به گزارش ایرنا، داده های آماری ارائه شده از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران بیانگر و نموداری از رشد صنعتی و قرار گرفتن استان بر روی ریل صنعتی شدن است و این موضوع را می توان از تعداد مجوزهای صنعتی تا تعداد پروانه های فعالیت صادر شده در ماه های اخیر می توان لمس کرد.
با اتکا به آمار صدور ۲۱۴ پروانه بهره برداری و ۴۱۰ فقره جواز تاسیس صنعتی از ابتدای امسال تاکنون ردپای صنعتی شدن در مازندران هویدا است و با حساب سرانگشتی می توان فهمید که در هر ماه در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۴ واحد صنعتی پروانه بهره برداری خود را دریافت کردند و همچنین برای حدود ۴۶ واحد صنعتی نیز مجوز صنعتی صادر شده است.
جواز تاسیس مجوزی است که متقاضی تاسیس کارخانه و واحد صنعتی باید قبل از راه اندازی و ساخت و ساز واحد صنعتی آن را دریافت کند. این جواز نشان دهنده فعالیت قانونی اشخاص حقیق و حقوقی است. یعنی اگر متقاضی بدون داشتن این جواز شروع به ساخت و ساز و راه اندازی کند فعالیت او غیر قانونی بوده و پیگرد قضایی دارد.
پروانه بهره برداری یک گواهی برای تولید واحد های صنعتی است که زمانی که مرحله تاسیس و ساخت کارخانه یا واحد صنعتی به پایان رسید به جای جواز تاسیس استفاده می شود. مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
در این پیوند مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲۱۴ پروانه بهره برداری صنعتی در استان صادر شد.
نادعلی کهنسال افزود: پروانه این تعداد طرح صنعتی با سرمایه گذاری بیش از ۴۷ هزار و ۴۱۶ میلیارد ریال در استان مازندران است.
وی ادامه داد: با صدور این تعداد پروانه واحدهای صنعتی امکان اشتغالزایی برای هشت هزار و ۵۰۳ نفر فراهم شده است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران میزان اشتغالزایی صورت گرفته در بخش های صنعتی استان را نسبت به مدت مشابه پارسال با رشد ۱۴ درصدی برشمرد. در همین مدت تعداد ۴۱۰ فقره جواز تاسیس صنعتی صادر شده است.
کهنسال سرمایه گذاری پیش بینی شده برای راه اندازی این تعداد واحدهای صنعتی در مازندران را ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
به باور صاحبنظران احیای افزون بر ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در استان مازندران با همراهی دولت و بخش خصوصی با ایجاد اشتغال پایدار برای ۶ هزار نفر گام بزرگ فعالان اقتصادی در احیای صنایع کوچک در این خطه از شمال کشور در ماه های اخیر است.
یکی از مهمترین سیاستهای دولت چهاردهم برای احیای بنگاههای اقتصادی و بازکردن گرهای از مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران، برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استانهای مختلف کشور است.
در این این جلسات به طور معمول مسائل تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی در هر استان بررسی و تصمیماتی با هدف امهال تسهیلات، تقسیط بدهیهای بانکی و معافیت مالیاتی به منظور رفع موانع تولید اتخاذ میشود، همچنین به منظور اخذ مصوبات لازم در سطوح ملی، برخی موارد به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور ارجاع داده خواهد شد و مکاتبات لازم صورت میگیرد.
برگزاری این نشستها به صورت مستمر نتایج قابلتوجهی به دنبال داشته به گونهای که طبق آمار فعالان اقتصادی در ماه های اخیر توانستند هزاران واحد صنعتی راکد را با گرهگشایی در مشکلات آنها به مدار تولید بازگرداند.
نظر شما