روایت فایننشال تایمز از ناکارآمدی تحریم‌ها؛ نقش پیشتاز روسیه در ساخت نیروگاه هسته‌ای

تهران-ایرنا- فایننشال تایمز با اذعان بر غیرموثربودن تحریم‌های غرب علیه روسیه نوشت: مسکو با ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای رهبری جهان را در تامین برق هسته‌ای برعهده می‌گیرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این روزنامه انگلیسی به نقل از نماینده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نوشت: مسکو با توجه به افزایش تقاضاهای ناشی از استفاده از هوش مصنوعی و بازارهای در حال توسعه، در حال ساخت بیش از ۱۰ نیروگاه هسته ای در خارج از این کشور است.

بوریس تیتوف نماینده ویژه کرملین در امور همکاری های بین المللی، گفت که کشورش خواستار تقویت جایگاه خود به عنوان «یکی از بزرگترین سازندگان نیروگاه های هسته ای در جهان است».

تیتوف افزود: انتظار می رود تقاضا برای برق هسته ای از سوی کشورهای در حال توسعه علاقه مند به استفاده از منابع انرژی پاک و توسط شرکت هایی فناوری که از هوش مصنوعی در مراکز داده های خود استفاده می کنند، افزایش یابد.

وی به فایننشال تایمز گفت که کشورش بیش از ۱۰ نیروگاه هسته ای در سراسر جهان ساخته است.

نماینده کرملین افزود: ما به مقدار زیادی انرژی نیاز داریم و نمی توانیم بدون استفاده از انرژی هسته ای این نیاز را تامین کنیم. ما می دانیم این نوع انرژی ایمن است... گازهای گلخانه ای تولید نمی کند و بسیار پاک است.

تیتوف به ساخت کارخانه paks۲ در مجارستان و نیروگاه هایی در بنگلادش و ترکیه اشاره کرد.

همچنین انتظار می رود روسیه یک نیروگاه با راکتور کوچک در ازبکستان بسازد و در سال ۲۰۲۳ توافقی را بورکینافاسو امضا کرد.

فایننشال تایمز نوشت: روسیه تلاش خود برای افزایش نفوذ جهانی اش را با گسترش ناوگان هسته ای مضاعف کرده است و نیروگاه هایی برای ساخت در کشورهایی مانند بنگلادش، چین، مصر، هند، ایران و ترکیه را مدنظر دارد.

به اذعان فایننشال تایمز، روسیه به رغم تحریم های سنگین غرب علیه بخش نفت و گاز این کشور بعد از حمله به اوکراین، نقش خود را به عنوان تامین کننده اصلی انرژی تقویت کرده است.

این گزارش با استناد بر گزارش سال گذشته موسسه امور بین المللی نروژ که در مجله نیچر انرژی منتشر شد، خاطرنشان کرد که فعالیت هسته ای فزاینده روسیه در خارج از این کشور شامل ساخت راکتور، تامین سوخت و خدمات دیگر در ۵۴ کشور است.

فایننشال تایمز در گزارش امسال خود تاکید کرد که روسیه در بیش از یک سوم از راکتورهای جدید درحال ساخت در سراسر جهان مشارکت داشته است.

این در حالیست که دولت های غربی تلاش کرده اند مانع سلطه هسته ای روسیه شوند و آمریکا ماه مه امسال (اردیبهشت) واردات اورانیوم غنی سازی شده از روسیه را منع کرد.

بیشتر کشورهای اروپای غربی، به استثنای مجارستان، از زمان حمله روسیه به اوکراین قراردادهایی را برای جبران سوخت تولیدی در راکتورهای دوران شوروی سابق امضا کرده اند.

دن یورگنسن کمسیر جدید انرژی اتحادیه اروپا به تازگی به عنوان بخشی از تلاش گسترده تر این اتحادیه برای قطع وابستگی به واردات سوخت از روسیه گفت که در حال بررسی « زنجیره کامل تامین انرژی چین» است.

همزمان، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو نخست وزیر اسلوانی گفته اند که از هر گونه اقدامی برای محدود کردن صنعت انرژی هسته ای غیرنظامی روسیه جلوگیری می کنند.

یکی از مقام های ارشد اتحادیه اروپا مدعی شده که درباره نگرانی ها از کمبود سوخت هسته ای در اتحادیه اروپا، همچون کمبود گاز در سال ۲۰۲۲ اغراق شده است.

فایننشال تایمز با اشاره به تحریم های آمریکا علیه شرکت خدمات مالی و بانکداری روسیه موسوم به گازپروم بانک -به عنوان کانال اصلی پرداخت های انرژی به روسیه- نوشت: پی تر سیارتو وزیر خارجه مجارستان تصمیم آمریکا برای معاف کردن ساخت نیروگاه های انرژی هسته ای با اهداف غیرنظامی به جز نیروگاه paks۲ را «سیاسی» خواند.

بسیاری از کشورهای در حال توسعه به استفاده از انرژی هسته ای برای تامین نیازهای انرژی پاک خود امیدوار هستند؛ موضوعی که بازارهای احتمالی بیشتری را برای روسیه ایجاد می کند.

جیک لوین مدیر ارشد انرژی و آب و هوا در شورای امنیت ملی آمریکا نوامبر گذشته در اجلاس آب و هوایی سازمان ملل موسوم به COP۲۹ گفت: واشنگتن نگران رویکرد کشورها به چین و روسیه برای تامین برق هسته ای خود هستند.

وی خاطرنشان کرد رقابت جهانی در این صنعت مسئله بسیار مهمی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha