«محمد احمدزاده» روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرانه بر اساس بودجه سال جاری شهرداری و با احتساب جمعیت ۳۴ هزار نفری شهر محاسبه شده و بالاتر از سرانه شهرهای همجوار است.
وی اضافه کرد: بودجه شهرداری عجبشیر در سال ۱۴۰۱ به ۵۰۰ میلیارد ریال (۵۰ میلیارد تومان) رسید که ۸۵۰ میلیارد ریال (۸۵ میلیارد تومان) تحقق یافت و در سال گذشته(۱۴۰۲) نیز هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال (۱۳۰ میلیارد تومان) بود که هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال (۱۷۰ میلیارد تومان) محقق شد.
«احمدزاده» با تاکید بر اینکه بودجه شهرداری عجبشیر در عرض سه سال نزدیک به ۱۲ برابر شد، تصریح کرد: بودجه سههزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی امسال هم تا این تاریخ محقق شده و پیشبینی میشود در پایان سال ۲۰ درصد بیشتر تحقق یابد.
به گفته وی بیشترین میزان بودجه شهرداری در سال جاری به تملک و اجرای طرحهای عمرانی اختصاص یافته و بودجه عمرانی شهرداری عجبشیر در سال جاری ۲ هزار و میلیارد ریال (۲۰۰ میلیارد تومان) است.
۲۲ طرح عمران شهری در عجبشیر در حال اجراست
شهردار عجبشیر با اشاره به افزایش تدریجی سرانه در بودجه و اختصاص حدود ۷۰ درصد از بودجه سال جاری به طرحهای عمرانی، بیان کرد: ۲۲ طرح شاخص در حوزه عمران شهری در حال اجراست.
«احمدزاده» افزود: از جمله این طرحهای شاخص که برخی از آنها تکمیل شده و برخی دیگر نیز تا پایان امسال بهرهبرداری میشود، میتوان به بازار خودرو، پارکهای کوهستان و خانواده و ۲ پارک مسافر اشاره کرد.
وی همچنین با بیان اینکه مکاتبههای لازم برای تملک ۲ قطعه زمین از اراضی ملی انجام شده، اضافه کرد: یکی از این زمینها با ۴۸ هکتار مساحت در اراضی «دانالو» قرار دارد و برای کاشت نهال درخت «سنجد» و ایجاد «پارک سنجد» در سالهای آینده تملک میشود.
«احمدزاده» با اشاره به اینکه شهرداری عجبشیر تملک «تورچان داغی» را هم در دستور کار قرار داده است، تصریح کرد: این کوه که در قسمت شمالی شهر قرار دارد، در آینده به عنوان بام عجبشیر و پارک جنگلی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
شهردار عجبشیر همچنین به تملک پنج هزار مترمربع زمین در هسته مرکزی شهر و آغاز عملیات اجرایی «پارکبازار» هم اشاره کرد و ادامه داد: این «پارکبازار» با عنوان «کبودان» ۲۵ مهر سال جاری با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی کلنگزنی شد.
«احمدزاده» افزود: شهرداری عجبشیر با احداث پارک «کبودان» تنها به فکر درآمدزایی نیست تا جایی که یک طبقه آن با هدف کنترل ترافیک در هسته مرکزی شهر به پارکینگ اختصاص یافته و یکی از طبقات نیز دارای ۵۰ درصد سطح اشغال است تا فضای کافی برای تعاملات اجتماعی و اقتصادی مردم در مرکز شهر وجود داشته باشد.
به گفته وی مجری این طرح سازمان همیاری شهرداریهاست که آن را به صورت قرارداد پیمان اجرا میکند و قرار است تا در طول ۱۶ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
اجرای طرح مدیریت پسماند عجبشیر آغاز شده است
شهردار عجبشیر بیان کرد: اجرای طرح مدیریت پسماند با سرمایهگذاری هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی آغاز شده و مجری طرح اکنون در سایت دفن زباله در حال فونداسیونریزی است.
«احمدزاده» اضافه کرد: مطالعات شهرداری عجبشیر بیانگر این واقعیت است که سرمایهگذاران این بخش باید تمام مراحل مدیریت پسماند را در اختیار داشته باشند و بر اساس تجربههای شهرهای دیگر، تحویل پسماند به سرمایهگذار در محل دفن زباله توجیه اقتصادی آن را به خطر میاندازد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذار طرح مدیریت پسماند در عجبشیر تمام مراحل جمعآوری زباله از محل، تفکیک و فرآوری را خودش بر عهده گرفته، افزود: تامین عوامل اجرایی، تهیه نرمافزارها، آموزش شهروندان، نظافت، جمعآوری، انتقال زباله به خط تفکیک و احداث و بهرهبرداری از کارخانه کمپوست هم بر عهده سرمایهگذار طرح است.
وی این را هم بیان کرد: تحویل دادن مستقیم پسماند به کارخانه کمپوست یکی از دلایل شکست این طرحها در شهرهای دیگر است زیرا پسماند دارای قابلیت بازیافت در مسیر جداسازی میشود و زبالهای که به دست سرمایهگذار میرسد، ارزش بازیافت ندارد.
