به گزارش ایرنا، فرزاد حسنی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: استان کردستان در بخش راه روستایی از استانهای ضعیف کشور به شمار می رود.
وی افزود: از ۶ هزار و ۱۸۳ کیلومتر راه روستایی در سطح استان سه هزار و ۵۰۵ کیلومتر آسفالت است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان یادآور شد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون اقدامات خوبی در زمینه آسفالت راههای روستایی انجام و از ابتدای امسال تاکنون ۹۸ کیلومتر راه روستایی آسفالت و بهسازی شده است.
حسنی گفت: از اول امسال تا پایان آبان بهسازی و روکش آسفالت ۱۷۰ کیلومتر از راههای شریانی و ۱۰۱ کیلومتر راه فرعی روستایی با ۶۰۷ میلیارد تومان از اعتبارات ملی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ایمنی راهها، سه هزار و ۱۰ کیلومتر از راههای استان خط کشی شد، افزود: اجرای لکهگیری و درزگیری ۱۵۶ کیلومتر از راههای شریانی و ۲۲کیلومتر راه فرعی و روستایی، اجرا و نگهداری ۶۸کیلومتر سیستم روشنایی راهها و تهیه و نصب تابلوهای اطلاعاتی و ایمنی از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان ادامه داد: در زمینه رفع نقاط حادثهخیز اقداماتی در ۱۶ نقطه حادثه خیز استان انجام و ۹ نقطه ساماندهی شده، چهار نقطه در حال انجام و سه نقطه در مرحله عقد قراداد است که تلاش میشود تا پایان فصل کاری ۱۴۰۴ بهره برداری شود.
وی اضافه کرد: در زمینه تجهیز ماشینآلات جدید ۲۰کامیون با ۱۴۰میلیارد تومان عقد قرارداد شد، ضمن اینکه ۳۰میلیارد تومان از اعتبار آن استانی و مابقی ملی است و این اقدام سن ماشین آلات در استان را پایین می آورد.
حسنی ادامه داد: در بخش خرید ماشینآلات راهداری نیز ۴۵دستگاه ماشینآلات به ناوگان راهداری اضافه شد که۷۰۰میلیارد تومان و ازاعتبارات سازمان راهداری هزینه شد که در چند سال گذشته بی سابقه است.
وی در ادامه به بخش حمل و نقل مسافر در سال جاری اشاره کرد و گفت: از اول امسال تا پایان آبان ۲۷۰ هزار سفر با ناوگان حمل و نقل عمومی انجام شده است که در قالب آن یک میلیون و ۹۵۰هزار مسافر جابجا شده است که با این روند تاپایان سال مرز ۲.۵ میلیون مسافر را رد میکند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان افزود: در سال جاری همچنین هفت میلیون و ۷۹۰ هزار تن کالا در قالب۴۵۵ هزار سفر، توسط ناوگان باری از مبدا استان جابجا شده است.
حسنی ادامه داد: در بخش تزانزیت ورودی یک میلیون و ۹۴۱هزار تن کالا و در بخش خروجی نیز ۵۴۰هزار تن ترانزیت انجام شده است.
براساس آمارها در جادههای استان کردستان ۱۶ منطقه کولاک گیر و بهمن خیز و همچنین ۲۳ گردنه وجود دارد که خدمات دهی در این مناطق راهداری را در زمستان با مشکلات فراوانی مواجه میکند لذا احداث راهدارخانه میتواند ارائه خدمات در این ایام را تسریع و تسهیل کند.
طول شبکه راههای استان هفت هزار و ۸۳۴ کیلومتر شامل ۶ هزار کیلومتر راه روستایی، ٢٢٦ کیلومتر بزرگراه، ٣٠٨ کیلومتر راه اصلی و یک هزار و ٣٠٠ کیلومتر راه فرعی است.
کردستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع در حاشیه جنوبی رشته کوه زاگرس قرار گرفته و یکی از مناطق سرسیر کشور است.
نظر شما