فعال سیاسی: صداقت دولت چهاردهم برای وفاق نمایان است/ ضرورت استفاده از انرژی پاک

تهران- ایرنا- استاندار اسبق استان مرکزی، با بیان اینکه دولت چهاردهم در تحقق شعار و گفتمان وفاق نمره قبولی کسب کرده است، گفت: دولت صادقانه در موضوع وفاق ملی حرکت و تلاش می‌کند و تا این لحظه هم موفق بوده است.

سیدعلی آقازاده در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره وفاق ملی و تحقق آن در شرایط امروز کشور،گفت: درخصوص بحث وفاق ملی معانی و تعریف‌های فراوانی در طول مدت استقرار دولت چهاردهم مطرح شده اما به اعتقاد من ما باید ملاحظات و محدودیت‌های دولت را هم در نظر بگیریم.

وی افزود: ممکن است موضوع وفاق در برخی عرصه‌ها به مذاق عده‌ای خوش نیاید اما همه ما باید این ملاحظات و محدودیت‌ها را درک کنیم و سطح انتظاراتمان را با توجه به این ملاحظات و موانع موجود بر سر راه دولت و کشور تنظیم کنیم.

به انتصابات دولت نمره قبولی می دهیم

استاندار اسبق استان مرکزی بیان کرد: در شرایط فعلی با توجه به انتصاباتی که به‌خصوص در حوزه استانداران صورت گرفته می‌توانیم نمره قبولی به دولت بدهیم، هرچند در بعضی از استان‌ها افرادی که انتخاب شدند چندان منطبق با گفتمان وفاقی مدنظر آقای پزشکیان نیستند البته خوشبختانه این موضوع در معدود استان‌هایی اتفاق افتاده است اما در اکثر استان‌ها ما شاهد تلاش دولت برای تحقق موضوع وفاق هستیم.

آقازاده عنوان کرد: به طور کلی اگر بخواهیم در کشور یک روانسازی در امور ایذایی، سیاسی و اقتصادی داشته باشیم موضوع وفاق می‌تواند بحث مهمی باشد و به اعتقاد من دولت در این زمینه تلاش صادقانه انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: عده ای سوء‌استفاده کننده انتظارات، توقعات و بحث‌های بی مورد خود را مطرح می‌کنند و دولت را تحت فشار قرار می‌دهند و با جوسازی و شانتاژ سعی می‌کنند پزشکیان را در مسیری که خودشان می‌خواهند هدایت کنند.

معاون استان‌های حزب اعتدال و توسعه اظهار کرد: به اعتقاد من دولت تا این لحظه، هم در تحقق شعار و گفتمان وفاق و هم در انتصاباتش تا حد زیادی نمره قبولی به‌دست آورده است البته نمره قبولی دولت ۲۰ نیست اما می‌توانیم نمره متوسطی را به انتصابات دولت بدهیم.

برخی انتصابات در دولت تحت فشار گروه‌ها و جناح‌ها صورت گرفته است

آقازاده ادامه داد: برخی انتصابات دولت بسیار خوب بوده اما برخی هم تحت فشارهای گروه‌ها و جناح‌هایی که می خواستند با شانتاژ حرف خود را بزنند(به کرسی بنشانند) صورت گرفته است. به اعتقاد من چه آنهایی که انتظار داشتند در انتصابات پست بگیرند و چه آنهایی که این انتظار را نداشتند همه باید در راستای وفاق به دولت کمک کنند.

صداقت دولت چهاردهم در موضوع وفاق و وحدت بین گروه‌ها قابل مشاهده است

استاندار دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: صداقت دولت چهاردهم در موضوع وفاق و وحدت بین گروه‌ها بسیار بیشتر از دولت گذشته بوده است، ما در دولت گذشته تلاشی در جهت وفاق مشاهده نمی کردیم و آنها به هیچ عنوان دنبال چنین وفاقی نبودندبلکه آنها چشم بسته دنبال نیروهای وابسته صددرصد به خودشان بودند.

استاندار سابق استان مرکزی افزود: در دولت گذشته، نیروها تخصص کافی نداشتند و صرفا به دلیل وابستگی‌شان از این افراد در پست‌های حساس استفاده می‌شد. از این رو ما شاهد ناکارآمدی، سوءمدیریت و در برخی مواقع خسارت‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد و مدیریت کشور بودیم.

مشکلات جدی در تولید برق و توزیع نیروی برق داریم

آقازاده در مورد ناترازی انرژی با بیان اینکه ناترازی واژه مناسبی نیست زیرا ما هم در تولید و هم در توزیع نیروی برق مشکل جدی داریم، گفت: این کمبود مربوط به امروز و دیروز نیست در طول یکی دو دهه گذشته آرام آرام به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در بخش برق و بخصوص در برخی جاها در بخش توزیع و تامین آب شاهد این کمبودها هستیم.

وی اضافه کرد: دولت امروز وارث این کمبودها است و به نظر می‌رسد باید اعتبار قابل توجهی برای رفع کمبود برق تامین شود در غیر این صورت اوضاع بشدت بحرانی خواهد شد.

