۱ دی ۱۴۰۳، ۱۷:۳۲
کد خبر: 85696356
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هراس اندیشکده آمریکایی از مسیر پیشرفت ارتش چین

تهران- ایرنا- «شورای روابط خارجی» آمریکا نسبت به پیشرفت های سریع چین و افزایش قدرت ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) ابراز نگرانی کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، «دیوید ساکس» کارشناس این اتاق فکر مهم در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده در این زمینه آورده است: وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) روز ۱۸ دسامبر (۲۸ اذر)، یک گزارش ۱۸۲ صفحه‌ای درباره قدرت نظامی چین منتشر کرد. این گزارش بنا به خواسته کنگره از سال ۲۰۰۰ هرساله اطلاعات غیرمحرمانه ای را درباره وضعیت ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) را ارائه می‌دهد.

گزارش امسال بودجه دفاعی چین نشان می دهد چین دارای دومین بودجه بزرگ جهان (پس از ایالات متحده) است که بین یک و نیم تا دو برابر بودجه دفاعی اعلامی آن (۳۳۰ تا ۴۵۰ میلیارد دلار) برآورد می شود.

اتاق فکر آمریکایی، با بیان این ادعا که در ساختار ارتش آزادی‌بخش خلق چین فسادهایی موجود است، خاطرنشان کرد نادیده گرفتن پیشرفت‌های قابل‌توجه پکن در جهت ساختن ارتشی مدرن و توانمند اشتباه است زیرا این ارتش می‌تواند تهدیدی برای ایالات متحده، متحدان و شرکایش باشد. ضمن آنکه روندها نشان دهنده عزم رهبر چین، «شی جین‌پینگ» برای داشتن ارتشی است که بتواند گزینه‌های معتبری برای دستیابی به اهداف سیاسی‌اش، به ویژه اتحاد با تایوان را فراهم کند.

شورای روابط خارجی ۶ نکته مهم را در گزارش بودجه دفاع چین مورد توجه قرار داد که عبارتند از:

۱- چین به گسترش سریع و مدرن‌سازی نیروی هسته‌ای خود ادامه می‌ دهد تا پکن کنترل بیشتری بر وضعیت پویا در زمان جنگ احتمالی با ایالات متحده داشته باشد. وزارت دفاع تخمین می زند که چین بیش از ۶۰۰ کلاهک هسته ای عملیاتی دارد که نسبت به ۵۰۰ کلاهک سال گذشته افزایش یافته است و تخمین می زند چین تا سال ۲۰۳۰ بیش از یک هزار کلاهک هسته ای خواهد داشت و به گسترش نیروی هسته ای خود فراتر از آن ادامه خواهد داد.

۲- آمادگی و مهارت نظامی کلی چین همچنان در حال افزایش است. این گزارش خاطرنشان کرد که نیروی دریایی چین ناوگان سطحی خود را با تاکید بر توانمندسازی ظرفیت پاسخ به حوادث احتمالی درمنطقه در آمادگی بالا نگاه می دارد. در همین حال، نیروی هوایی چین، مجموعه ای از اصلاحات نهادی را با هدف ایجاد یک نیروی جنگی مدرن و حرفه ای آغاز کرده و تلاش برای آموزش و تمرین تحت شرایط جنگی واقعی را در دستور کار قرار داده است. نیروی موشکی ارتش آزادی‌بخش خلق چین هم به طور معمول حملات شلیک مستقیم به فرودگاه، پناهگاه، هواپیما و کشتی دشمن را تمرین می کند.

۳- چین در حال ساختن یک ارتش جهانی و سرمایه گذاری بر روی قابلیت هایی است که به آن اجازه می دهد، قدرتی فراتر از قلمروی اطراف خود را به نمایش بگذارد. در این راستا، چین به دنبال توسعه زیرساخت های لجستیکی و پایگاه های خود در خارج از کشور است و احتمالا کشورهای دیگر همچون برمه، تایلند، اندونزی، پاکستان، سریلانکا، امارات، کوبا، کنیا، گینه استوایی، سیشل، تانزانیا، آنگولا، نیجریه، نامیبیا، موزامبیک، گابن، بنگلادش، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان و تاجیکستان را در نظر دارد.

۴- نوسازی نظامی چین از طریق پایگاه صنعتی دفاعی در سطح جهانی امکان پذیر است. نیروی دریایی چین بزرگترین نیروی دریایی جهان است که دارای ۳۷۰ کشتی و زیردریایی است. وزارت دفاع چین تا سال ۲۰۲۵ دارای ۳۹۵ کشتی خواهد بود و تا سال ۲۰۳۰ به ۴۳۵ کشتی خواهد داشت.

۵- فساد در داخل ارتش آزادی‌بخش خلق چین همچنان وجود دارد است. در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، حداقل ۱۵ افسر و مدیر ارشد نظامی از صنایع دفاعی چین برکنار شدند. با این حال، رئیس جمهوری چین عزم خود را برای مقابله با فساد در ارتش در جهت ایجاد ارتشی در کلاس جهانی نشان داده است.

۶-نوسازی نظامی چین همچنان بر تایوان متمرکز است که نشان می دهد رهبری چین اتحاد با تایوان را شرط اساسی پویایی ملی می‌داند، که باید تا سال ۲۰۴۹ انجام شود.

این اندیشکده آمریکایی در پایان مدعی است که ارتش چین کماکان به تقویت مهارت های خود برای حمله به تایوان ادامه می دهد اما فعلا برای کسب یک پیروزی سریع و کم هزینه آمادگی ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha