به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین اسماعیلی با اشاره به فعالیتهای این دفتر در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۳ اظهارداشت: دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری مسئولیت ساماندهی، الگوسازی و توسعه آموزشهای رسمی و غیررسمی هنر را برعهده دارد و در این راستا فعالیت هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور، آموزشگاههای آزاد هنری، صدور کارت صلاحیت تدریس و برگزاری آزمونهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر در دستور کار این دفتر قرار دارد.
وی با اشاره به هنرستانهای هنرهای زیبای تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرستانهای هنرهای زیبا از دیرپاترین مراکز آموزش هنر کشور هستند و در حال حاضر ۶۴ هنرستان هنرهای زیبا در سراسر کشور فعالیت دارند.
اسماعیلی افزود: اول مهرماه امسال آیین آغاز سال تحصیلی هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور با عنوان «مهر هنر» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران برگزار شد و در این مراسم از برترین هنرستانهای هنرهای زیبا، رتبههای برتر کنکور هنر و اساتید پیشکوست هنرستانهای استان تهران تجلیل شد. همچنین در این مراسم از سامانه هنرستان هنرهای زیبای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط وزیر فرهنگ رونمایی شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: سامانه هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور برای نخستین بار توسط این دفتر طراحی شده است و تمام امور مربوط به هنرستانها اعم از هنرجویان، هنرآموزان، امکانات و تجهیزات، شناسنامه هنرستانها و... در این سامانه تجمیع و ارائه میشود.
افتتاح نخستین هنرستان دخترانه در ارومیه
اسماعیلی با اشاره به افتتاح هنرستان هنرهای زیبای دختران ارومیه اظهارداشت: در ابتدای سال تحصیلی جدید نخستین هنرستان دخترانه در شهر ارومیه استان آذربایجان غربی افتتاح شد که براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است در همه استانهای کشور دستکم ۲ هنرستان هنرهای زیبای دخترانه و پسرانه راهاندازی شود و اولویت راهاندازی هنرستان هنرهای زیبا در مرحله نخست مراکز استانهای فاقد این ظرفیت هستند.
وی گفت: هنرستان هنرهای زیبا در سالهای مختلف خاستگاه رتبههای برتر کنکور سراسری در رشته هنر بوده است چنانچه کسب رتبههای تک رقمی و دورقمی هنرجویان هنرستانهای هنرهای زیبا در سالهای گذشته و نیز کسب رتبه یک کنکور رشته هنر توسط هنرجوی هنرستان هنرهای زیبای دختران مشهد و رتبه هفت توسط هنرجوی هنرستان هنرهای زیبای دختران اصفهان در سال جاری و بسیاری دیگر از رتبههای برتر کنکور رشته هنر توسط هنرجویان هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور بیانگر اهمیت و جایگاه این هنرستانهاست.
صدور مجوز ۱۴۱ آموزشگاه آزاد هنری
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح فعالیتهای بخش آموزشگاه های آزاد هنری پرداخت و افزود: این دفتر عهدهدار ترویج و حمایت از آموزشهای آزاد هنری در سراسر کشور و نظارت پیگیر بر حسن انجام فعالیتهای آموزشی آموزشگاههای تحت پوشش است. بر اساس مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی هر نوع مؤسسهای که قصد آموزش رشتههای هنری را داشته باشد موظف است برای اخذ مجوز لازم به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کند و با طی مراحل قانونی و با نظارت دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری مجوز معتبر را کسب کند. گستره فعالیت این مرکز سر تا سر کشور را در برمیگیرد.
وی بیان کرد: فرآیند نهایی تاسیس آموزشگاههای آزاد در رشته موسیقی توسط شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری و آراء و نظرات اساتید رشته موسیقی تعیین میشود که در سه ماهه سوم امسال، ۱۲ جلسه شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری برگزار شده و منجر به صدور ۵۳ مجوز تاسیس آموزشگاه موسیقی شده است.
اسماعیلی درباره صدور مجوز از طریق سامانه آموزشگاههای آزاد هنری اظهارداشت: در سراسر کشور بیش از پنج هزار آموزشگاه آزاد هنری فعالیت دارند و در سه ماهه سوم امسال از طریق سامانه صدور مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد هنری در رشته موسیقی ۵۷ مجوز، رشته هنرهای تجسمی ۷۱ مجوز، رشته هنرهای نمایشی پنج مجوز، رشته خوشنویسی هفت مجوز و در رشته هنرهای سنتی یک مجوز تاسیس صادر و در مجموع ۱۴۱ مجوز در سه ماهه سوم امسال صادر شده است.
صدور ۳۴۷ کارت صلاحیت تدریس
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیتهای بخش صدور کارت صلاحیت تدریس گفت: سامانه صدور کارت صلاحیت تدریس به منظور تقویت کیفی آموزش هنر در آموزشگاهها، تسهیل و تسریع در صدور کارت صلاحیت تدریس مربیان آموزشگاههای آزاد هنری راهاندازی شده است که ثبت و بررسی درخواستها از طریق این سامانه و برگزاری آزمون متقاضیان کارت صلاحیت تدریس با نظر اساتید فن صورت میپذیرد.
وی با اشاره به تعداد کارتهای صادر شده در سه ماهه سوم امسال بیان کرد: در این مدت ۱۸۲ کارت در رشته موسیقی، ۱۲۵ کارت در رشته تجسمی، ۲۰ کارت در رشته نمایش، ۱۱ کارت در رشته خوشنویسی و ۹ کارت در رشته هنرهای سنتی صادر شده که تعداد کل کارتهای صادر شده ۳۴۷ کارت است.
اسماعیلی درباره فعالیتهای بخش آزمونهای مهارتی دفتر آموزش اظهارداشت: آزمونهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر، به منظور فراگیری و ارتقای سطح آموزشهای مهارتی و هنری، ساماندهی و ایجاد بسترهای لازم برای جذب فارغالتحصیلان به بازار کار و اشتغال مولد در حوزه فرهنگ و هنر و پرورش روحیه کارآفرینی در فارغالتحصیلان آموزشهای مهارتی به صورت جامع و هماهنگ در سطح کشور توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
وی گفت: ثبتنام نخستین آزمون جامع مهارتی فرهنگ و هنر در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و چهل و پنجمین آزمون ادواری بخش فرهنگ و هنر از مهرماه آغاز شد و تا اواخر آذرماه ادامه داشت و حدود ۴۷ هزار نفر در آزمونهای این دوره ثبتنام کردند.
اسماعیلی افزود: در سه ماهه سوم امسال تمامی اطلاعات مندرج در سامانههای آموزشگاههای آزاد هنری، آزمونهای مهارتی و کارت صلاحیت تدریس در سامانه شفافسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بارگذاری شد، همچنین در سفر به استان آذربایجان غربی، بازدید از مراکز آموزشگاههای آزاد هنری و هنرستانهای هنرهای زیبا به منظور بررسی مسائل و مشکلات این مراکز آموزش هنر صورت گرفت.
نظر شما