جواد موگویی روز جمعه در کارگاه خبرنگاری بحران و جنگ روایت ها در سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: مستندسازی از سرعت انتشار کافی در رویدادهای خبری برخوردار نیست و نیاز به مستندات و اسناد کافی دارد و پس از دستیابی به مدارک لازم و تولید مستند ضرورت و تشنگی لازم جامعه از رویداد یاد شده فروکش کرده است اما روایتگری موجب ایجاد خط خبری و در دسترس قرار دادن اطلاعات روز مورد نیاز مخاطبان مجازی در حداقل زمان می شود.
وی فیلم را دارای قابلیت خوب برای جذب مخاطب دانست ولی در عین حال کتاب را به فیلم ترجیح داده و گفت: کتاب برای همیشه ماندگار می شود ولی فیلم پایداری لازم را ندارد چون با کتاب امکان روایت گری و تجربه نگاری نیز وجود دارد.
موگویی ادامه داد: رویدادها شتاب بیشتری دارند و با روایتگری امکان همراهی زمانی با شتاب وقایع وجود دارد البته تمام این موارد یاد شده به شرط حضور میدانی خبرنگار است.
وی خاطر نشان کرد: اکنون تلفن همراه بهترین وسیله برای وقایع نگاری و روایتگری است و نیاز به اخذ مجوز نیز ندارد البته مهمترین مزیت این نوع خبرنگاری بحران و روایتگری، سرعت انتقال اخبار و ارزان بودن تولید آن است طوری که در کمترین زمان، امکان ایجاد خبری از میدان وقوع رویداد وجود دارد.
وی موفقیت در مستندسازی و همین طور روایت گری را ابتکار در گره زدن و پیوند زدن نکات تاریخی با زمان حال دانست و گفت: تجربه نگاری و مرجع خبری شدن از دیگر عوامل موفقیت و ویژگی های روایتگری در جذب مخاطبان فضای مجازی است.
به گزارش ایرنا، دوره خبرنگاری در جنگ و بحران با حضور فعالان فضای مجازی آذربایجان شرقی با موضوع نبرد روایت ها و خبرنگاری کوله پشتی در تبریز برگزار شد.
نظر شما