اجرای طرحهای ۲۲ گانه شهرداری عجبشیر در چه مراحلی قرار دارد
شهردار عجبشیر گفت: طرحهای دارای ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما طرحهای کوچکتر مانند ساماندهی میدانهای «شهدا»، «بسیج» و «مرکزی» به اتمام رسیده است.
«احمدزاده» به یکی از طرحهای اثرگذار شهرداری در هسته مرکزی شهر اشاره، و بیان کرد: خیابان «شریعتی» از میدان «ساعت» تا میدان «نماز» به پیادهراه تبدیل شده تا ضمن جلوگیری از پارک کردن خودرو در این مسیر، فضا برای استفاده عابران پیاده و تعاملات اجتماعی فراهم شود.
وی با بیان اینکه این طرح دارای چهار مرحله است، افزود: در مرحله دوم طرح از میدان «نماز» تا اول «عصمتیه»، در مرحله سوم از تقاطع «عصمتیه» تا اول خیابان «کبودان» و در مرحله چهارم از خیابان «کبودان» تا اول تقاطع «شاکری» به پیادهراه تبدیل میشود.
شهردار عجبشیر با تاکید بر اینکه بهسازی معابر هسته مرکزی شهر جزو الزامات بازآفرینی شهری و در کنترل ترافیک شهر موثر است، ادامه داد: متاسفانه تمام خدمات شهری در هسته مرکزی شهر عجبشیر متمرکز است و با اجرای هر چهار فاز (مرحله) پیادهراه، برخی از مجموعههای خدماترسان از هسته مرکزی شهر خارج میشود.
به گفته وی همسو با اجرای این طرح، مسیرگشاییهایی که در طرحهای جامع و تفصیلی وجود دارد هم در دستور کار قرار میگیرد و برای نمونه مرحله دوم از پیادهراه (از میدان نماز تا اول عصمتیه) به مسیرگشایی دیگری(کوچه دیندار تا شاکری) نیاز دارد.
«احمدزاده» تصریح کرد: ساماندهی سه مورد مسیل و احداث میدانهای ورزشی برای رشتههای بسکتبال و دوچرخهسواری نیز از دیگر طرحهای اجرایی در سال جاری است.
به گفته وی بخشی از خیابان ۷۲ متری (از انتهای خیابان معلم تا میدان بسیج) اجرا شده و طرح ساماندهی تقاطع «دانالو» هم در ۲ مرحله در دست مشاور است؛ ضمن توجه به اینکه مرحله اول طرح، انتهای خیابان معلم را میدان بسیج وصل میکند که قسمت شرقی آن تملک و پلها هم احداث شده است و در مرحله(فاز) دوم هم در تقاطع یا زیرگذر «دانالو» یک میدان همسطح ایجاد میشود تا تردد به «دانالو» و «شهرک صنعتی»، «مساکن مهر» و «بازارهای روزانه» تسهیل شود.
شهردار عجبشیر بیان کرد: در بخش مسیرگشایی کارهای خوبی در این شهر انجام شده تا جایی که سه خیابان ۱۲ متری تملک، و در سال جاری اجرا شده است.
«احمدزاده» افزود: در بخش توسعه فضای سبز هم کارهای بسیاری انجام شده و سرانه فضای سبز از ۶.۵ متر در سال ۱۴۰۰ شمسی به ۱۳.۵ متر در زمان حاضر رسیده است.
شهرداری عجبشیر به دنبال جلب اعتماد مردم است
شهردار عجبشیر بیان کرد: هدف اصلی در شهرداری این شهر تاریخی جلب اعتماد مردم نسبت به مجموعه مدریت شهری است و این رویکرد در طول سه سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و اثربخش بوده است.
«احمدزاده» با تاکید بر اینکه شورای اسلامی شهر عجبشیر ترکیب بسیار خوب و افتخارآمیز دارد، افزود: اعضای شورا حتی ذرهای به منافع شخصی فکر نمیکنند و همواره در راستای توسعه شهری تصمیم میگیرند.
وی ادامه داد: عملکرد عالی شورای اسلامی شهر و تلاش کارکنان شهرداری عجبشیر در طول سه سال گذشته از یک سو و تعامل خوب شهرداری با دستگاههای اجرایی شهرستان از سوی دیگر موجب شده تا توسعه شهری تسهیل شود و رضایتمندی اهالی افزایش یابد.
به گزارش ایرنا «محمد احمدزاده»، ۱۹ مهر ۱۴۰۰ شمسی شهرداری عجبشیر را با ۲۷۰ میلیارد ریال بودجه و در دوره ششم شورای اسلامی تحویل گرفت؛ گفتنی است متوسط سرانه در شهرداریهای آذربایجانشرقی در سال گذشته ۷۵ میلیون ریال بود و سرانه سال جاری شهرداری مراغه هم ۵۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
نظر شما