مصطفی بابایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نگهداری از اقشار آسیب پذیر یکی از خدمات بهزیستی است که با شیوهنامههای نظارتی تلاش میشود این مهم به نحواحسن انجام شود.
وی درباره فوت یک خانم در مرکز نگهداری اعصاب و روان در خصوص نظارت بر مراکز، افزود: بهزیستی استان بلافاصله پس از اطلاع از موضوع تیم تخصصی و نظارتی را به مرکز اعزام کرد.پس از بررسی به دلیل مشاهده تخلفات با رای کمیته ماده ۲۶ مرکز تعطیل و بیماران با هماهنگی خانواده ها به سایر مراکز منتقل شدند.
مشاور امور فرابخشی و ارتباطات سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه شکایت سازمان بهزیستی از مرکز در جریان است گفت: نظارتها همیشه و به صورت ۲۴ ساعته وجود دارد و وقوع یک حادثه نباید باعث شود که زحمات دیگر مراکز و ناظران زیر سئوال برود.
بابایی تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور همواره در برابر تخلفات سکوت نکرده است و در صورت احراز تخلف هر مرکزی، قطعا برخوردهای قضایی صورت خواهد گرفت.
مشاور امور فرابخشی و ارتباطات سازمان بهزیستی کشور گفت: هموطنان می توانند تخلفات را از طریق شماره تلفن ۱۴۸۲ اطلاع دهند.
نظارت به مراکز نگهداری نیاز به دسترسی آنلاین دارد
مدیر کمپین معلولان نیز در پی فوت یک خانم در مرکز نگهداری اعصاب و روان با تاکید براینکه مراکز نگهداری نیاز به مشارکت نظارت ازسوی انجمنها، خانواده مددجویان و دسترسی آنلاین دارد، گفت: تا زمانی که نظارتها به خارج از بهزیستی واگذار نشود با چنین وقایعی روبرو خواهیم شد.
بهروز مروتی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی هفته های گذشته خانمی در همدان در خانه کوچک نیمه راهی زندگی سبز مربوط به "بیماران اعصاب و روان زن" نگهداری میشد که دو تا از مراقبین با ضرب و جرح این خانم را می بندند و چسب به دهان او می زنند و هنگامی که صبح روز بعد برمیگردند با جنازه این زن روبرو میشوند.
وی ادامه داد: دادستانی به این پرونده ورود کرده است و این دو نفر بلافاصله بازداشت شده اند و با وثیقه آزاد هستند. مرکز نیز به صورت موقت تعطیل است اما این قضیه به نظارت بازمیگردد و با تعطیلی مرکز، اتفاق خاصی نمی افتد و فقط سایر بیماران برای جابجایی اذیت می شوند.
مدیر کمپین معلولان گفت: به نظر می رسد در وقایع اینچنینی و برای جلوگیری از این دست حوادث، نظارت ها باید قوی تر و بیشتر شود و تا زمانی که نظارت ها به خارج از بهزیستی واگذار نشود و به دست انجمن ها سپرده نشود ، با چنین وقایعی روبرو خواهیم شد.
مروتی افزود: پیشنهاد نظارت بر مراکز نگهداری با مشارکت خانواده ها را داده بودیم و قرار بود تا پایان سال گذشته اجرایی شود که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. پیشنهاد داده بودیم از هر مرکز چند خانواده بر مراکز نظارت یا اینکه دسترسی آنلاین به مرکز داشته باشند.
وی اظهار داشت: اتفاقات این چنینی در مراکز نگهداری نشان دهنده ضعف در نظارت است. این اتفاق برای بار اول نبوده است و قطعا بازرسان بهزیستی رفتار مشابه زیاد دیدند اما قوی برخورد نکردند که بازدارنده باشد .
مروتی تاکید کرد: تا زمانی که بازدارندگی وجود نداشته باشد باید بگوییم که از این اتفاقات پیش می آید.
به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری همدان؛ پس از ضربوجرح یکی از مددجویان مرکز نگهداری معلولان در همدان از سوی کارکنان این مرکز و فوت مددجو، دادستان همدان برای پیگیری این موضوع به صورت سریع و ویژه وارد عمل شد.
با دستور ویژه دادستان پرونده قضایی در اسرع وقت تشکیل و برای رسیدگی به شعبه بازپرسی ارجاع و دستور جلب متهمان فعلا با عنوان ایراد ضربوجرح عمدی صادر شد.
در بررسی اولیه توسط پزشکی قانونی، ضمن تایید وجود آثار ضرب و جرح، اما علت تامه مرگ را ناشی از صدمات مذکور ندانسته و اعلام نظر نهایی را منوط به کالبد شکافی و آزمایشات لازم اعلام کرد.
دادستان عمومی و انقلاب همدان در این باره اظهار کرد: متهمان پس از تحمل یک شب بازداشت، با صدور قرار وثیقه توسط بازپرس پرونده تا اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی آزاد شده و قرار نظارت قضایی مبنی بر عدم اشتغال در مشاغل مرتبط نیز برای آنان صادر شده است.
"عباس نجفی" گفت: در راستای ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری با دستور بازپرس پرونده، این مرکز نگهداری بهطور موقت تعطیل است.
وی افزود: موضوع اعمال نظارت کافی مسئولان بهزیستی استان همدان بر مراکز نگهداری معلولان، کودکان و سالمندان صادر و ترک فعل مسئولان مرتبط در دست بررسی است.
نظر شما