به ما خون برسانید

ساری - ایرنا - خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه بسیاری از افراد به ویژه بیماران تالاسمی به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر در جهان، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند اما این روزها به گفته مدیرکل انتقال خون مازندران وضعیت ذخایر خونی این خطه از شمال کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و نیاز به انتقال خون دائمی به مراکز درمانی است.

به گزارش ایرنا، نیاز به خون همیشگی است و یک واحد خون اهدایی جان سه نفر را نجات می دهد، افرادی مانند تالاسمی ها، هموفیلی ها و بیماران مبتلا به سرطان از مصرف کنندگان همیشگی خون و فرآورده های آن هستند، بنابراین اهدای خون باید به طور مستمر انجام شود.

بارزترین مثال برای موقعیت‌هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می‌شود، عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگون نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی‌ها و اعمال جراحی است.

علاوه بر این زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.

بسیاری از دیگر بیماران مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده‌های خون دریافت کنند.

سالانه ۲۰ درصد خون‌های اهدایی در کشور به درمان بیماران تالاسمی اختصاص می‌یابد، ایران در کمربند تالاسمی قرار دارد و این امر حکایت از وظیفه خطیر سازمان انتقال خون در تامین خون سالم و کافی برای بیماران تالاسمی دارد.

یکی از رسالت‌های سازمان انتقال خون از بدو تاسیس تا به امروز تهیه خون سالم و کافی برای بیماران تالاسمی است و حتی شرایط سختی مانند جنگ تحمیلی و نیاز وافر جبهه‌های جنگ به خون و فرآورده‌های خونی موجب نشد که این وظیفه به فراموشی سپرده شود.

سالانه ۲۰ درصد خون‌های اهدایی در کشور به درمان بیماران تالاسمی اختصاص می‌یابد، ایران در کمربند تالاسمی قرار دارد و این امر حکایت از وظیفه خطیر سازمان انتقال خون در تامین خون سالم و کافی برای بیماران تالاسمی دارد.

به ما خون برسانید

با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد؛ از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته می‌شود که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد، پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده می‌شود.

هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است، پلاسما و گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خون ساز بدن جایگزین می‌شوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و طی حدود یک ماه جایگزین خواهد کرد، بنابراین گلبول‌های قرمز خون حداکثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی می‌شود.

مازندران نیازمند انتقال دایمی

در این پیوند مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان این که، وضعیت ذخایر خونی استان اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد، گفت: نیاز به انتقال خون دائمی برای تأمین خون مورد نیاز مراکز درمانی داریم.

عبدالله محمدی‌فیروزجایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به کاهش ذخایر خونی در مازندران اظهار کرد: با کاهش ذخایر خونی در استان واحدهای سیار انتقال خون در مناطق مختلف استان حضور می‌یابند تا نسبت به دریافت خون اهداکنندگان اقدام کنند.

وی با قدردانی از مردم که با سردی هوا برای اهدای خون مراجعه می‌کنند تصریح کرد: در این روزها هم مردم همواره برای اهدای خون اعلام آمادگی می‌کنند.

به ما خون برسانید

مدیرکل انتقال خون مازندران با تاکید بر اینکه قطعی برق در روزهای گذشته برای خونگیری از اهداکنندگان مشکلاتی به وجود آورده است، گفت: انتظار داریم با توجه به اهمیت حفظ ذخایر خونی در این زمینه تدبیر لازم بشود.

محمدی‌فیروزجایی گفت: پایگاه‌های انتقال خون به‌صورت ۲ شیفت و در برخی موارد سه شیفت درحال فعالیت هستند تا فرآیند خونگیری انجام شود.

وی شرایط ذخایر خونی استان را بحرانی توصیف کرد و یادآور شد: از هم استانی‌ها برای حضور مردمی در پایگاه‌های انتقال خون دعوت می‌کنیم.

این مقام مسئول گفت: نیاز به خون دائمی است و حضور اهداکنندگان را نیز لازم داریم.

اداره کل انتقال خون استان با داشتن ۱۴ پایگاه ثابت و سه اتوبوس سیار اهدای خون، وظیفه تامین خون و فرآورده های خونی ۴۷ مرکز درمانی و بیمارستان های استان و نزدیک به ۱۴ هزار بیمار خاص از جمله تالاسمی، هموفیلی، سرطانی و دیالیزی را برعهده دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha