به گزارش ایرنا، با این حال، وزیر خارجه دولت جو بایدن که این دولت دموکرات آمریکا در آخرین روزهای خود به سر می برد، پس از شکستهای مکرر در تلاش های دولت آمریکا برای پایان دادن به ۱۴ ماه جنگ وحشیانه در خاک فلسطین، حاضر یه تضمین موفقیت در این زمینه نشد.
بلینکن که در ۲۰ ژانویه سمت خود را ترک می کند، گفت: «من امیدوار هستم. همه باید باشند. ما از هر دقیقه از هر روز هفته که باقی مانده است برای انجام این کار استفاده خواهیم کرد.»
او در شورای روابط خارجی آمریکا گفت: «اما من نمیخواهم حدس بزنم که احتمال موفقیت این تلاشها چقدر است.»
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به آزادی «گروگان ها» بر اساس توافق آتش بس گفت: «آزادی گروگان ها باید اتفاق بیفتد. ما باید افراد را آزاد خواهیم کرد.»
بلینکن، با تکرار ارزیابی هفته گذشته در دوازدهمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ، ادعا کرد که حماس به دلیل خسارات وارده به حامی خود یعنی ایران انعطاف بیشتری از خود نشان می دهد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، به دلیل عدم فشار بیشتر بر اسرائیل، از جمله عدم توقف ارسال میلیاردها دلار تسلیحات آمریکایی به رژیم اسرائیل، با انتقادات گسترده در حزب دموکرات آمریکا مواجه شده است.
بلینکن تکرار کرد که پایان دادن به جنگ به نفع اسرائیل است و باید توافقی در مورد حکومت در غزه پس از جنگ وجود داشته باشد. او همچنین موضع اسرائیلی های افراطی را که از حضور طولانی مدت در غزه حمایت می کنند، رد کرد.
او درباره اسرائیل گفت: «گر آنها چنین کاری انجام دهند، سال ها با یک شورش سر و کار خواهند داشت. این به نفع آنها نیست.»
وزیر خارجه کنونی آمریکا گفت: «بنابراین غزه باید شرایطی متفاوت داشته باشد که تضمین کند حماس به هیچ وجه مسئول نیست، اسرائیل مجبور نیست که مسئول باشد و یک امر منسجم پس از جنگ بوجود آید.»
بلینکن همچنین در گفتگو با شبکه خبری ام اس ان بی سی آمریکا گفت: «به توافق نزدیک شدهایم.» او مدعی شد: «حماس به مرحلهای رسیده است که میداند دیگران نمیتوانند او را نجات دهند. اکنون فشار بر حماس است تا به توافق تبادل اسرا و آتشبس بله بگوید.»
او افزود: « باید واقعگرا باشیم. در ماههای اخیر چندین مرتبه احساس کردیم به توافق نزدیک شدیم، اما به آن نرسیدیم. پس باید از حماس پرسید که آیا با توافق موافقت خواهد کرد یا خیر.»
وزیر خارجه آمریکا بر خلاف اکثر تحلیل ها که می گویند برغم یکسال بمباران غزه از سوی اسرائیل برای نابودی حماس، این رژیم ناکام مانده است و حماس نابود شدنی نیست و اندیشه و تفکر آن با توجه به جنایات اسرائیل در غزه، بیشتر از گذشته گسترش خواهد یافت، ادعا کرد: «اسرائیل به هدف اصلی خود، یعنی نابودی حماس رسیده و اکنون به دنبال خروج از غزه است.»
وزیر خارجه دولت بایدن با حمایت همه جانبه از اسرائیل ادعا کرد: «ما با اشغال غزه توسط اسرائیل مخالف هستیم. این به تقویت اراده حماس برای مبارزه منجر خواهد شد و به نفع اسرائیل است که از غزه خارج شود. اکنون زمان موافقت با این توافق، خروج از غزه و آزادی گروگانها است.»
بلینکن اضافه کرد: «راه جایگزین، ادامه یافتن حضور نظامی اسرائیل در غزه و اشغال شدن این نوار (باریکه غزه) توسط اسرائیل خواهد بود که با آن مخالف هستیم. این مساله به نفع اسرائیل نخواهد بود زیرا در ازای هر یک از نیروهای کشته شده حماس، هزاران نفر جایگزین خواهند شد.»
او تاکید کرد: «خروج اسرائیل از غزه توسط آتشبس و آزادی گروگانها و برنامهای برای آینده غزه ممکن خواهد بود.»
به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
وزارت بهداشت فلسطین سهشنبه اعلام کرد که شمار شهدای غزه از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۴۵ هزار و ۵۹ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۰۷ هزار و۴۱ نفر رسیده است.
نظر شما