هوشنگ بهزادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به وجود سه ایستگاه هواشناسی جاده ای در منطقه ولی آباد محور چالوس، گردنه امامزاده هاشم هراز و ایستگاه گدوک محور سوادکوه در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: اکنون تمامی اطلاعات هواشناسی جاده ای سه محوربه صورت برخط در اختیار کاربران جاده ای از طریق اداره کل راهداری استان قرار می گیرد.
وی با بیان این که ایجاد ایستگاه هواشناسی جاده ای در محور کیاسر نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: برای راه اندازی این ایستگاه به ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
چهار محور اصلی استان مازندران شامل هراز (آمل - تهران، سوادکوه (قائمشهر - تهران)، کندوان (چالوس - تهران) و کیاسر (ساری - سمنان) با عبور از ارتفاعات سلسله جبال البرز به پایتخت، غرب و جنوب کشور منتهی می شود. هراز و کندوان در عین حال پرافیک ترین محور کشور بویژه در ایام تعطیل سال هستند. جاده سوادکوه نیز از جمله راههای کشور است که بیشترین تردد خودروها سنگین در آن صورت می گیرد.
طبق اظهارات رسمی امروز حضور مسافران و گردشگران در استان مازندران به تمامی روزهای هفته و دائمی شده است که ایجاد ایمنی و امنیت مسافرت جاده ای در این خطه شمالی بسیار مهم و اساسی است.
بررسی آماری نشان می دهد که در حال حاضر سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون تردد در سطح جاده های درون و برون استانی این خطه شمال کشور انجام می شود به گونه ای که ۱۱ درصد از این ترددها در محورهای اصلی است و این ترددها ترافیک شدیدخودرویی را در سطح جاده های مازندران در تمام فصول سال به خصوص اواخر هفته ایجاد می کند که تاکنون خسارت های مادی و معنوی زیادی را به مردم تحمیل کرد به گونه ای که طبق گزارش پزشکی قانونی طی ۶ ماهه امسال ۲۸۶ نفر در حوادث رانندگی استان جان خود را از دست دادند و هفت هزار و ۱۶۶ نفر نیز مصدوم شدند.
براساس آمار همچنین سالانه ۲۰ میلیون تن بار در مازندران جابجا می شود که کمتر از هفت درصد از این بار از طریق شبکه ریلی جابجا می شود و بیش از ۹۰ درصد از این بار از طریق کامیون جابجا می شود که با احتساب ظرفیت هر کامیون ۲۰ تن حدود یک میلیون کامیون بار استان را جابجا می کنند.
همچنین با وجود سفر حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال به استان مازندران حدود ۱۰ درصد از این مسافران از طریق شبکه ریلی و هوایی به مازندران سفر می کنند و مابقی از طریق حمل و نقل عمومی و سواری شخصی به این خطه شمال کشور می آیند.
برنج یکی از محصولات کشاورزی راهبردی کشور
بهزادی با تاکید بر این که هواشناسی کشاورزی نقش محوری در حفظ زمین های کشاورزی، تولید پایدار، افزایش تولید و در نتیجه درآمد کشاورزان دارد، توضیح داد: هر گونه فعالیت در مراحل مختلف کشت، داشت و برداشت و استفاده از نهاده ها در کشاورزی وابستگی تنگاننگی به اطلاعات بهره برداران از شرایط آب و هوایی دارد.
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان این که اکنون ایستگاه هواشناسی کشاورزی با محوریت برنج در آمل و مرکبات در قائمشهر به صورت کاربردی مورد استفاده بهره برداران قرار می گیرد، ادامه داد: برنج یکی از محصولات کشاورزی استراتژیک کشور بعد از گندم، غذای اصلی مردم ایران را تشکیل میدهد، بنابراین با توجه به تاثیر زیاد وضعیت جوی در مراحل مختلف رشد و تولید برنج دسترسی به موقع اطلاعات هواشناسی کشاورزی در این خطه بسیار مهم و اساسی شده است.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
نظر شما