به گزارش ایرنا، هادق حق شناس روز جمعه در پویش درختکاری "در سایه مادر" در ورزشگاه سردارجنگل رشت اظهار کرد: یکی از مبناهای مهم ارزیابی مدیران در گیلان کمک به توسعه فضای سبز و کاشت درخت است.
نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: در این راستا به شهرداران، دهیاران و فرمانداران اعلام شده که از این پس هیچ پایان کاری صادر نشود مگر آنکه مالک ساختمان چند اصله درخت جلوی ساختمان خود غرس کند.
وی افزود: به مجامع امور صنفی نیز تاکید شده که برای تمدید و صدور مجوزهای صنفی موکول به کاشت درخت جلوی مغازه ها و واحدهای صنفی با معیار شهرداری ها حداقل ۲ درخت غرس شود تا زیبایی و همگونی را در استان گیلان و شهرستان رشت شاهد باشیم.
وی در ادامه گفت: باید تلاش کنیم درختی تخریب نشود و با کاشت درخت در مناطق مختلف سعی شود که طبیعت گیلان را به یکصد سال گذشته برگردانیم و در محیط های کاری و خانه های خود به جای استفاده از گلهای مصنوعی، از گلهای طبیعی و گیاهان زیبا استفاده کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات زیست محیطی ما به علت دخل و تصرف در طبیعت است، گفت: با پرهیز از مداخله بی مورد می توانیم به طبیعت کمک کنیم. وضعیت گیلان متفاوت با اکثر استانها است زیرا سه عنصر آب، خاک و هوا به وفور در این استان وجود دارد.
وی افزود: میزان بارندگی در استان گیلان سالانه هزار میلیمتر است حال آنکه میانگین کشوری حدود ۲۳۰ میلیمتر و میانگین جهانی نیز حدود ۷۳۰ میلیمتر است و این خطه بیش از چهار برابر میانگین کشوری بارندگی دارد.
نماینده عالی دولت در گیلان ادامه داد: همچنین وضعیت خاک و هوا نیز در گیلان نسبت به اکثر نقاط کشور مناسب است و هوای استان معتدل و پاک است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر در برخی از استانها برای کاشت نهال باید خاک تهیه کرده و آب شور را به شیرین تبدیل کنند اما این مشکلات در گیلان وجود ندارد و هرجایی دستکاری نشود پس از مدتی کوتاه گیاه و درخت می روید.
استاندار گیلان بیان کرد: کافی است که فقط در طبیعت مداخله نکنیم و از سوی دیگر در هر مکانی که دراختیار ماست درخت بکاریم و در محوطه هایی همچون ورزشگاهها، مدارس، مقابل منازل نسبت به کاشت درخت اقدام کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان اظهار کرد: هم اینک شاهد تعطیلی شهرهای بزرگ کشور به دلیل آلودگی هوا و کمبود اکسیژن هستیم البته بخش زیادی از این مشکل به دلیل تولید خودروهای غیر استاندارد و عدم ورود خودروهای با کیفیت است که این امر باعث آلودگی هوا شده و از سوی دیگر درخت و گیاه در این مناطق کم است اما این مشکل در گیلان وجود ندارد و ما می توانیم با یک برنامه ریزی مناسب، طبیعت زیباتری را در گیلان ایجاد کنیم.
به گزارش ایرنا، پویش درختکاری در سایه مادر در دومین سال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال به یاد مادران هشت هزار شهید گیلان از امروز (جمعه) در شهرهای مختلف استان به اجرا درآمده است که در انجام طرح کاشت مردمی یک میلیارد اصله نهال به مدت چهار سال و در گیلان ۳۲ میلیون اصله نهال باید با مشارکت مردم غرس می شود.
نظر شما