به گزارش ایرنا، یعقوب صدیق جمالی، نویسنده و کارگردان نمایش ستارخان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این نمایش با هدف گرامیداشت شخصیتهای تاریخی و فولکلور تبریز و آذربایجان از دی ماه سال جاری در سالن خاوران به روی صحنه میرود.
وی با بیان اینکه این نمایش تلفیقی از تاریخ، هنر و نوآوری است، افزود: تیم ۳۰۰ نفره بر روی این نمایش کار کردهاند و از حدود هفت ماه گذشته، تیم پژوهشی بر روی متن و روایت تاریخی آن تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این نمایش به نویسندگی صدیق جمالی است و به طور قطع انطباق تاریخی ۱۰۰ درصدی هیچوقت امکان ندارد اما تلاش کردهام روایت درستی از ستارخان به نمایش درآید.
صدیق جمالی گفت: این نمایش از زمان صدور فرمان مشروطه تا شکست حصر تبریز را در ۱۵۰ دقیقه روایت میکند و نقش بانوان در این نمایش رزمی قابل توجه است.
وی با بیان اینکه مشکلی در زمان اخذ مجوز برای نمایش پیش نیامده است، افزود: سعی کردهایم تا زبان نمایش همچون زبان ترکی آذربایجانی آن دوران باشد.
وی با بیان اینکه نمایش ستارخان در جشنواره فجر تهران و هفته تبریز در تهران نیز به نمایش درمیآید، خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم در استانهای همجوار نیز این نمایش به روی صحنه برود.
این نویسنده تئاتر تبریزی، اظهار کرد: روایت داستان ستارخان بدون روایت شخصیتهایی چون علی موسیو، حاج رسول صدقیانی و سایرین معنایی ندارد از این رو شخصیتهای برجسته تاثیرگذار تاریخی نیز در این نمایش حضور دارند.
وی با بیان اینکه فقر پژوهشی درباره وقایع مشروطه و به خصوص ستارخان وجود دارد، افزود: وقایع بسیاری از آن دوران وجود دارد و آنچنان که باید روایت نشده است.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز در ۱.۵ سال گذشته از بیشتر فعالیتهای تئاتر حمایت کرده و به جرات میگویم اگر حمایت شهرداری نبود، این نمایش نمیتوانست اجرا شود.
صدیق جمالی با بیان اینکه مدتی با خلا حمایت از تئاتر مواجه بودیم، اظهار کرد: متن نمایش لیلی مجنون که زمانی به مدت ۷۵ شب در تالار وحدت و فجر اجرا کرده بودم، در این مدت رد شده بود و پس از تعاملات و پیگیریها بالاخره به عرصه نمایش بازگشت.
وی به مخاطب نمایش فولکلور اشاره کرد و گفت: سال ۷۹ که نمایش کوراوغلی را کار کردم، مردم از ساعت هشت صبح و زمانی که تئاتر شهر باز نشده بود، برای خرید بلیط به صف میایستادند، آن زمان فهمیدم که نمایش فولکلور خطه آذربایجان مخاطب دارد.
وی ادامه داد: فولکلور این خطه آنقدر غنی است که اگر چندین نسل هم آن را کار کند باز هم جای کار دارد.
حضور در حوزه تئاتر و هنر به واسطه علاقه بوده است
علی مراتبی، تهیه کننده نمایش ستارخان نیز با بیان اینکه یک جمع حرفهای برای این نمایش پای کار هستند، اظهار کرد: حضور در حوزه تئاتر و هنر به واسطه علاقه بوده و اگر بخواهیم به سمت تعالی حرکت کنیم لازم است تغییرات را از حوزه هنر و فرهنگ آغاز کنیم.
وی افزود: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگی و هنری نوعی جهاد است و هر کس که دلسوز کشور باشد، باید در این حوزه نیز فعالیت کند.
وی با بیان اینکه هزینه کلی درنظر گرفته شده برای این نمایش ۳۰ میلیارد ریال است، افزود: شهرداری تبریز حمایت ویژهای از این نمایش داشته و حامیانی از بخش خصوصی نیز از این نمایش حمایت کردهاند.
شاهرخ نخعی، بازیگر این نمایش نیز خاطرنشان کرد: آقای صدیق جمالی، کارگران این نمایش حساسیت خاصی بر روی اجرای این نمایش داشته و بر روی تک به تک کلمات اجرا شده دقت دارد.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم از عهده این وظیفه بربیاییم، تاکید کرد: نام ستارخان با این نمایش بار دیگر شنیده میشود و بر سر زبانها خواهد افتاد.
به گزارش ایرنا، در این نشست مطرح شد طراحی لباسها برگرفته از عکسهایی است که از آن دوران برجای مانده است.
نظر شما