به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، وزیر امور خارجه ایران با قدردانی از حسن میزبانی و برگزاری موفق نشست وزیران دی ۸، ابراز امیدواری کرد که اجلاس سران این سازمان نیز با دستیابی به نتایجی در راستای منافع کشورها و ملتهای مجموعه کشورهای اسلامی در حال توسعه و جهان اسلام موفق باشد.
طرفین با اشاره به جایگاه و نقش مهم و موثر دو کشور در منطقه و جهان اسلام، بر لزوم افزایش همکاری کشورهای عضو در چارچوب دی ۸ به خصوص فعال شدن این سازمان در عرصههای اقتصادی تاکید کردند.
عراقچی با ابراز امیدواری نسبت به تاثیرگذاری هر چه بیشتر ریاست مصر بر پویایی و فعال شدن سازمان دی هشت، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای کمک به مصر در این راستا اعلام کرد.
عراقچی و عبدالعاطی ضمن بررسی تحولات منطقه با تمرکز بر توسعه دایره تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی از غزه و لبنان به سوریه، همفکری کشورهای موثر منطقه به ویژه ایران و مصر برای توقف این تجاوزات و جلوگیری از افزایش تنش را ضروری دانستند و بر لزوم تداوم تلاشها برای توقف نسلکشی فلسطینیها و ارسال فوری کمکهای انسانی برای مردم بیپناه فلسطین در غزه تاکید کردند.
طرفین همچنین در خصوص برخی موضوعات مورد علاقه مشترک در حوزه دوجانبه گفت وگو و تبادل نظر کردند.
به گزارش ایرنا، یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ قرار است روز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل شود.
نشست شورای وزیران خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) امروز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تشکیل جلسه داد.
نشست سران این سازمان نیز روز پنجشنبه با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.
همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژهای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامهریزی شده است که قرار است بعد از ظهر پنجشنبه برگزار شود.
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول می باشد.
نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.
گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است. تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه ، بنگلادش ، مصر، ایران، اندونزی ، مالزی ، نیجریه ، پاکستان، ترکیه و بنگلادش تشکیل شده است.
مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.
نظر شما