باید در تولید برق به سمت انرژی‌های نو حرکت کنیم

استاندار سابق استان مرکزی ادامه داد: ما باید تولید برق را متنوع‌تر کنیم و همچنین از نیروگاه‌های حرارتی و نیروگاه‌های گازی و نیروگاه‌هایی که سوخت مایع می‌سوزانند بیرون بیاییم و به سمت انرژی‌های نو و استفاده از نیروی خورشید در تولید برق برویم.

آقازاده گفت: این کار بدون تعارف نیازمند ۱۰ها میلیون دلار سرمایه‌گذاری است که در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و بودجه کشور بسیار سخت است. من واقعا نمی‌دانم دولت در بخش کمبودهای برق به چه ترتیب می‌خواهد عمل کند اما ادامه این وضعیت به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست.

وی بیان کرد: اگر مردم، صنایع، بخش خانگی، صنعت، خدمات و بخش‌های مربوط به گردشگری به اندازه کافی نیروی برق در اختیار نداشته باشند اقتصاد و تولید کشور در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد.

استاندار سابق استان مرکزی ادامه داد: اینکه ما به مردم بگوییم صرفه‌جویی کنند، این وضعیت یک سقف زمانی دارد یعنی اگر ادامه پیدا کند دیگر نمی‌توانیم به مردم بگوییم صرفه‌جویی کنند و حتماً باید به فکر باشیم و برای این موضوع چاره‌ای بیندیشیم.

برای رفع ناترازی ۳۰ هزار مگاوات برق، نیازمند حداقل ۳۰ میلیارد دلار اعتبار هستیم

آقازاده عنوان کرد: همانطور که گفتم این شرایط به دولت چهاردهم به ارث رسیده است ما امروز برای رفع ناترازی برق‌ که حدود ۳۰ هزار مگاوات است باید اعتبار مکفی و قابل توجه و حداقل ۳۰ میلیارد دلار داشته باشیم که بتوانیم مشکل را حل کنیم اما آیا در شرایط فعلی تامین این رقم و حتی فکر کردن به این رقم آنهم برای صنعت برق امکانپذیر است؟ به اعتقاد من چنین امکانی وجود ندارد.

وی اظهار کرد: از این‌رو مجموعه کشور باید برای تامین حداقل نیروی برق مورد نیاز که در پیک تابستان و زمستان حداقل برای یک شرایط مناسب ۹۰ تا ۱۰۰ هزار مگاوات است و امروز حدود ۳۰ هزار مگاوات و بیشتر کسری داریم، باید فکر عاجل کنند.

کمپین ۲ درجه کمتر رئیس جمهور برای مشکل تامین برق

وی با بیان اینکه صرفه‌جویی به تنهایی نمی‌تواند کارساز باشد و مشکل تامین برق را حل کند، گفت: البته آقای رئیس جمهور کمپین ۲ درجه کمتر را مطرح کرده‌اند و خیلی‌ها هم این موضوع را رعایت می‌کنند اما مردم تا چه زمان می‌توانند این کار را انجام دهند لذا دولت با ارائه مشوق های ملموس به بخش خصوصی باید فکری به حال این قضییه کند.

باید در کنار برق نیروگاهی، برق خورشیدی هم مدنظر قرار گیرد

این فعال سیاسی و مدیر اجرایی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد و راهکارتان برای تامین برق مورد نیاز چیست، گفت: ما می‌توانیم از انرژی برق به صورت متنوع استفاده کنیم یعنی در کنار برق نیروگاهی، برق خورشیدی هم مدنظر قرار گیرد.

آقازاده تصریح کرد: امروز می‌بینیم که مزارع بزرگ تولید برق از طریق خورشید در کشورهای همسایه ما در حد ۱۰۰۰ مگاوات یا ۲۰۰۰ مگاوات و بیشتر جا افتاده‌اند که به اعتقاد من، هم انرژی بسیار پاکی است و هم نیاز به سوخت ندارد و می‌تواند در این زمینه الگو برای کشور ما باشد.

وی افزود: کشور ما کشوری است که انرژی خورشید را در حد کاملا عالی دریافت می‌کند و ما می‌توانیم در اراضی و برخی استان‌های‌مان که مستعد این شرایط هستند این کار را انجام دهیم که البته نیازمند سرمایه‌گذاری است.

استاندار سابق استان مرکزی بیان کرد: سرمایه‌گذاری برای تولید انرژی خورشیدی در ابتدا بسیار بیشتر از تولید انرژی حرارتی است اما هر چقدر که طولانی شود از آن طرف سودآوری بیشتری خواهد داشت ضمن اینکه انرژی پاکی است و هوا را آلوده نمی‌کند.

انرژی بادی و خورشیدی در کاهش آلایندگی شهرهای صنعتی موثر هستند

آقازاده عنوان کرد: امروز اکثر شهرهای صنعتی ما به دلیل وجود نیروگاه‌ها، مازوت‌سوزی و کمبود گاز علاوه بر کسری برق با آلایندگی هم دست به گریبان هستند اما در عین حال انرژی‌هایی مانند انرژی باد و انرژی خورشیدی بسیار می‌تواند در این زمینه به ما کمک کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha