به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه ال پائیس آمده است: پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده، بحثهای مربوط به افزایش هزینههای نظامی از سوی ۳۲ عضو ناتو به سه درصد از تولید ناخالص داخلی آنها را احیا کرده و این افزایش هزینههای نظامی میتواند در نشست بعدی ناتو که قرار است در ماه ژوئیه در لاهه برگزار شود، به تصویب برسد.
گزارش روزنامه ال پائیس میافزاید: با این حال تعدادی از کشورهای عضو ناتو هشدار دادهاند که این هدف غیرواقعی است و دستیابی به آن مقدور نیست.
در گزارش روزنامه ال پائیس به نقل از یک منبع دیپلماتیک آمده است: میتوان با افزایش تدریجی بودجه نظامی موافقت کرد اما مهمتر از دستیابی به هدف سه درصدی اختصاص تولید ناخالص داخلی اعضای ناتو به هزینههای نظامی، این است که ابتدا اطمینان حاصل شود که همه اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به هدف ۲ درصدی که پیش از این بر سر آن تواقف شده بود، رسیده باشند.
گزارش روزنامه ال پائیس میافزاید: افزایش بودجه نظامی میتواند برای بسیاری از کشورهای اروپایی مشکلساز باشد، زیرا در این کشورها بودجههای تخصیص داده شده به حوزههای مختلف از قبل تعیین شده است و این موضوع شامل اقتصادهای بزرگ اروپا مانند آلمان و فرانسه میشود که در حال حاضر کمی بیش از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینههای نظامی اختصاص دادهاند.
بر اساس گزارش روزنامه ال پائیس، این در حالی است که حتی در حال حاضر هم هشت عضو ناتو از جمله اسپانیا، اسلوونی و بلژیک حتی به هدف تعیین شده قبلی مبنی بر اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود به هزینههای نظامی نیز نرسیدهاند و به عنوان مثال اسپانیا در حال حاضر فقط ۱.۲۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینههای نظامی اختصاص داده است و قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ به هدف از پیش تعیین شده ۲ درصدی برسد.
در گزارش روزنامه ال پائیس آمده است: بر اساس منابع داخلی اعضای اروپایی ناتو ایده اختصاص سه درصد از تولید ناخالص داخلی به امور نظامی به هیچ وجه در این کشورها به تثبیت نرسیده است.
گزارش روزنامه ال پائیس میافزاید: از سوی دیگر الکساندر گروشکو معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر هشدار داد که به نظر میرسد ناتو برای جنگ با روسیه آماده میشود و در مصاحبهای که هفته گذشته انجام داد نیز تاکید کرد که به نفع همه است که اجازه ندهیم تنش موجود میان روسیه و ناتو به حدی برسد که در عمل منجر به یک رویارویی نظامی شود.
بر اساس گزارش روزنامه ال پائیس، گروشکو در ادامه با بیان اینکه مسیر کنونی که ناتو در پیش گرفته است، خطراتی را هم برای ناتو و هم برای ساختار امنیتی کلی قاره اروپا به دنبال خواهد داشت تاکید کرد که مسکو اقدامات خود را با توجه به رفتار تهاجمی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و خطرات مستقیمی که رویکرد کنونی این اتحاد نظامی برای امنیت روسیه دارد، تعیین میکند.
گزارش روزنامه ال پائیس میافزاید: آندری بلوسف وزیر دفاع روسیه نیز هفته گذشته هشدار داد که بنبست ادامهدار با ایالات متحده و متحدانش به تشدید بحران و گسترش خطر وقوع یک درگیری مستقیم میان روسیه و ناتو در طول ۱۰ سال پیش رو خواهد انجامید و روسیه باید برای رویارویی با چنین سناریویی آماده باشد.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر خارجه روسیه پیش تر گفت که سیاست فعلی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم برای مسکو و هم برای امنیت جهان خطرناک است و این ائتلاف نظامی برای جنگ با روسیه آماده میشود.
الکساندر گروشکو در مصاحبهای با یک رسانه دولتی این کشور اظهار کرد: مسکو این خطرات را در برنامه ریزی نظامی خود در نظر میگیرد و به غرب توصیه میکند که دست به این اقدام نزند.
وی با بیان اینکه به نفع همه است که وضعیت را به سمت این نوع آزمایشها نرسانیم، افزود: روسیه پیوسته مسیری را برای اجتناب از درگیری مستقیم دنبال کرده است. دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم پیامهای ارسال شده توسط ما در مورد عواقب احتمالی یک درگیری احتمالی در طرف مقابل دریافت میشود.
این دیپلمات ارشد روس با اشاره به اینکه امنیت کشورش تحت هر سناریویی تامین خواهد شد، افزود: ناتو در حال آماده شدن برای درگیری مسلحانه با روسیه است. پیشنهادات ما برای تقویت امنیت نظامی توسط ایالات متحده و متحدانش رد شده است.
به گفته گروشکو، سیاست فعلی ناتو هم برای روسیه و هم برای کل امنیت جهان و منطقه خطرآفرین است.
نظر شما