تعامل عراق و ایران خوب و مثبت است

کرمانشاه- ایرنا- مدیر بخش حمل و نقل زمینی و مسئول ارتباطات وزرات راه و ترابری کشور عراق با اشاره به تعامل خوب و مثبت جمهوری عراق با جمهوری اسلامی ایران، برگزار دوره‌های آموزشی و تبادل اطلاعات بین دو کشور را در توسعه اقتصادی و مراودات تجاری طرفین مهم و تاثیرگذار دانست.

به گزارش ایرنا؛ «اسراء حنون» روز سه‌شنبه در آیین افتتاحیه کارگاه آموزشی «کارنه تیر» ویژه کارکنان گمرک عراق در کرمانشاه از مسئولان گمرک جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این کارگاه آموزشی تقدیرو تشکر کرد.

کارنه تیر (TIR carnet) سندی است گمرکی که برای ترانزیت بین المللی کالا در چارچوب کنوانسیون تیر(TIR) در کشور مبدا صادر می شود و به موجب آن کالا در وسیله نقلیه جاده ای به طور پلمب شده از خاک کشورهای بین راه عبور می کند و تا مقصد نیازی به انجام تشریفات گمرکی مربوط به ترانزیت در مرزهای ورودی و خروجی این کشورها طبق قوانین داخلی آنها نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در این آیین گفت: یکی از پایه اصلی امنیت در هر کشور اقتصاد آن است و هر چقدر اقتصاد کشوری قوی ت رباشد امنیت در آن کشور بالاتر خواهد بود.

تعامل عراق و جمهوری اسلامی خوب و مثبت است

«عبدالوحید محمدی» با اشاره به قرابت زیاد جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق از لحاظ دینی، فرهنگی و قومی بیان کرد: وظیفه ما به عنوان سربازان حوزه اقتصادی، توسعه روابط اقتصادی با کشور عراق و افزایش مبادلات تجاری بین دو طرف می باشد و به این طریق نه تنها می توانیم همدیگر را تقویت کنیم، بلکه در ایجاد امنیت بیشتر نیز ثمر بخش خواهیم بود.

وی اضافه کرد: مهمترین نکته ای که در مرز باید مورد توجه قرار گیرد این است که مرز محل عبور است نه توقف، لذا برای عبوری سهل و آسان، وجود همکاری بین دو طرف در تمامی حوزه ها اعم از سیاسی، حاکمیتی، گمرک، راهداری و حمل و نقل جاده ای و مهم و حائز اهمیت است تا به این طریق بتوانیم زمان توقف بین مرزی را کاهش دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه سخنان خود، افزایش میزان صادرات کالاهای تولیدی استان کرمانشاه به کشور عراق و همچنین تبادل بین دو طرف از نظر واردات کالا از کشور عراق، چه کالاهای تولیدی این کشور و چه کالاهای دیگر کشور ها که عراق به عنوان واسط می تواند نقش داشته باشد را از برنامه این استان برای توسعه تجارت و رونق اقتصادی منطقه عنوان کرد.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه نیز در ادامه این کارگاه اظهار کرد: این اقدام در اجرای توافقنامه آموزشی دو جانبه فی مابین گمرک جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق، به منظور استفاده از ظرفیت‌های علمی، توانمندی‌های آموزشی و تجارب گمرک جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد.

علی اصغر عباس زاده، برگزاری دوره ها و همایش های تجاری و صادراتی را زمینه ای جهت توسعه تجارت و رشد اقتصادی دو کشور عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی، تخصصی، کارکنان گمرک عراق با مزایا و ویژگی های رویه «کارنه تیر»، قوانین حمل و نقل بین المللی و کنوانسیون های بین المللی آشنا خواهند شد.

تعامل عراق و جمهوری اسلامی خوب و مثبت است

شایان ذکر است در مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی، مشاور استاندار در امور گسترش ارتباطات و تعاملات با کشور عراق، نماینده وزیر و مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه، نماینده وزارت امور خارجه در استان کرمانشاه، و نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه نیز حضور داشتند.

گفتنی این کارگاه آموزشی با دعوت از اساتید مجرب گمرک جمهوی اسلامی ایران، طی برنامه ریزی انجام شده در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ آذر ماه سال جاری در محل حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه برگزار می شود.

فعالیت ۵ واحد گمرک در مرزهای استان کرمانشاه

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت می‌گیرد.

هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در غرب کرمانشاه امسال نیز یکی از گذرگاه های عبور زائران اربعین حسینی بود.

مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.

تعامل عراق و جمهوری اسلامی خوب و مثبت است

خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha