۲۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۵:۰۱
کد خبر: 85689497
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تجلیل از یک شخصیت سینمایی برای اولین بار در جشنواره فارابی

تهران- ایرنا- دبیر شورای علمی جشنواره بین‌المللی فارابی از معرفی چهار شخصیت پیشگام علوم انسانی در پانزدهمین دوره این جشنواره خبرداد و گفت: این شخصیت‌ها در گروه علوم و کتابداری، روانشناسی، زبان‌های باستانی و سینما و یک نفر از آنها هم زن است.

مهدی عباس‌زاده در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی ضمن اشاره به آیین اختتامیه این رویداد سه‌شنبه پیش‌رو (۲۷ آذر) با حضور رئیس‌جمهور و شخصیت های داخلی و خارجی در اجلاس سران گفت که در این مراسم ۳۸ برگزیده معرفی و تجلیل می شوند.

دبیرشورای علمی جشنواره فارابی توضیح داد: از این تعداد برگزیده سه نفر زن در بخش داخلی هستند؛ این سه نفر در گروه‌های زبان، ادبیات و زبانشناسی، مطالعات هنر و زیبایی شناسی و علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی و یک استاد زن ایرانشناسی در دانشکده شرق شناسی دانشگاه فارابی قزاقستان در بخش خارجی تجلیل می‌شوند. از این سه زن در بخش داخلی یک نفر جزء شخصیت های پیشگام (فوت‌شده) علوم انسانی است.

عباس‌زاده درباره حضور کم زنان در بخش برگزیده جشنواره گفت: در این رویداد جنسیت نقش ندارد و همواره آماده مشارکت زنان در این رویداد هستیم؛ اما چون آثار کمتری به جشنواره ارسال می شود در ادوار مختلف هم همین تعداد در فهرست برگزیدگان قرار دارند.

وی درباره پیشگامان علوم انسانی در گروه های مختلف گفت: برای نخستین بار یک پیشگام در عرصه سینما در فهرست تجلیل قرار دارد.

دبیرشورای علمی جشنواره فارابی این را هم گفت که در دو دوره قبلی یعنی چهاردهمین و پانزدهمین دوره جشنواره فارابی قلمروهای دیگری با عنوان مقالات پژوهشی، مترجم برتر، جایزه صلح و دوستی و جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی اضافه شده است، با این تفاوت که در بخش بین المللی هم یک تغییر داشتیم و آن اضافه شدن علم دینی در بخش اسلام شناسی و ایرانشناسی است.

در این جشنواره ۲ هزار و ۵۸۵ اثر به دبیرخانه فارابی ارسال شده است. از بین آثار دریافتی ۳۸ برگزیده معرفی می‌شوند که شامل شخصیت‌های پیشتاز و پیشگام فوت شده و در قید حیات، مترجم برتر علوم انسانی، نظریه پرداز برتر، انجمن علمی و نشریه علمی برتر هستند.

به گزارش ایرنا، جشنواره بین‌المللی فارابی که تاکنون ۱۴ دوره آن برگزار شده، ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است که توسط معاونت فرهنگی‌ و اجتماعی وزارت علوم به صورت سالانه و با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریه‌های برتر، روش‌ها و طرح‌های جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی برگزار می شود.

این جشنواره در ۱۵ گروه علمی شامل اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستان‌شناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبان‌شناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی، علوم تربیتی، روان‌شناسی و علوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقــه‌ای، علــوم قــرآنی، تفسیـر و حدیث، فقــه و اصـــول، فلسفه، منطق و کــلام، فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات میان رشته‌ای و مطالعات هنر و زیبایی‌شناسی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتام‌یافته پژوهش، رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد شناسایی و معرفی می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha