فعالان اقتصادی خراسان شمالی به رییس جمهور چه گفتند؟

بجنورد- ایرنا- جمعی از فعالان و نخبگان اقتصادی خراسان شمالی در نشست با مسعود پزشکیان به بیان مطالبات خود از رییس جمهور پرداختند که ایجاد گذر مرزی، راه‌اندای صنایع تبدیلی، توسعه راه‌های مواصلاتی و اعطای خط اعتباری ویژه فعالان اقتصادی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که عصر چهارشنبه در محل استانداری خراسان شمالی برگزار شد، چند تن از فعالان اقتصادی این استان به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های توسعه‌ای خود در بخش اقتصادی و زیرساختی پرداختند.

گذرمرزی نیاز ضروری برای توسعه اقتصادی خراسان شمالی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به وجود ۳۰۰ کیلومتر مرز خشکی این استان با کشور ترکمنستان برلزوم ایجاد گذرگاه مرزی در این استان کم برخوردار تاکید کرد.

عباس کاظمی عصر چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی خراسان شمالی با رییس جمهور گفت: به سبب نبود گذرگاه مرزی، این استان در توسعه اقتصادی و اجتماعی متضرر شده است.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی تنها استان مرزی کشور است که گذرگاه مرزی ندارد، افزود: احداث این گذر مرزی از نیازهای ضروری استلن است که امیدواریم دولت آنرا محقق کند.

کاظمی، احداث راه آهن بجنورد - شیروان - مشهد، ایجاد بندرخشک، پایانه صادراتی، فعال سازی پروازهای داخلی و بین المللی فرودگاه بجنورد و تکمیل بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان را از دیگر نیازهای خراسان شمالی برشمرد و بر ضرکرت تحقق آن از سوی دولت چهاردهم تاکید کرد.

وی همچنین برلزوم اعمال معافیت گمرکی و تخفیف ۲۰ درصدی در واردات کالاها، احداث راه جاجرم به بجنورد به عنوان یک کریدور ترانزیتی، راه اندازی صنایع تبدیلی، بازنگری در قیمت گذاری های دستوری، واگذاری منطقه ویژه به بخش خصوصی و تفویض اختیار به استاندار تاکید کرد.

اصناف باید در جلسات دولت حضور داشته باشند

رییس اتاق اصناف بجنورد در ادامه این نشست گفت: نمایندگان اصناف در قوانین دولت حضور ندارند و انتظار می رود این اتفاق بیفتد.

مهدی امیدوار افزود: ۳.۵ میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد و ۴۷ درصد اشتغال ظرفیت اصناف است و باید در جلسات حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه در جلسات تصمیم بازار قیمت های دستوری باید حذف شود گفت: تعدد سامانه ها در کشور فضای کسب و کار را گرفته است و این شرایط باید اصلاح شود.

رییس اتاق اصناف بجنورد افزود: به نظام عرضه و تقاضا باید اعتماد کرد و فضا را به سمتی برد که از تولید کننده حمایت کرد و مرزها باز و تحریم ها برداشته تا رقابت بیشتر ایجاد شود.

وی عنوان کرد: بی ثباتی ارز و نظام پولی فلج و سیستم بانکی باید اصلاح شود.

مهدی امیدوار ادامه داد: بزرگانی در این بازار وجود دارند که در گوشه زندان هستند حتی اجاره مغازه هم ندارند و باید تدبیری اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد دست دولت است و بازار کاری نمی تواند بکند گفت: استانی مظلوم هستیم حمل و نقل ریلی و باری نداریم و باید خط اعتباری ویژه به خراسان شمالی داده شود.

لزوم ایجاد انرژی های تجدیدپذیر

فعال دیگر اقتصادی در خراسان شمالی در ادامه افزود: در سازمان انرژی اتمی بخش انرژی های تجدیدپذیر راه اندازی کردم و این جریان را در کشور راه اندازی کردم.

رمضان وحیدی افزود:شخصا با رییس جمهور ترکمنستان صحبت کردم و مجوز گذر مرزی را گرفتم و وزارت خارجه باید در این خصوص وارد کار شود.

وی گفت: هر موقعیتی که در کشور ایجاد می شود باید همه پای کار باشند تا کار به خوبی پیش رود.

لزوم تعیین تکلیف ۳۰۰ واحد راکد و نیمه فعال

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان شمالی در این نشست گفت: اکنون ۳۰۰ واحد راکد و نیمه فعال در استان وجود دارد که مشکل بسیاری از آنها سرمایه در گردش است.

ابراهیم قربانی افزود: این واحدهای تولیدی سرمایه های استان هستند که باید به مشکلات آنها رسیدگی شود.

وی با بیان اینکه تعاونی ها رکن دوم بخش اقتصادی کشور هستند، گفت: بیش از یکهزار و ۷۰۰ شرکت تعاونی در قالب ۳۳ اتحادیه استانی در خراسان شمالی وجود دارند که در بخش های گوناگون کشاورزی، معدن، فرش و مسکن فعالیت می کنند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان شمالی ادامه داد: اکنون ۱۲۰ شرکت مسکن در استان داریم که باید بیشتر در طرح های مسکن مشارکت داشته باشند.

قربانی با بیان اینکه ۴۴ درصد مردم استان در روستاها زندگی می کنند، گفت: زندگی حدود نیمی از جمعیت استان در روستاها ظرفیت ویژه ای است که تاکنون به آن توجه نشده است نیازمند نگاه ویژه دولت برای توانمندسازی این قشر محروم است.

رسیدگی به مشکلات کارگران ضروری است

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی هم در این نشست، مزد و امنیت شغلی را از مهمترین دغدغه کارگران در این استان دانست و رفع آنها را از سوی دولت، مایه خرسندی و امید به زندگی و آینده این قشر زحمتکش ذکر کرد.

محمد صباغیان گفت: وضعیت مراکز درمانی ویژه کارگران در خراسان شمالی هم زیبنده این قشر نیست و بازنشستگان از بیمه تکمیلی حوزه سلامت محروم هستند.

وی با اشاره به وجود تعداد زیادی کارگر ساختمانی در خراسان شمالی افزود: متاسفانه بیشتر این قشر زحمتکش هم از داشتن بیمه ساختمانی محروم بوده و روزگار خوشی ندارند.

صباغیان همچنین برلزوم رفع مشکل سند مالکیت و فرسودگی ماشین آلات مجموعه کشت و صنعت موسوم به دهکده رضوی به منظور بهبود وضعیت معیشتی کارگران شاغل در آن از سوی دولت تاکید کرد.

وی به اثرات ناترازی انرژی در حوزه صنایع هم اشاره کرد و بیان داشت: این معضل سبب شده تا کارگران شاغل در بخش هم با مشکل بیکاری و عدم دریافت حقوق مواجه شده و روزگار سخنی داشته باشند.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی همچنین خواستار تخصیص منابع مالی در قانون بودجه برای سرانه درمان کارگران تاکید کرد.

معادن استان باید تجهیز شوند

نماینده شرکت های خلاق و نوآور در نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهور افزود: تامین آب در شهرک صنعتی و تامین مواد اولیه و ایجاد دیتاسنتر در استان از مهم ترین درخواست های ماست.

مجید اجلالی گفت: در بخش معدن با عدم توسعه یافتگی مواجه هستیم؛ نوسازی، تجهیز و آزادسازی پهنه های معادن درخواست جدی معدن کاران است.

وی عنوان کرد: توسعه صنایع دانش بنیان و ایجاد ساز و کار تولید و صادرات محصولات دانش بنیان مورد توجه قرار گیرد.

رییس جمهوری روز چهارشنبه پنجم دی ماه برای سخنرانی در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز وارد بجنورد شده است.

دیدار با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان خراسان‌ شمالی، دیدار مردمی، افتتاح طرح استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان و حضور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان از برنامه های سفر ۲ روزه رییس جمهور به خراسان‌شمالی است.

در این سفر زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده، عبدالکریم حسین‌زاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی وزیرآموزش و پرورش، عباس علی آبادی وزیر نیرو و غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی رییس‌جمهور را همراهی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha