به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین برداشت گل نرگس از سطح ۱۰۰ هکتاری مازندران از نرگس زارهای جویبار که بخشی از نیاز گلفروشی های کشور را تامین می کند، از نیمه دوم آذر ماه شروع شده است.
طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران شهرستان جویبار کانون کشت گل نرگس در استان است و بر اساس برآوردهای رسمی ۷۰ درصد سطح زیر کشت این گل در جویبار واقع است، قائمشهر و ساری هم ۲ شهرستان دیگر مازندران هستند که کاشت گل نرگس در آنجا رواج دارد.
کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد و برداشت آن متناسب با شرایط آب و هوایی از نیمه دوم آذر تا اسفند هم به درازا می کشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در آیین افتتاح این جشنواره با بیان این که ارزش اقتصادی تولید گل نرگس امسال به ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است، گفت: طبق آمار اکنون ۱۷۰ نفر به صورت مستقیم و یکهزار و ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم در امر تولید و عرضه این گل خوشبو مشغول هستند.
بابک مومنی به ظرفیت های کشاورزی مازندران اشاره کرد و افزود: کشاورزی گردشگری یکی از برنامه های مهم بریا رونق اقتصادی کشاورزی در استان است که جشنواره های گل و گیاه گل نرگس جویبار، توت فرنگی بهنمیر بابلسر، پیاز ساری، انار بهشهر و تمشک نکا نمونه هایی از رویکرد کشاورزی گردشگری این خطه است.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار هم با بیان این که امسال نیز همانند سال گذشته حدود ۷۰ هکتار از زمین های کم بازده این شهرستان زری کشت گل نرگس رفته است، گفت: هفتیمن جشنواره گل نرگس اول دی ماه امسال همزمان با اوج برداشت این گیاه زمستانی در روستای «کردکلا» بخش گیلخواران شروع شد.
عبدالله رحیمی افزود: این روزها بسیاری از کارگران فصلی از نقاط مختلف استان برای چیدن گل نرگس و مرکبات به این شهرستان می آیند.
وی وضعیت رویش و گل دهی گل های نرگس را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: تنها راه اقتصادی کردن این گیاه این است که تولیدکنندگان باید ساختار منسجم اتحادیهای و تعاونی را شکل دهند و به سمت فرآوری این محصول بروند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با بیان این نکته که کشت گل نرگس در اراضی کم بازده انجام شده است، ادامه داد: این فرصت مناسبی است تا حداکثر درآمد پایدار برای کشاورزان ایجاد شود.
مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران، گیلان، گلستان و خراسان بازارهای گل نرگس مازندران هستند.
کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود، بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.
سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.
گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.
گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.
نظر شما