دولت کانبرا اعلام کرد: تاخیر در اهداف کربنی استرالیا به دلیل بازگشت ترامپ

تهران- ایرنا- دولت استرالیا اعلام کرد که اهداف کاهش انتشار کربن این کشور برای سال ۲۰۳۵ ممکن است به دلیل بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به کاخ سفید، تا چند ماه به تعویق بیفتد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری بلومبرگ، کریس بوون وزیر انرژی استرالیا گفت که مقام‌های سازمان تغییرات اقلیمی این کشور به او اعلام کرده‌اند که نیاز به زمان بیشتری برای بررسی مشاوره‌ها در خصوص اهداف کاهش کربن برای سال ۲۰۳۵ دارند.

وی افزود که بازگشت ترامپ به کاخ سفید باعث ایجاد شرایط فقدان قطعیت در خصوص رویکرد جهانی به تغییرات اقلیمی شده است.

بوون ادامه داد: «ما هنوز نمی‌دانیم که آیا او (ترامپ) قادر خواهد بود قانون کاهش تورم را لغو کند یا خیر؟ اگر این اتفاق بیفتد، یک نقطه منفی خواهد بود. اما از طرف دیگر، اگر ایالات متحده علاقه کمتری به سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر نشان دهد، این سرمایه‌گذاری‌ها باید به جایی بروند و استرالیا در صدر فهرست قرار خواهد گرفت.»

دولت چپ میانه استرالیا در تلاش است تا شهرت کشورش را به عنوان یک عقب‌مانده اقلیمی جهانی تغییر دهد و از این رو بی‌درنگ پس از به قدرت رسیدن، این دولت اولین اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را تصویب کرد و وعده داد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۴۳ درصد از انتشار این گازها را نسبت به سطح سال ۲۰۰۵ کاهش یابد.

استرالیا طبق توافق پاریس باید اهداف جدید خود را برای سال ۲۰۳۵، اوایل سال آینده میلادی اعلام کند. با این حال، مت کین رئیس سازمان تغییرات اقلیمی، گفت که برای ارائه توصیه‌ها در خصوص میزان کاهش انتشار کربن، به زمان بیشتری نیاز است.

وزیر انرژی استرالیا در مصاحبه‌ای با نشریه صبح سیدنی، تاکید کرده بود که «انتخاب ترامپ و اظهارات او در خصوص تغییرات اقلیمی و سیاست‌های انرژی احتمالا تاثیر جهانی خواهد داشت. به همین دلیل، ما برای انجام این کار به زمان بیشتری نیاز داریم و پیش‌بینی می‌کنیم که چند ماه دیگر این توصیه‌ها آماده خواهد شد.»

این تاخیر به احتمال زیاد به این معناست که اعلام اهداف سال ۲۰۳۵ پس از انتخابات بعدی که حداکثر تا ۱۷ مه برگزار می‌شود، صورت خواهد گرفت و هر ۲ جناح سیاسی استرالیا تعهد دارند که تا سال ۲۰۵۰ به صفر خالص کربن برسند. با این حال ائتلاف لیبرال-ملی اپوزیسیون تا به حال از تعیین اهداف کوتاه‌مدت خودداری کرده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که استرالیا طرح انتقال برق خود را به ارزش چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار استرالیا (سه میلیارد و ۷۲ میلیون دلار آمریکا) در ۲۹ آذر تصویب کرد تا انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتری را به شبکه اصلی خود متصل کند. این طرح شامل اتصال برق از یک طرح عظیم انرژی آبی است که با تاخیرها و افزایش هزینه‌ها روبرو بوده است.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که استرالیا یکی از سریع‌ترین تغییرات در جهان را از شبکه‌ای که به شدت به نیروگاه‌های زغال‌سنگی وابسته است، به سمت تولید انرژی از خورشید و باد تجربه می‌کند. این تغییرات به ذخیره‌سازی انرژی نیاز دارند، زیرا تولید برق از این منابع در زمان‌های بدون آفتاب یا باد کاهش می‌یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha