روایت بازرس کل کرمان از مصادیق فساد در شهرداری‌ها/از فاکتور صوری تا تغییر فلسفه کمیسیون‌ها

کرمان - ایرنا - بازرس کل استان کرمان با تشریح برخی مصادیق مربوط به وقوع فساد در شهرداری های استان از جمله فاکتورهای صوری و رشوه که به تشکیل پرونده انجامیده گفت: رعایت نکردن حقوق مردم در صدور پروانه‌های ساختمانی نیز گزارش شده که ۱۰ روز فرصت دارند و گاهی سه ماه طول می‌کشد.

به گزارش ایرنا، دادخدا سالاری روز چهارشنبه در همایش شهرداران سراسر استان که در سالن شهید مرتضوی برگزار شد افزود: فاکتورهای صوری و غیرواقعی، رعایت نکردن آیین‌نامه‌های شهرداری‌ در انعقاد قراردادها و اخذ رشوه‌های کلان در جلوگیری ساخت و ساز غیرمجاز از مصادیقی است که در پرونده‌های تشکیل شده در سازمان بازرسی فراوانی دارد.

به گفته وی، اینها مصادیقی است از پرونده‌هایی که تاکنون در سازمان بازرسی تشکیل شده و مواردی که در شهرداری‌های استان وجود دارد.

سالاری اظهارداشت: نبود مدیریت بر کارپردازها یکی از موارد مهم است و بیشترین مشکل در فاکتورهای صوری و غیرواقعی وجود دارد.

بازرس کل استان کرمان ادامه داد: متاسفانه با رعایت نکردن آیین‌ نامه‌های شهرداری در انعقاد قراردادها مواجه هستیم که شهرداران باید توجه جدی به این موضوع داشته باشند.

اقدامات فسادخیز جلوگیری از ساخت وساز

سالاری افزود: با توجه به موضوع تغییر کاربری‌ها بخشی از دغدغه ما همین است و در زمینه فسادخیز بودن اقدامات ماموران در جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و اخذ رشوه‌های کلان، فراوانی داریم.

وی گفت: یکی از مواردی که شهرداران در آستانه انتخابات شوراها باید مدنظر داشته باشند مداخله نکردن در مباحثی است که حتی می‌تواند از مصادیق اختلاس باشد و کمک‌هایی که صورت می‌گیرد.

بازرس کل استان کرمان، نبود ثبات در مدیریت‌ بخش‌های مختلف شهرداری، جابه‌جایی مدیران، اشراف نداشتن برخی مدیران به قوانین و مقررات، جذب نیروی انسانی به صورت غیرقانونی، نبود توجه به سرمایه گذاری، بهبود فضای سبز و حمل و نقل عمومی را از دیگر مشکلات در حوزه شهرداری‌ها ذکر کرد.

فلسفه کمیسیون را جابه جا کردند

وی با اشاره به آنچه نبود مدیریت مناسب در کمیسیون‌های ماده ۷۷ و ۱۰۰ عنوان کرد گفت: فلسفه وجودی ماده ۱۰۰ این بوده که از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری کند در حالی که افراد ساخت و ساز غیر مجاز انجام می‌دهند و در کمیسیون با پرداخت جریمه مشکل حل می‌شود.

سالاری ادامه داد: بانک اطلاعات املاک در شهرداری‌ها وجود ندارد و محل سوءاستفاده زمین خواران همین قسمت است؛ بخشی هم در پرونده‌ها فراوانی داریم که درخصوص حق تفکیک، افراد به سمت گرفتن وجه رفته‌اند و آن وجه غیرکارشناسی است و بخشی نیز تبانی وجود دارد.

وی همچنین گفت: نکته مهم در این زمینه حرکت در مبنای سیره و روش حاج قاسم و نظارت بر زیر مجموعه است و اینکه در سال چقدر از بروز تخلف افراد و تشکیل پرونده جلوگیری کرده ایم.

بازرس کل قضایی استان کرمان افزود: براساس سیره سردار سلیمانی باید با نگاه حمایتی از مدیران و نیروها حفاظت کنیم و اجازه ندهیم اشتباه های کوچک، آنان را از چرخه مدیریت خارج کند.

وی با بیان خاطراتی از شهید سلیمانی و نگاه سردار دل‌ها به حفظ حرمت و آبروی افراد تصریح کرد: پرونده‌سازی و اتهام‌زنی بی‌جا نه‌ تنها به نظام آسیب می‌زند بلکه خانواده و جایگاه اجتماعی افراد را نیز متزلزل می‌کند لذا عملکرد نظارت باید بر مبنای جلوگیری از تخلفات نه صرفا تشکیل پرونده باشد.

سالاری همچنین گفت: شهرداران نباید درگیر فرآیندهای پیچیده و ناکارآمد شوند بلکه باید تنها دغدغه اجرای پروژه‌های شهری را داشته باشند.

وی اضافه کرد: شهرداری‌ها نیازمند بازگشت به جایگاه تاریخی خود به عنوان نهاد اصلی مدیریت شهری هستند؛ در گذشته، همه امور شهر زیر نظر بلدیه بود اما امروز شهرداران حتی برای اجرای کوچک‌ترین طرح‌ها باید از ده‌ها نهاد مجوز بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha