به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از الشروق، «ماهر مروان» که از سوی حاکمیت جدید سوریه به رهبری گروه مسلح موسوم به «هیأت تحریر شام» منصوب شده است در گفتگو با رادیو ملی امریکا (اِنپیآر) گفت: اخیرا ممکن است اسرائیل به دلیل برخی از گروههای مشخص دچار نگرانی شده باشد. به همین دلیل ارتش اسرائیل، کمی در (در منطقه حائل) اقدام به پیشروی کرده و اندکی منطقه را بمباران کرده است.
مروان، این نگرانیهای اسرائیل را «طبیعی» خواند و گفت: ما برای دخالت در اموری که امنیت اسرائیل یا کشورهای منطقه را تهدید کند دخالت نمیکنیم و این موضع با سیاستهای کابینه جدید سوریه تناسب دارد.
به دنبال سقوط دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه، رژیم صهیونیستی اقدام به حملات گستردهای علیه اهداف استراتژیک در این کشور کرده است و اکثر توانمندیهای ارتش سوریه را بمباران کرده است. همچنین پیشروی ارتش اشغالگر صهیونیستی اقدام به پیشروی در منطقه حائل بین سوریه و سرزمینهای اشغالی موجب نگرانی درباره الحاق بخشهای دیگری از ارتفاعات جولان به سرزمینهایی شده است.
استاندار دمشق در پاسخ به نگرانیهای مذکور گفت: سوریه هیچ گونه نگرانی درباره اسرائیل ندارد و مشکل آن کشور با اسرائیل نیست.
ماهر مروان بدون اشاره به جنگ غزه تاکید کرد: اولویتهای دولت جدید سوریه، تقویت صلح و ثبات در منطقه خواهد بود.
وی افزود: ملت سوریه برای صلح تلاش خواهد کرد و تمایلی به نزاعها ندارد.
این اظهارات استاندار جدید دمشق با مواضع اخیر «احمد الشرع» فرمانده حاکمیت جدید گروههای مسلح بر سوریه و ملقب به «ابومحمد الجولانی» تناسب دارد که گفته بود: ما خواستار هیچ گونه نزاعی با اسرائیل یا با هیچ طرف دیگری نیستیم.
الشرع پیشتر گفته بود: اسرائیل باید به حملات هواییاش به خاک سوریه پایان دهد و از مناطقی که اخیرا اشغال کرده است خارج شود.
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
نظر شما