه در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha