آیین عزاداری سالروز وفات حضرت ام البنین در حرم حضرت معصومه برگزار شد

قم - ایرنا- آیین عزاداری سالروز وفات حضرت ام البنین (س) مادر حضرت ابالفضل العباس(ع) روز یکشنبه با حضور دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد.

به گزارش ایرنا ، حرم مطهر و صحن‌های بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) به همین مناسبت سیاهپوش شده و نوای نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی در سوگ حضرت ام البنین(س) از ماذنه‌های آن به گوش می‌رسد.

در همین حال مردم قم با نصب بیرق مشکی و نصب پارچه نوشته‌هایی سر در مساجد، تکایا، اماکن و مغازه‌های خود سالروز وفات حضرت ام البنین (س) را تسلیت گفته‌اند.

مراسم سالروز وفات حضرت ام البنین در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد

مراسم سالروز وفات حضرت ام البنین در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد

همچنین مردم متدین و دوستدار ولایت قم امروز با برپایی دسته جات عزاداری در قالب هیات‌های سینه زن و زنجیر زن ، در سوگ مادر حضرت ابالفضل العباس (ع) سوگواری کردند و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان دادند.

مداحان و سخنرانان نیز در مراسم عزاداری در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و دیگر اماکن مذهبی از جمله مسجد جمکران و بقاع متبرکه به بیان گوشه هایی از زندگانی گهربار حضرت ام البنین (ع) پرداختند.

همچنین دیشب محفل عزاداری شب وفات حضرت ام البنین (س) با حضور گسترده زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت معصومه(س)‌ در شبستان امام خمینی (ره) این مکان مقدس برگزار شد.

سخنران حرم بانوی کرامت دراین مراسم ، معرفت و محبت نسبت به خاندان عصمت و طهارت (ع) را باعث سعادت دنیوی و اخروی انسان دانست و گفت: حضرت ام‌البنین(س) تمام محبت خود را در راه خدا قرار داد و فرزندانی را تربیت کرد که همگی جان خود را فدای اهل بیت (ع) کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسین مؤمنی افزود: در آیات قرآن، کلمات حضرات معصومین(ع)، زیارت نامه‌ها و ادعیه وارده همچون زیارت جامعه کبیره و… یک مطلب بسیار مهمی بیان می‌شود که عبارت است از معرفت و در ذیل این معرفت مبحث محبت می‌باشد.

وی افزود: اگر انسان این ۲ مسئله را در مسیر بندگی خود قرار دهد و در مدار آنها قرار گیرد می‌تواند هم به کمال در دنیا نائل شود و هم به سعادت اخروی برسد.

مؤمنی گفت: معرفت و محبت حقیقی می‌تواند انسان را به مؤمنی همچون کوه استوار تبدیل کند.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: امتثال اوامر و اجتناب از نواهی الهی، تماماً خروجی معرفت و محبت الهی است که خیر دنیا و آخرت در سایه همین امورات ممکن است.

وی گفت: معرفت نسبت به رسول گرامی اسلام(ص) از مهم‌ترین مسائل برای انسان مؤمن است چراکه تمام فرمایشات رسول مکرم اسلام از طرف خداوند است و محبت نسبت چهارده‌ معصوم محبت الهی را به دنبال دارد.

وی افزود: هر کس از خاندان عصمت و طهارت فاصله بگیرد، هم در دنیا دچار انحراف خواهد شد و هم در آخرت نمی‌تواند خود را نجات دهد و غفلت از این موضوع انسان را دچار ضلالت می‌کند.

مؤمنی تأکید کرد: در تاریخ اسم بانوی بزرگواری ثبت شده‌است که بعد از شهادت حضرت زهرا(س) سرپرستی فرزندان آن حضرت را برعهده می‌گیرد.

سخنران حرم بانوی کرامت اظهار داشت: حضرت ام‌البنین (س) در منزلی پا می‌گذارد که منزل  حضرت زهرا(س)  است و فرزندانی را تربیت می‌کند که در واقعه کربلا در رکاب سیدالشهدا(ع) به شهادت می‌رسند.

مؤمنی در پایان گفت: حضرت ام‌البنین(س) تمام محبت و معرفت خود را در راه خدا قرار داده است و معرفت و محبت این بانو نسبت به فرزندان حضرت زهرا(س) کامل و حقیقی است.

مراسم عزاداری وفات حضرت ام البنین(س) گرامیداشت مادران و همسران شهدا  امشب نیز بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور مادران و همسران شهید در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود و حجت الاسلام والمسلین ناصر رفیعی سخنرانی خواهد کرد.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت نیز در دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران سازمان انتقال برق منطقه تهران ، با بیان اینکه حضرت ام‌البنین(س) ضمن سوگواری برای شهیدان خود پیام شهدا را به مردم مدینه منتقل می‌کرد، گفت: آن حضرت نسبت به مسئولیتی که داشتند متعهد و به معنای واقعی کلمه عبد حقیقی خداوند بودند و الگوی مادران و خانواده شهدا هستند.

آیت‌الله سید محمد سعیدی افزود:  حضرت ام‌البنین(س)  به لحاظ ویژگی‌های خاصی که داشتند توانستند پیام فرزندان شهیدش را در مدینه به مردم منتقل نماید.

وی خاطرنشان کرد: این بانوی بزرگوار نسبت به مکتب اهل‌بیت (ع) وفادار، ولایت‌مدار، شجاع، بانویی حکیم و نسبت به حضرات معصومین اهل ادب و نسبت به مسئولیتی که داشت متعهد و به معنای واقعی کلمه عبد حقیقی خداوند بود.

امام‌جمعه قم تأکید کرد: اگر انسان بنده حقیقی خداوند باشد تمام صفات اخلاقی در وجودش جمع خواهد شد.

آیت‌الله سعیدی حضرت ام البنین(س) را الگوی مادران و خانواده شهدا دانست و افزود: با اینکه فرزندان این بانوی بزرگوار در کربلا به شهادت رسیدند؛ اما ایشان در مدینه به نام چهار فرزند خود صورت قبر درست کرده و ضمن سوگواری برای شهیدان خود پیام شهدا را به مردم مدینه منتقل می‌کرد.

به گزارش ایرنا، حضرت ام‌البنین (س) بعد از حضرت زینب کبری (س) دارفانی را وداع گفت، ولی تاریخ نگاران سال ارتحال او را متفاوت نگاشته‌اند، به طوری که عده‌ای آن را سال ۷۰ قمری و عده دیگری تاریخ وفات آن مادر فداکار را، سیزدهم جمادی الثانی سال ۶۷ قمری دانسته‌اند که نظر دوم از شهرت بیشتری برخورداراست.

ام‌البنین (س) را در قبرستان بقیع، در جوار امام حسن مجتبی (ع)، فاطمه بنت اسد (س) و دیگر شخصیت‌های اسلامی به خاک سپردند.

سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) به نام روز ملی تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha