به گزارش ایرنا، احمد میدری عصر سه شنبه ضمن بازدید از کارخانه چوب و کاغذ ایران(چوکا) در نشست با مدیران دستگاههای تابعه در این شرکت با بیان اینکه توسعه کشور در گروه ارتقاء توسعه مناطق است، عنوان کرد: امروز در نتیجه این عملکرد، تهران با مشکلات جدی از جمله آلودگی هوا و ترافیک مواجه است، در سایر نقاط کشور اشتغال نیست و مردم به دلیل رکود اقتصادی و نداشتن شغل و کار به تهران مهاجرت می کنند.
وی افزود: امروز باید این چرخه و انباشت سپرده و نقدینگی در پایتخت تغییر کرده و توزیع امکانات به صورت متناسب و متوازن به مناطق برگردد.
وی گفت : شرکت صنایع چوب چوکا شرکت منحصر به فردی در کشور و خاورمیانه است که متاسفانه به دلیل مشکلات زیاد طی سالهای گذشته تعداد شاغلین آن از ۱۰ هزار نفر به ۷۰۰ نفر کاهش یافته و رونق خود را از دست داده است.
وی تاکید کرد: چوکا یک نمونه از شرکت ها و واحدهای تولیدی بزرگ دارای مشکل این استان است اما یک استثنا نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تزریق پول به این شرکت راه حل نبوده و فقط در حکم مسکن عمل می کند، اظهار کرد: این مجموعه به لحاظ مدیریتی شرایط بی ثباتی دارد و بیش از ۳۸ ماه است که با سرپرست اداره می شود که در گام نخست باید برای آن شرکت مدیری حرفه ای، توانمند، بومی و بدور از سیاسی کاری انتخاب شود.
میدری ادامه داد: اصلاح مدیریت این شرکت نیازمند عزم و اراده استانی است اگر استان سه گزینه با ویژگیهای مذکور پیشنهاد دهد به سرعت موضوع بررسی و ظرف یک هفته مدیریت این شرکت را تعیین تکلیف خواهیم کرد.
وی افزود: افرادی که برای مدیریت این مجموعه بزرگ معرفی میشود باید برنامهای مشخصی برای حل مسائل موجود در این شرکت ارائه کند تا از بین گزینه های معرفی شده بهترین انتخاب شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از مشکلات اساسی کشور را عدم برقراری پیوند بین منافع شهر و کشور عنوان و ذکر کرد: در بسیاری از موارد استانداران، شوراهای شهر و ائمه جمعه و جماعات در مسائل شرکتها و واحدهای بزرگ تولیدی منطقه دخالت می کنند و این دخالتها موجب می شود که واحد تولیدی نتواند کمر راست کند.
وی گفت: چوکا ثروت ملی است در این شرکت و نیز شرکت دخانیات که از واحدهای مهم و بزرگ استان است بایدخلق ثروت کنیم ودر این راه به همراهی مسئولان استانی و کشوری نیاز داریم و همه باید هم افق شوند و از تغییر نهراسند.
میدری افزود: اگر اموالی از شرکتی فروخته می شود باید صرف سرمایه گذاری در مجموعه شود و برای ایجاد رونق در چوکا باید در شرکتهای سرمایه گذاری تامین اجتماعی کارگروهی تشکیل شود. برخی از امکانات این شرکت به علت بدهی در اختیار نهادهای دیگر قرار داده شده که اگر این امکانات برگردد در تامین مواد اولیه آن مشکل کمتری خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: امسال این شرکت ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال زیان داد که باید هرچه زودتر باید این وضعیت تغییر کرده و این زیان جبران شود.
وزیر کار تصریح کرد: مشکلات مرسوم شرکتهای دارای مشکل عدم تزریق منابع مالی است اما برای سرپا شدن این کارخانه، راهکارهای مختلفی وجود دارد که باید با بررسی کارشناسانه در مورد آن و بهترین و موثرترین اقدامات تصمیم گیری کرد.
وی تاکید کرد: با فعال کردن این ظرفیت ملی می توان هم به کاهش واردات کاغذ و هم به سازمان تامین اجتماعی کمک کرد.
نظر شما