کشت ۲ هزار هکتاری «کاملینا» در میامی؛ گیاه اقتصادی و کم‌توقع

شاهرود - ایرنا - میامی شرقی‌ترین شهرستان استان سمنان به دلیل برخورداری از آب‌وهوا و اقلیم مناسب، میزبان کاشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی است. «کاملینا» گونه‌ای سازگار، پرکاربرد در داروسازی، روغن‌گیری و با ارزش اقتصادی قابل توجه ۲ هزار هکتار از کشتزارهای این شهرستان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، میامی شرقی‌ترین نقطه استان سمنان با داشتن اقلیم بی‌نظیر میزبان مزارع و محصولات متنوعی است؛ به طوری که ۸۸ درصد مردم این شهرستان ساکن روستاها و شاغل در حوزه کشاورزی هستند. «کاملینا» از محصولات راهبردی در اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود که میامی امسال تولیدکننده ۸۳۹ تن از این گیاه کاربردی بوده است.

«کاملینا» یا (کتان‌کش) گیاهی دارای ارزش غذایی بالا و کم آب طلب است و هر چقدر این محصول راهبردی و کم توقع در زیر سایه شوم خشکسالی رشد مناسبی دارد به همان اندازه نیز ناشناخته و پنهان است و کشاورزان آشنایی کمتری با این گیاه دارند و از آن استقبال نشده است.

کاملینا گیاهی است که طی چند سال اخیر، کشت آن به‌عنوان یک دانه روغنی در سطح کشور آغاز شد و مقاومت بالایی نسبت به آفت‌های رایج در دانه‌های روغنی مانند سوسک گرده‌خوار دارد و به عنوان مهمترین منبع تامین کننده روغن با تامین اسیدهای چرب غیراشباع شناخته شده است.

کشت ۲ هزار هکتاری «کاملینا» در میامی؛ گیاه اقتصادی و کم‌توقع

کاملینا در اکثر استان های کشور در شرایط دیم کشت شده است و عملکرد رضایت بخشی داشته است که در چند سال گذشته به صورت آزمایشی در عرصه های این خطه کشت شده است و کارشناسان به کشاورزان توصیه می کنند که زمین های آیش و دیمزارها را خالی رها نکنند و این گیاه کم‌توقع درآبیاری و اقتصادی را کشت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی میامی روز شنبه به رسانه‌ها گفت: ۲ هزار و ۳۲۰ هکتار از مزارع این شهرستان به کشت گیاه ارزشمند کاملینا اختصاص یافت.

محمد حسینی از پایان کشت پاییزه دانه‌های روغنی در این شهرستان خبر داد و گفت: ۲ هزار و ۳۲۰ هکتار از مزارع میامی به کشت دانه‌های روغنی اختصاص یافت.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به بیش از ۲ هزار و ۳۲۰ هکتار رسید.

وی با بیان اینکه دانه‌های روغنی «کاملینا» و « کلزا» در مزارع میامی کشت شد، گفت: از مجموع سطح زیر کشت دانه‌های روغنی ۲ هزار هکتار به « کاملینا» و ۳۲۰ هکتار به « کلزا» اختصاص دارد.

مدیر جهاد کشاورزی میامی گفت: سطوح کشت شده محصول « کاملینا» به طور کامل از نوع دیم است و تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار دارد.

حسینی گفت: در طرح جهش تولید در دیمزارها، آموزش رایگان، سهمیه کود شیمیایی یارانه‌دار و تخصیص تسهیلات ادوات ارائه می‌شود.

وی با اشاره به مکانیزه بودن کاشت و برداشت این محصولات، به برخی فواید کشت دانه‌های روغنی اشاره کرد و افزود: کشت « کاملینا و کلزا» می‌تواند جایگزین مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم و آبی باشد.

این مسوول، افزایش ماده آلی خاک، حاصلخیزی آن و کنترل علف‌های هرز را از دیگر فواید کشت دانه‌های روغنی عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: مقاومت به تنش‌های آبی، مقاومت به آفات و بیماری، نیاز کمتر به کود و سم، مدیریت‌پذیری آسان در مزارع و هزینه پایین تولید این محصولات از مهم‌ترین مزایای کشت این دانه‌های روغنی هستند.

وی اظهار کرد: روغن این محصولات علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف دارویی نیز دارد و کنجاله این گیاهان می‌تواند به عنوان غذایی مناسب برای دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی میامی گفت: کشت دانه‌های روغنی این شهرستان از نیمه شهریور امسال آغاز شد و تا نیمه آذر ادامه داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha