۲۶ آذر ۱۴۰۳، ۸:۳۹
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 85691251
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گونه کل و بز پس از ۵۰ سال در سفیدکوه ازنا مشاهده شد + فیلم

خرم آباد - ایرنا - سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان گفت: گونه جانوری کل و بز برای نخستین بار در ۵۰ سال گذشته در پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا مشاهده شد.

کامران فرمان پور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: تاکنون گونه کل و بز در مناطق زیادی از این استان مشاهده شده است، اما در برخی مناطق گونه های شاخص گونه های جانوری دیگری هستند که در سفیدکوه ازنا نیز قوچ و میش گونه شاخص به شمار می روند.

وی اظهار داشت: طی ۵۰ سال گذشته گونه کل و بز در پناهگاه حیات وحش ازنا مشاهده نشده بود، اکنون به دلیل امنیت و آرامش حاکم بر این منطقه با تشدید گشت و کنترل های ایجاد شده برای جمعیت حیات وحش پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا بعنوان مسیر گذار این گونه جانوری گزارش شده است.

سرپرست محیط زیست لرستان ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرشماری حیات وحش آمار دقیقی از جمعیت کل و بز و قوچ و میش در استان ثبت نشده است و تا دی ماه جمع بندی دقیقی از جمعیت این گونه های شاخص استان ارایه خواهد شد.

فرمان پور با بیان اینکه در حال حاضر بنا بر آمارهای پیشین وضعیت جمعیت کل ، بز ، قوچ و میش در سطح استان در شرایط متوسطی قرار دارد، عنوان کرد: طی ۲ ماه گذشت گشت و کنترل های ۲۴ ساعته برای مناطق حفاظت شده استان در نظر گرفته شد و در مناطقی مانند اشترانکوه و سفیدکوه رصد و پایش ها جهت ارتقای سطح حفاظتی این مناطق تشدید شده است.

وی یادآور شد: پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا با وسعتی معادل ۲۵ هزار هکتار به دلیل دارا بودن زیستگاه‌های طبیعی نمونه برای گونه‌های جانوری وحشی یکی از زیستگاه‌های مهم گونه شاخص قوچ و میش در استان لرستان است.

سرپرست محیط زیست لرستان با اشاره به استقرار پاسگاه‌های محیط بانی، هوشمندسازی مناطق، افزایش نیروی محیط بان، گشت و کنترل و پایش‌های مستمر توسط نیروهای یگان حفاظت محیط زیست در سطح مناطق تحت مدیریت استان اضافه کرد: مناطق تحت مدیریت در استان به زیستگاه های مناسب و امن تبدیل شده است، به طوریکه خوشبختانه در آذرماه ۱۴۰۳ طی پایش منطقه توسط محیط بانان مشاهده و حضور گونه کل وبز در این منطقه به ثبت رسید که پیشتر زیستگاه گونه شاخص قوچ ومیش بوده است.

فرمان پور گفت: این منطقه به دلیل وجود پوشش گیاهی مناسب کاهش تعارضات، امنیت و گشت و کنترل‌های مستمر و وجود پتانسیل های متعدد بخشی از آن را به عنوان پارک ملی به شورای عالی محیط زیست پیشنهاد شده که امیدوایم در آینده نزدیک یک پارک ملی که نمایانگر نمونه‌های طبیعی ایران به حساب می‌آیند و به منظور حفظ همیشگی وضع زندگی و طبیعی آن و همچنین ایجاد محیط مناسب برای تکثیر و پرورش جانوران وحشی و رشد رستنی‌ها در شرایط کاملاً طبیعی تحت حفاظت قرار می‌گیرند به شبکه مناطق تحت مدیریت استان اضافه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha