وحدت حوزه و دانشگاه گامی در جهت حذف شکاف میان معرفت دینی و علوم مدرن است

اراک - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه گام بلندی در جهت حذف شکاف بین معرفت دینی و علوم مدرن است و باید بیش از پیش مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی روز چهارشنبه در کلاس درس اخلاق مدیران استان مرکزی با اشاره به ۲۷ آذر، سالروز شهادت شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: وحدت حوزه و دانشگاه همگرایی هرچه بیشتر تولید علم بومی و اسلامی می‌شود.

وی ادامه داد: شهید آیت‌الله دکتر محمد مفتح، به‌عنوان بنیان‌گذار ایده وحدت حوزه و دانشگاه، نقشی بی‌بدیل در این زمینه داشت و با برگزاری جلسات مشترک میان اساتید دانشگاه و علمای حوزه در دهه ۱۳۵۰، بنیان وحدت را پایه‌گذاری کرد و شهادت ایشان در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ موجب شد این روز به‌عنوان نماد وحدت حوزه و دانشگاه معرفی شود. نام‌گذاری این روز در تقویم رسمی کشور، تأکیدی بر اهمیت تلاش‌های شهید مفتح است که راه را برای تعامل میان این دو نهاد باز کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی بیان کرد: امام خمینی(ره)، وحدت حوزه و دانشگاه را یکی از ضرورت‌های اصلی نظام اسلامی می‌دانستند. ایشان تأکید داشتند که علم و دین دو بال پیشرفت جامعه اسلامی هستند و بدون تعامل این دو، تمدن‌سازی ممکن نیست.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی به تخصیص اعتبارات چشمگیر برای دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: هزینه‌ها در دانشگاه‌ها باید هدفمند باشد و دانشجویانی تربیت شود که مرزبانان واقعی علم، فقاهت، اخلاق و کرامت در جامعه باشند.

وی اظهار کرد: اگر حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد علمی تاثیرگذار و آینده ساز بتوانند با یکدیگر همکاری علمی داشته باشند، بدون شک می توان به پیشرفت های علمی و ارتقای سطح معلومات در جامعه امیدوار بود.

امام جمعه اراک وحدت میان حوزه و دانشگاه را باعث آزاد اندیشی در فضای علمی کشور و ایجاد فضای باز برای تعامل و همفکری بیشتر میان جریانات علمی دانست و گفت: دانشجویان در دانشگاه ها و طلاب در حوزه‌های علمیه باید برای حفظ این وحدت بیش از پیش تلاش کنند.

تقویت بهره‌وری ضامن توسعه کشور

آیت‌الله دری نجف‌آبادی در ادامه سخنان خود تقویت بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف انرژی از ارکان مهم توسعه دانست و گفت: افزایش بهره وری و بهینه سازی مصرف در جهان پر رقابت کنونی نه تنها از وابستگی کشور در عرصه جهانی شدن می‌کاهد بلکه به رشد و شکوفایی در حوزه های اجتماعی و اقتصادی داخلی نیز یاری می‌رساند.

وی اضافه کرد: مصرف انرژی در همه بخش‌ها بسیار زیاد است در صورتی که این مهم باید مدیریت و برای تقویت بنیه اقتصادی کشور، صادر شود.

امام جمعه اراک بیان کرد: بهره‌وری در کشور باید منهای پول نفت ارزیابی شود و عاملی که باعث تقویت این مهم می‌شود برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در تولید صادرات محور است.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی ادامه داد: توسعه پایدار، بالا رفتن نرخ بهروری و تولید ناخالص ملی و ارزش افزود بالا تنها با سرمایه گذاری در بخش تولید محقق می شود و بالندگی این بخش نیز وابسته به سرمایه گذاری در آموزش نیروی انسانی کارآفرین و دلسوز است.

ضرورت الگوگیری بانوان از سیره حضرت زهرا(س)

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی در ادامه سخنان خود به بیستم جمادی‌الثانی و سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن، گفت: اقشار مختلف جامعه به خصوص نسل جوانان باید این سند حسنه دنیا و آخرت را الگوی خود قرار دهند و با عشق به حضرت محمد( ص ) و آل محمد ( ع ) از ارزشهای دینی پاسداری کنند.

آیت الله دری نجف آبادی اضافه کرد: امروزه دشمنان اسلام برای رسیدن به اهداف شوم خود به دنبال برچیدن حیا، عفت و پاکدامنی از جامعه بانوان هستند که این مهم نیازمند توجه هر چه بیشتر مردم و مسئولان و ترویج سبک زندگی فاطمی در جامعه است.

کاشت یک میلیارد درخت در کشور جدی گرفته شود

وی در ادامه سخنان خود به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره‌ کرد و گفت: همه باید در اجرای این طرح که اقدامی ارزشمند برای کاهش آلودگی هوا است مشارکت گسترده داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی بیان کرد: سهم استان مرکزی در این طرح کاشت ۱۶ میلیون درخت است که باید در کوتاهترین زمان ممکن اجرا شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha