۷ دی ۱۴۰۳، ۱۴:۲۰
کد خبر: 85702084
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه در مُهر فارس برگزار شد

شیراز - ایرنا - آیین پایانی جایزه ادبی ریحانه ، از جمله برنامه های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی در قالب شب شعر و جشن های مردمی کوثر در شهرستان مِّهر استان فارس برگزار شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از روابط عمومی مرکز اسلامی فاطمیه (س) آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی در پیامی به آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه نام و یاد اهلبیت(ع) را حیات بخش دانست و اظهار کرد: شیعه نیز تشنه معارف اهلبیت(ع) است.

آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه در مُهر فارس برگزار شد


وی در ادامه با تصریح بر اینکه اهلبیت(ع) بهترین وسیله برای متوسل شدن هستند ، اضافه کرد: اهلبیت(ع) دین مجسم و قرآن مجسم هستند و مسائل قرآن را می دانند و به آن عمل می کنند.
مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: اکنون در این شرایطی که در سال های اخیر به وجود آمد جامعه ما در ورودی یک دالان تحول است، چه بخواهیم و چه نخواهیم در دالان انتقال هستیم، پس اکنون که در دالان انتقالی هستیم باید از نظر فکر هم یک خانه تکانی کنیم، که انتقالی هم از نظر ذهنی داشته باشیم، بدون خانه تکانی فکری در جامعه انتقالی انسان موفق نخواهد بود.
وی یکی از راه هایی که همایش ریحانه النبی شکوفاتر شود را شرکت دادن کودکان، نوجوانان، دختر خانم ها و سالمندان در جشنواره دانست و گفت‌: در طول سال برنامه ها جاری باشد، لازم نیست برنامه جایزه داشته باشد هم اینکه به نام خود حضرت زهرا(س) باشد و افراد شعرها، سرودها، تفسیر قرآن و حفظ قرآن را داشته باشند متولیان خود را پیدا می کند.
آیت الله العظمی جوادی آملی خطاب به متولیان ریحانه النبی عنوان کرد: از محفل وزین علمی و مقاله نویسی ریحانه النبی تا اینجا در اختیار شما است، وقتی برنامه ها مردمی شود چرا که مردم نسبت به حضرت زهرا(س) یک ارادت خاصی دارند کارها به خوبی پیش خواهد رفت.
ایشان در ادامه گفت‌: جوانان را بسیار تربیت کنید، چراکه اینها حافظان دین هستند، دعوت به حکمت قرآن و روایات است، باید حوزه قوی و غنی داشته باشید ولو اینکه جمعیت کم باشد.
آیت الله العظمی جوادی آملی ضمن پیشنهاد به راه اندازی حوزه علمیه خواهران ریحانه النبی گفت: می شود از جامعه الزهرا(س) دعوت کرد تا گروهی به آنجا کمک کنند و حتی استادی بفرستند بدون کار فرهنگی امکان پذیر نیست.



وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی: رودکی پدر شعر فاطمی است

در ادامه این برنامه احمد مسجدجامعی وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید براینکه «صلوات» مخصوص برای هر کدام از ائمه وجود دارد، گفت: در روایتی نام مبارک حضرت زهرا(س) و امام رضا(ع) به عنوان پاره تن پیامبر(ص) یاد شده است.

آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه در مُهر فارس برگزار شد


او با بیان اینکه دوست‌داشتن حضرت زهرا(س) یکی از نشانه‌های هویت ایرانی است، ادامه داد: پدر شعر فارسی ابوعبدالله رودکی است، زیرا نخستین شاعری است که از او دیوان باقی مانده است، تشبیهات و لطیفی در شعر او است.

به گفته مسجد جامعی رودکی نه تنها پدر شعر فارسی و نه تنها پدر موسیقی است، تا جایی که ما می‌دانیم نخستین کسی است که نام حضرت زهرا(س) در شعرش است، یعنی رودکی پدر شعر فاطمی است چرا که رودکی در شعرش گفت: کاندر جهان به کس مگرو، جز به فاطمی.
مسجدجامعی با اشاره به اینکه هم دوره‌های رودکی هم این شعر را بیان کردند، ادامه داد: اینجا دو فرض مطرح است، یکی اینکه منظور از این فاطمه، سلسله فاطمیان مصر و دومین دیدگاه آن را حضرت فاطمه(س) می‌داند. حتی اگر اولین درست باشد آن سلسله هم از فاطمه(س) این نام را بر خود گذاشتند.
وی اضافه کرد : به دلیل همین محبت و دوستی امام علی(ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند.
این پژوهشگر با بیان اینکه رودکی همچنین شعری درباره امام علی(ع) دارد، گفت: رودکی سروده: کسی را که باشد به دل مهر حیدر/ شود سرخ رو در دو گیتی به آور
او افزود: باید زمانه و شجاعت این شاعر را در نظر گرفت، به دلیل همین محبت و دوستی امام علی(ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند. به این دلیل رودکی در حوزه ادب و شعر فارسی، پدر شعر فاطمی و علوی است و هویت ایرانی با این خاندان عجین شده است.

استاد دانشگاه: حضرت زهرا(ع) روح شجاعت ، بلاغت ،حکمت و استقامت و صبوری را در ما می دمد
در سالن حضرت خدیجه کبری مرکز اسلامی فاطمیه نیز برنامه هایی برگزار شد که با استقبال مردم و شعرا و ادبا و اهل فرهنگ و ادبیات روبرو شد. در این مراسم دکتر تیمور قاسمی استاد دانشگاه و رئیس مؤسسه آموزش عالی پارس با اشاره به عشق شیعیان به حضرت علی(ع) گفت‌:ایشان یک الگوی به تمام معناست برای ماست.

آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه در مُهر فارس برگزار شد

او با بیان اینکه علی(ع) در خانه کعبه متولد شده و در مسجد به شهادت رسیده است این موارد را امتیازات بسیار مهم و ارزشمند دانست و ادامه داد: اما آنچه علی را ماندگار کرده است
برقراری حکومتی بر مبنای عدالت و حفظ بیت المال است، پاسداری از حقوق ضعیفان است ، دلیری در مقابل دشمنان خداست، ایستادگی در مقابل اختلاس گران و رشوه گیران است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: مردم در مقابل علی(ع) بدون لکنت زبان حرف می زدند ایشان نقد پذیری را نهادینه کردند و نقادی را به مردم آموختند .
قاسمی اضافه کرد: حضرت زهرا (س ) بعنوان دختر پیامبر (ص ) و همسر علی (ع )دارای کمالات ذاتی زیادی است اما آنچه باعث رمز ماندگاری ایشان شده است کمالات اختیاری ایشان است.
او گفت: حضرت زهرا به عنوان یک دختر در کنار پدر بزرگوارشان وظیفه خود را به خوبی انجام دادند و به عنوان یک همسر بسیار خوب درخشیدند و به خود و سایر زنان در اعصار مختلف شخصیت بخشیدند
وی در پایان بیان داشت: دنیای مسیحیت حضرت مریم را دارد و دنیای اسلام حضرت زهرا اما کارهای علمی و پژوهشی که در حوزه های مختلف از جمله : شعر ، داستان ، نقاشی ، فیلم ، تئاتر و …. درباره حضرت مریم انجام شده است بسیار زیاداست و یکی از شاخه های مهم الهیات مسیحی مریم شناسی است اما کارهایی که ما کارهای علمی و پژوهشی زیادی در رابطه با حضرت زهرا انجام نداده ایم و نگاه ما به این بانوی مکرمه بیشتر عاطفی است . لذا جا دارد که مراکز علمی و پژوهشی ما ، دانشگاه ها و حوزه های علمیه نگاه ویژه ای به این مساله داشته باشند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: هدف اصلی برگزاری همایش ملی ریحانه النبی نیز انجام کارهای علمی تحقیقاتی درباره حضرت زهراست که الحمدلله تا کنون پژوهش های بسیار خوبی در رابطه با روایت های مخالف از زندگی حضرت‌ تهیه شده است.

در ادامه‌ هم‌ عبدالصمد ابونجمی امام جمعه اهل تسنن شهرستان خنج استان فارس به ایراد سخن پیرامون شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) پرداختند و چندین شاعر به‌ شعر خوانی پرداختند و نوازندگی دکتر آرش اوستا از دیگر برنامه های اجرا شده در این مراسم بود.
در پایان این برنامه بیانیه هیات داوران هشتمین جایزه ادبی ریحانه، قرائت شد.

آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه در مُهر فارس برگزار شد

در این بیانیه که‌ عبدالجبار کاکایی شاعر و ادیب قرائت کرد آمده است: ریحانه عنوان فراخوان و جشنواره ادبی است که خاستگاه آن شهرستان مُهر است، این جشنواره در سایر ادوار برگزاری به تقدیر و تحسین استعدادهای تازه در شعر آئینی پرداخته است که انصافا استان فارس در چند دهه اخیر از برجسته ترین میزبانان همایش های ادبی آئینی بوده است.
در این دوره حدود ۲۸۰ شاعر آثارشان را در موضوع مربوط به جشنواره ارسال کردند که پس از پایش اولیه ۲۲۰ قطعه شعر از ۲۲۰شاعر به شورای داوری مرکب از خانم‌ فاطمه راکعی و آقایان غلامرضا طریقی و عبدالجبار کاکایی سپرده شد.
کیفیت آثار ارسالی همچون دوره قبل بسیار قابل اعتنا و شایسته تحسین بود با قید این نکته که جدا از خلاقیت در فرم و تکنیک تنوع در معنا و مضمون نیز از محاسن این دوره از جشنواره بود.
در مرحله نهایی بعد از انتخاب بیست قطعه شعر با رای سه داور در نهایت سه شاعر برگزیده شدند که تنوع جغرافیایی آنان حائز اهمیت است.
در پایان این مراسم از زهرا شعبانی از اهواز، رضا نیکوکار از رشت، سعید مبشر از اردبیل به عنوان برگزیدگان هشتمین دوره جایزه ادبی ریحانه تجلیل شد.
همچنین در این برنامه دکتر فتحی شاعر و ادیب در مورد جایگاه حضرت زهرا در شعر فارسی به‌ ایراد سخن پرداخت و شاعرانی هم به‌ قرائت شعر خود پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha