آیین نکوداشت مقام زن؛ بیان مهربانی بانوان و قدرشناسی پدر رئوف ایران

تهران- ایرنا- امروز سالن اجلاس سران میزبان بیش از یکهزار زن از سراسر کشور بود، روزی که در محفلی زنانه، ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) گرامی داشته شد و در جهانی که «سیاست» چراغ به دست به دنبال ذره‌ای مهربانی و انصاف می‌گردد، اداره خانواده ایران توسط پدری رئوف و مهربان غنیمت شمره شد.

«غمگسار پیامبر در سختی‌ها»، «همراه امیر المومنین در جهاد» و «خیره‌کننده چشم فرشتگان در عبادت»؛ سیره زندگی برترین الگوی زن مسلمان حضرت زهرا (س) است که رهبر انقلاب در دیدار هفته گذشته خود با هزاران نفر از زنان و دختران سراسر کشور مطرح کردند. امروز یکشنبه ۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، آیین نکوداشت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن با پخش کلیپی از این بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان ویژگی های منحصربفرد حضرت صدیقه کبری آغاز شد. در این مراسم که با همت و برنامه‌ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با حضور «مسعود پزشکیان» در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اعطای «نشان مهر مادر» از پنج تن از بانوان برجسته و فداکار کشور نیز تقدیر شد.

این گردهمایی ویژه، میهمانان ویژه‌ای هم داشت، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، معصومه آقاپور مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده دولت چهاردهم و بیش از هزار تن از بانوان فرهیخته از سراسر کشور در این آیین حضور داشتند. قاری محفل زنانه در حضور رئیس‌جمهور نیز حنانه خلفی نوجوان ۱۷ ساله بود و البته ۵ تن از بانوان نیز به نمایندگی از گروه های مختلف زنان جامعه در حضور «مسعود پزشکیان» به ایراد سخنرانی پرداختند.

اشک‌های رئیس‌جمهور نوید اداره خانواده ایران توسط پدری رئوف و مهربان است

نخستین سخنران مراسم «فاطمه راکعی» معاون زنان ستاد انتخابات پزشکیان بود. این پژوهشگر و استاد دانشگاه سخنان خود را با این شعر آغاز کرد «ای بی نشانه‌ای که خدا را نشانه‌ای. هر سو نشان توست، ولی بی نشانه‌ای. زهرای پاک،ای غم زیبای دلنشین. تو خواندنی‌ترین غزل عاشقانه‌ای» و سپس با اشاره تلویحی به اشک‌های رئیس‌جمهور هنگام پخش تصویر همسر فقیدش در مراسم هفته گذشته در بزرگداشت روز زن، گفت: مهربانی را زنان می‌فهمند و ارزش آنرا درک می‌کنند. مهربانی راه نجات جهان است، جاری شدن اشک نشان مهربانی و ارزشمندی شخصیت رئیس‌جمهور است آن هم در جهانی که «سیاست» چراغ به دست به دنبال ذره‌ای مهربانی می‌گردد. این اشک‌ها را قدر می‌شناسیم چرا که نوید اداره خانواده ایران توسط پدری رئوف و مهربان است، انسانی که مهربانی را همچون خصایل دیگر از مکتب حضرت علی (ع) و فاطمه (س) آموخته است.

آیین نکوداشت مقام زن؛ بیان مهربانی بانوان و قدرشناسی پدر رئوف ایران

«فاطمه راکعی» با اشاره به اقدامات برجسته رئیس‌جمهور در همفکری و همصدایی با بانوان در همین دوره کوتاه تصدی امور توسط دولت چهاردهم، تصریح کرد: اقدام شما در ارسال لایحه عفاف و حجاب به شورای عالی امنیت ملی ارزشمند بود. امروز مساله حجاب و برهنگی، مساله اول زنان ایرانی نیست. ده‌ها تن از زنان فرهیخته مسلمان به اجباری بودن حجاب «نه» گفته‌اند، برهنگی نیز حتی با فرهنگ ایرانی ما تجانسی ندارد چه برسد به فرهنگ اسلامی‌مان.

«مرضیه آذرافزا» فعال سیاسی با انتقاد از اظهارات رئیس‌جمهور در دوره انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: شما گفتید که عضو هیچ حزب یا گروه سیاسی نیستید و بار منفی به عضویت افراد در احزاب سیاسی دادید، این در حالی است که وجود احزاب سیاسی مستقل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. وی همچنین به مساله شکاف بین نسلی اشاره کرد و افزود: باید حق انتخاب زنان و دختران نسل نو را به رسمیت بشناسیم. دولت چهاردهم باید پیشگام درک شرایط جامعه باشد.

«سها قلیان» عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایران، به تبعیض‌های مختلفی که بانوان از بدو ورود به دانشگاه با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: نسبت اعضای هیات علمی زن به کل هیات‌های علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی قابل قبول نیست.

«وفاق» در مقابل تفکر حذفی و جنگ همه علیه همه

«مهدی مهدوی زاهد» عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دیگر سخنران این مراسم، گفت: ایران امروز نه در آستانه بلکه در متن و بطن جامعه‌ای با ارزش‌های متکثر است که در برابر پرسش‌های واحد پاسخ‌های متنوع و متکثر و حتی متضادی دارد. در ایران الگوها و سبک‌های متعدد زندگی وجود دارد و اگر قرار باشد که فقط یک قرائت واحد ارایه و لباس قانون به آن پوشانیده شود، تنها نفت بر آتش منازعات ریخته خواهد شد. وی راهکار مدیریت کارآمد تعارضات را به رسمیت شناختن و احترام گذاشتن به تکثر دانست و افزود: باید سیاست مدارا، مدیریت تساهل و تسامح و بردباری و شکیبایی در پیش گرفته شود.

زاهد در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: دو راهکار بیشتر پیش پای جامعه ایران وجود ندارد؛ نخست، تفکر حذفی یعنی جنگ همه علیه همه و دوم، وفاق همه با هم. این استاد دانشگاه راهکار خود تنظیم‌گری را متفاوت از انفعال دانست و افزود: حقوقی‌سازی بدترین راهکار اداره جامعه است. بسیاری از امور باید به نهاد عرف، دین، شریعت و سایر نظام‌های هنجاری سپرده شود و حقوقی‌سازی بسیاری از امور به معنای تعمیق شکاف اجتماعی است.

متعهد به شنیدن صدای اقشار مختلف زنان هستیم

«زهرا بهروز آذر» معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور نیز در این آیین با بیان اینکه متعهد به شنیدن صدای اقشار مختلف بانوان هستیم، گفت: ارتقای موقعیت زنان در خانواده، تقویت بنیان خانواده و رفع موانع پیش روی زنان برای مشارکت فعال در جامعه از مهمترین اهداف معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در این دوره است.

آیین نکوداشت مقام زن؛ بیان مهربانی بانوان و قدرشناسی پدر رئوف ایران

وی با استناد به اسناد بالادستی و شوق زنان به مادری، همراهی مجموعه تحت مدیریت خود از قانون جوانی جمعیت را اعلام کرد و افزود: بر خود می‌دانیم که از مادران به ویژه مادران شاغل حمایت کنیم و همواره در مسیر سلامت زنان و خانواده گام برداریم.

بهروزآذر افزود: با تاکید بر اصل ۲۰ قانون اساسی که همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت از قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند اجرای اصل بیست و یکم قانون اساسی را در اولویت‌های خود به خصوص در برنامه‌های معاونت زنان ریاست جمهوری قرار داده‌ایم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور ادامه داد: باور داریم به همت شما و خواست شما فرصتی نو برای ایران عزیز گشوده شده است این فرصت به ما این امکان را داد که با شرایط خطیر کشور و دشواری‌های زندگی مردم به ویژه زنان و دختران توجه ویژه‌تری شود.

پس از سخنرانی معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور، نوبت به تقدیر از زنان برگزیده رسید. در این مراسم از پنج بانوی برگزیده «عفت علی عسگری» مادر پنج شهید، «زهرا گیتی نژآد» خیر مدرسه ساز، «نسرین مصفا» عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران، «تاج کیهانی» متخصص اطفال و «معصومه اتحادیه» تقدیر و تشکر شد.

برتری به مرد بودن و زن بودن نیست

نوبت به سخنرانی رئیس‌جمهور رسید و پزشکیان سخنان خود را با قرائت سوره مبارکه الکوثر آغاز کرد و در ادامه به سوال یکی از سخنرانان پاسخ داد. پزشکیان در پاسخ به سوال «چرا در دوره انتخابات گفتید که عضو هیچ حزب یا گروه سیاسی نیستید؟»، گفت: هنوز در کشور حزب به معنای واقعی نداریم. حزب یعنی اینکه یک گروهی بگوید وقتی به قدرت رسید در رابطه با سلامت، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، اقتصاد، بازار چه سیاست‌هایی دارد اما چنین چیزی حداقل تا امروز در کشور ندیده‌ام اما باید بستر آن را آماده کنیم که توسعه اجتماعی شکل بگیرید.

آیین نکوداشت مقام زن؛ بیان مهربانی بانوان و قدرشناسی پدر رئوف ایران

وی با تاکید بر اینکه باید به گروه‌های اجتماعی فعال و سمن‌ها احترام بگذاریم، گفت: جمع شدن و با هم بودن یعنی توسعه، اگر بتوانیم ۱۰ نفر در کنار هم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم بهتر از این است که من تنها بخواهم کاری انجام دهم. برتر بودن به مرد بودن و یا زن بودن نیست، برتری با کسی است که با تقواتر و عالم‌تر باشد.

زنان نقش اصلی در حل مشکلات دارند

پزشکیان با تاکید بر اینکه دغدغه همه ما باید حل مشکلات مردم بدون توجه به زبان، مذهب و جنسیت باشد، گفت: وظیفه ما حل مشکل مردم است، و زنان و مادران نقش اصلی را در این امر بازی می‌کنند. مادر است که باور و نگاه فرزند را شکل می‌دهد، دوست داشتن یا نداشتن او را شکل می‌دهد و اگر زنان ما بر این باور حرکت کنند آینده کشور صد در صد تضمین است.

وی افزود: اگر من توانستم با فرزندانم اینجا باشم به خاطر همسرم بوده است. شما زنان بیش از ما مردان می‌توانید نسل آینده را تربیت کنید، به این باور داشته باشید. آماده‌ایم در دولت در تمام زمینه‌ها بستر را برای حضور این عزیزان، خواهران‌مان دختران‌مان و زنانمان باز کنیم تا به ما کمک‌ کنید.

پزشکیان با اشاره به انتصابات در دولت چهاردهم در راستای تحقق وفاق ملی، گفت: انتخاب استاندار سنی در کردستان، استاندار بلوچ در سیستان و بلوچستان، استاندار عرب در خوزستان که همه متعلق به کشور ایران هستند در این دولت اتفاق افتاده است و مسئولیت داشتن یک زن توانمند در سنگین‌ترین و پرحجم‌ترین وزارتخانه در این دولت همه با همراهی مقام معظم رهبری بوده است و اگر این همراهی وجود نداشت امکان پذیر نبود.

از زنان در عرصه‌های مدیریتی بهره خواهیم گرفت

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز در بسیاری از مدیریت‌ها، معاونت‌ها، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها خانم‌ها و خواهران مسئولیت می‌پذیرند، گفت: به تدریج تلاش می‌کنیم که خانم‌ها در عرصه‌های مدیریتی به کار گمارده شوند البته در این مسیر سعی ما بر این است که از افراد توانمند و با تجربه استفاده کنیم و معتقدیم حضور زنان باتجربه برای آینده کشور موثرتر از برخی مردان است که توان و تجربه لازم را ندارند.

پزشکیان در پایان سخنان خود با تاکید دوباره بر توانمندی و ظرفیت های بالای زنان و مادران در عرصه های مختلف مدیریتی و اجتماعی، گفت: ما در دولت بسترها را برای حضور و فعالیت بیشتر زنان آماده می‌کنیم انشالله شما با قدرت باشید و قدر خودتان را بیشتر بدانید.

آیین نکوداشت مقام زن؛ بیان مهربانی بانوان و قدرشناسی پدر رئوف ایران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha