به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: این مذاکرات که توسط امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هدایت میشود در مراحل اولیه است و با توجه به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشتر به صراحت اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی را برای تضمین امنیت اوکراین به این کشور اعزام نخواهد کرد، از اهمیت زیادی برخوردار است.
گزارش رویترز میافزاید: در حالی که نیروهای اوکراینی در خطوط نبرد به طور آهسته ولی پیوسته مجبور به عقبنشینی از مواضع خود میشوند اما سران کشورهای اروپایی در عین حال نمیخواهند به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این پیام را منتقل کرده باشند که از نظر آنها زمان مذاکره فرا رسیده است و مسکو میتواند دستاوردهای خود در میدان نبرد را حفظ کند بلکه همچنان اصرار بر افزایش کمکهای نظامی و اقتصادی خود به اوکراین دارند و هیچ نشانهای از آمادگی پوتین برای مذاکره هم مشاهده نمیکنند.
در گزارش رویترز آمده است: با این حال، در پشت صحنه، برخی از مقامهای کشورهای اروپایی در حال بررسی این موضوع هستند که این کشورها چگونه میتوانند تضمینهای امنیتی برای کییف، از جمله با استقرار دهها هزار نیروی نظامی را در خاک اوکراین ارائه دهند.
بر اساس گزارش رویترز، استقرار چنین نیرویی از سوی کشورهای اروپایی در خاک اوکراین نه تنها خطر رویارویی مستقیم آنها با روسیه را افزایش میدهد بلکه ارتشهای کشورهای اروپایی را در حالی که ذخایر تسلیحاتی آنها به دلیل کمکهای نظامی به اوکراین بسیار کاهش یافته است برای انجام هر مأموریت بزرگی از جمله استقرار نیرو در اوکراین به حمایت نظامی ایالات متحده وابسته میکند.
گزارش رویترز میافزاید: این در حالی است که ترامپ پیشتر در گفت وگو با مکرون و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پاریس، استقرار نیروهای آمریکایی در اوکراین در صورت برقراری آتشبس یا صلح احتمالی را رد و تاکید کرده بود که کشورهای اروپایی باید به تنهایی انجام این ماموریت را برعهده بگیرند.
در گزارش رویترز آمده است: یک مقام بلندپایه اروپایی که خواست نامش فاش نشود در گفت وگو با این خبرگزاری اعلام کرد که کشورهای بزرگ اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و انگلیس میتوانند بخش عمدهای از این نیرو را تشکیل دهند.
بر اساس گزارش رویترز، با وجود سخنان این مقام بلندپایه اروپایی، دونالد تاسک نخستوزیر لهستان هفته گذشته و بعد از گفت وگو با مکرون اعلام کرد که ورشو هیچ برنامهای برای پیوستن به چنین نیرویی را ندارد و بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان نیز روز دوشنبه اعلام کرد که برلین احتمالاً نقشی در تأمین آتشبس ایفا خواهد کرد اما هنوز خیلی زود است که درباره استقرار نیرو در اوکراین صحبت کرد.
گزارش رویترز میافزاید: از سوی دیگر در حالی که مقامهای فرانسوی و اوکراینی در بحث استقرار این نیروی اروپایی در اوکراین بر فاکتور بازدارندگی در مقابل روسیه تمرکز دارند، مقامهای ایتالیایی از حفظ صلح صحبت کردهاند.
در گزارش رویترز آمده است: در همین حال مارک روته دبیرکل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از همکارانش در ناتو خواست تا در باره سناریوهای آینده تا حدودی سکوت کنند و این پرسش را مطرح کرد که وقتی پوتین شاهد این اختلافات و چنددستگی میان مقامهای کشورهای عضو ناتو باشد، اصلاً چرا باید حاضر شود که بر سر میز مذاکره بنشیند؟
بر اساس گزارش رویترز، بحثها میان مقامهای اروپایی تاکنون نشاندهنده وجود سردرگمی در مورد این است که آیا استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین باید با هدف حفظ صلح و نظارت بر رعایت آتشبس انجام شود یا اینکه این نیروها باید در نقش یک نیروی بازدارنده قوی در برابر هرگونه حمله بیشتر روسیه به این کشور در اوکراین مستقر شوند.
گزارش رویترز میافزاید: یکی از مقامهای اوکراینی آگاه به این گفت وگوها به این خبرگزاری اعلام کرد که یک نیروی بازدارنده میتواند توسط ائتلافی متشکل از پنج تا هشت کشور عضو ناتو تشکیل شود.
بر اساس گزارش رویترز، فرانتس اشتفان گادی یک برنامهریز نظامی سابق اتریشی که اکنون در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک مشغول به کار است اعلام کرد که حدود یکصد هزار نیروی نظامی برای اجرای یک طرح چرخشی که واحدهایی برای استقرار و همچنین واحدهایی برای جایگزینی واحدهای مستقر را شامل میشود، میتوانند در این ماموریت اروپایی در اوکراین شرکت داشته باشند.
گزارش رویترز میافزاید: همچنین یک مقام امنیتی اروپا که خواست نامش فاش نشود نیز گفت که برای اجرای طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین ممکن است به یکصد هزار نیرو نظامی نیاز باشد.
در گزارش رویترز آمده است: به گفته تحلیگران، اروپاییها احتمالاً باید ایالات متحده را متقاعد کنند که حداقل با کمکهای اطلاعاتی و عملیاتی دیگر، به نوعی در استقرار این نیروی اروپایی در اوکراین مشارکت کند.
گزارش رویترز با این پرسش یک مقام نظامی فرانسوی که خواست نامش فاش نشود مبنی براینکه «اگر یک سرباز اروپایی در اوکراین هدف گلوله قرار بگیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟»، پایان یافته است.
به گزارش ایرنا، ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان پیش تر با اشاره به ریاست دورهای کشورش بر شورای اتحادیه اروپا، گفت: به لطف ریاست بوداپست، درها برای گفت وگو درباره اوکراین باز شده است.
اوربان با بیان اینکه همین ۶ ماه پیش، هیچ کس نمیخواست چیزی درباره صلح بشنود، اظهار کرد: این در حالی است که امروز همه در مورد صلح گفت وگو میکنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این بوداپست بود که توانست در را برای آغاز مذاکرات واقعی درباره صلح باز کند، تاکید کرد: این مهمترین نتیجه دوران ریاست مجارستان بر شورای اتحادیه اروپا است.
نخستوزیر مجارستان با بیان اینکه از شروع دوران ریاست دورهای بوداپست بر اتحادیه اروپا با برخی از رهبران جهان ملاقات حضوری داشته و با برخی دیگر تماس تلفنی برقرار کرده است، تاکید کرد: اگرچه من موفق نشدم روسیه و اوکراین را بر سر یک میز نشانده و آنها را برای امضای توافق آتشبس مجاب کنم اما کاری که ما انجام دادیم، کار بسیار بزرگی بود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما