به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندان، محمد باقر اسفندیاری روز دوشنبه اظهار کرد: از آغاز فصل برداشت تاکنون ۴۶۲ محموله نارنگی به وزن ۹ هزار و ۱۸۸ تن، ۹۸ محموله پرتقال به وزن هزار و ۸۷۶ تن، هفت محموله فلفل دلمهای به وزن ۹۶ تن و پنج محموله گوجه فرنگی به وزن ۸۸ تن از این شهرستان به کشورهای همسایه صادر شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود سلامت و مرغوبیت را ۲ ویژگی مهم مرکبات این شهرستان برشمرد و تصریح کرد: به همین دلیل هم تقاضا برای صادرات به خارج از کشور و یا ارسال به دیگر استانها زیاد است.
اسفندیاری گفت: زنجیره تولید بدون صادرات تکمیل نخواهد شد و باید از این فرصت برای بهینهسازی تولید و بستهبندی استفاده کنیم و کیفیت محصول و شکل و بستهبندی آن در بازارهای جهانی بسیار مهم است و باید مورد توجه ویژه صادرکنندگان قرار گیرد.
طبق آمار رسمی حدود ۲۰ درصد اشتغال استان مازندران در حوزه کشاورزی است، یعنی اگر به حفظ زمین های کشاورزی بی توجهی شود، علاوه به خطر افتادن امنیت غذایی، اشتغال در این بخش نیز دچار چالش خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی سفره رنگین ۸۵ میلیون جمیعت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند، یعنی این خطه شمالی به لحاظ امنیت غذایی در کشور نقش محوری دارد.
مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
نظر شما