جنسیت هیچ محدودیتی در تعالی انسانی و فعالیت اجتماعی زن ایجاد نمی‏‌کند

قم- ایرنا- مدرس حوزه علمیه قم گفت: شخصیت وجودی حضرت زهرا(س) اثبات کرد جنسیت هیچ محدودیتی در تعالی و کمالات انسانی و نیز مسوولیت شناسی و فعالیت اجتماعی برای زن ایجاد نمی‏‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مجتبی نورمفیدی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: این‌که یک زن البته با اراده الهی برگزیده باشد و به اوج کمالات متصور انسانی برسد یک امر عادی نیست و خداوند متعال زنی را به‌عنوان دختر پیامبر(ص) و برترین زنان عالم در همه اعصار به‌عنوان الگو برای انسان قرار داده است.

وی اضافه کرد: نامگذاری روز ولادت حضرت زهرا(س) به‌عنوان روز زن، یک پیام خیلی مهمی دارد و آن این‌که قله آمال یک زن و غایتی که یک زن می‏تواند برای خودش تصویر کند، این شخصیت است.

وی تصریح کرد: قرار دادن چنین روزی به نام روز زن یک پیام مهمی دارد که کمالات و قله ‏های انسانیت مرز و محدودیتی به نام جنسیت نمی‏ شناسد؛ این بزرگ‌ترین ظرفیتی است که انسان مسلمان و زن مسلمان دارد.

نورمفیدی با بیان این‌که زنان برای رسیدن به فضائل انسانی هیچ محدودیتی ندارند،‌ بیان کرد: برای اینکه انسانیت زن شکوفا شود و به قله کمال برسد، هیچ محدودیتی ندارد؛ در این جهت فرقی بین زن و مرد نیست و در این مساله که زن می‏تواند عالم به معنای واقعی کلمه باشد.

وی افزود: زن می‌تواند حضور در اجتماع داشته باشد، عفیف و پاکدامن باشد، مادر باشد، خدمتگزار مردم باشد، محل رجوع دردمندان و بیچارگان و مستضعفان باشد، حساس به امور اجتماعی و سیاسی باشد، دغدغه فرهنگ مردم خودش را داشته باشد، دغدغه مشکلات جامعه خودش را داشته باشد، ضمن حفظ آن شئونی که به زن مربوط می‏ شود، به همه آن عرصه و حوزه ‏ها نیز بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال با قرار دادن این زن در دامن پیامبر(ص) و در بیت پیامبر(ص) در واقع خواست به زنان بفهماند که کسی گمان نکند زن به خاطر زن بودنش، سقفی برای رشد و تعالی دارد و محدود است.

مدرس حوزه علمیه ادامه داد: این عادلانه‎ترین، مترقی‎ترین و کامل‎ترین نگاه و دید راجع به زنان است؛ اگر این نگاه را درست معرفی کنیم دیگر فکر نمی‏کنم هیچ مکتب و نظریه‌پردازی بتواند در برابر این دیدگاه عرض اندام کند.

حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادی‌الثانی در مکه و در خانه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد و در حالی که از عمر مبارکش ۱۸ سال بیشتر نمی‌گذشت، به روایتی در ۱۳ جمادی‌الاول سال ۱۱ هجری قمری و بنا بر روایتی دیگر در سوم جمادی‌الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسیدند.

روز ولادت آن حضرت در ۲۰ جمادی‌الثانی مصادف با دوم دی‌ماه روز زن نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha