۷ دی ۱۴۰۳، ۲۱:۳۲
کد خبرنگار: 1160
کد خبر: 85702369
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

جشنواره‌های بومی و محلی فرهنگ و سنن ما را از تهاجم فرهنگی حفظ می‌کند

رشت – ایرنا - استاندار گیلان گفت: برگزاری جشنواره های بومی و محلی علاوه برتقویت ظرفیت های کشاورزی؛ فرهنگ و آداب و سنن ما را از تهاجم فرهنگی حفظ می کند.

به گزارش ایرنا، هادی حق شناس عصر جمعه در جشنواره شکرسیاه در روستای کلسر شهرستان صومعه سرا گفت: به تمامی شوراهای اسلامی و دهیاران توصیه می‌شود باتوجه به پتانسیل منطقه خود برای برگزاری جشنواره های بومی و محلی اهتمام کنند.

وی با اشاره به اینکه گیلان سرزمین برنج است و گیلانیان بخش زیادی از نیاز کشور را تامین می کنند، اظهار کرد: کاشت، داشت و برداشت برنج مقرون به صرفه نیست به طوری که اگرکشاورزی یک هکتار شالیزار داشته باشد باتوجه به هزینه های بالای تولید درآمدی که بدست خواهد آورد به ۱۰ میلیون تومان درماه می رسد.

وی با اشاره به اینکه درآمد اندک شالیکاری علت اصلی ترک روستا ومهاجرت به شهر است، افزود: دولت باید کمک کند قیمت برنج واقعی کند، ضمن آنکه دیگر تغییر کاربری نداشته باشیم وخاک مرغوب را از دست نداده و تبدیل به ویلا نکنیم.

وی افزود: غرب گیلان وضعیت بهتری درکشاورزی و تولید محصولاتی مثل کیوی وصنوبر دارد ولی در شرق گیلان تولید مرکبات باقیمت کیلویی پنج تا ۱۰ هزارتومان توجیه اقتصادی نداشته واین مساله سبب شده است که تغییر کاربری و ویلا سازی درشرق گیلان بیشتر شود.

نماینده عالی دولت درگیلان افزود: دولت و مجلس باید با سیاست ها و قوانین مناسب کشاورزی را سودآور و اقتصادی کنند که علاوه برحل مشکل اقتصادی کشاورزان همه سود خواهند برد.

جشنواره‌های بومی و محلی فرهنگ و سنن ما را از تهاجم فرهنگی حفظ می‌کند

فرماندار شهرستان صومعه سرا نیز در این مراسم گفت: کشت توام نیشکر و صنوبر باید تقویت شود.

حمیدرضایی درجشنواره نیشکر با اشاره به اینکه تولید ات کشاورزی این شهرستان نیاز به حمایت دارد افزود: کشاورزان در عرصه تولید فعالیت می کنند و سرمایه های اجتماعی این جامعه محسوب می شوند.

وی افزود : پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت و در گردش برای فعالان مرتبط با حوزه کشاورزی وتولیدی از خواسته های اصلی کشاورزان و تولیدکنندگان در شهرستان به شمار می‌رود.

فرماندارصومعه سرا افزود: نیشکریکی ازگیاهان کم آب‌براست که جهاد کشاورزی در راستای ایجاد اشتغال پایدار، ترویج کشت گیاهان کم آب بر، تشویق و هدایت کشاورزان به تولید محصولات ارگانیک مانند نیشکر و صنوبر و توسعه صنعت دامپروری در این شهرستان تلاش می کند.

رییس اداره میراث فرهنگی وگردشگری صومعه سرا گفت: هدف از برگزاری جشنواره‌های بومی و فرهنگی؛ نشان دادن ظرفیت‌های شهرستان صومعه‌سرا در حوزه‌های مختلف و همچنین تقویت روحیه نشاط اجتماعی در بین آحاد مردم است.

علیرضا مهرگان افزود: تلاش می شود با برگزاری چنین جشنواره‌هایی در بخش مرکزی علاوه‌بر افزایش سطح زیر کشت محصولات بومی و محلی و عرضه آنها، ظرفیت‌های مختلف روستاها را معرفی کنیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان صومعه سرا با بیان اینکه این جشنواره شامل برنامه‌ها و غرفه‌های متعدد است، افزود: عرضه محصولات صنایع دستی، فروش محصولات بومی و محلی، نیشکرپزی نمادین، اجرای موسیقی سنتی و تقدیر از کشاورزان از جمله ویژه برنامه‌های این جشنواره است.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا هم در این جشنواره گفت : در۱۳روستای این شهرستان ۹۰کشاورز در ۲۷ هکتار از اراضی خود نیشکر کشت می کنند.

محمدعلی اکبری با اشاره به اینکه در ۲۲ کارگاه سنتی شهرستان؛ نیشکر پس ازتبدیل وآبگیری پخت شده و به شکرسیاه تبدیل می شود، افزود: برآورد می شود که امسال نیشکر کاران صومعه‌سرایی ۴۰ تن شکر سیاه وفراورده های آن مانند دوشاب، وکف تولید کنند.

درجشنواره شکر سیاه باحضوراستاندار گیلان و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی از تابلوی شهر جشنواره‌ها رونمایی شد.

کشت قلمه های نیشکر در استان گیلان بویژه شهرستان صومعه سرا در ماههای فروردین و اردیبهشت آغاز و در پایان پاییز و اوایل زمستان برداشت می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha